Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Manifestació 21 abril dels treballadors del Prat
15 abr 2004
A través de la Xarxa Social del Prat contra l'especulació i els tancaments, recentment constituida a la nostra localitat per diversos col·lectius, comitès d'empresa, treballadors, sindicats, associacions i persones individuals, convoquem a tots els treballadors a una manifestació el proper 21 d'abril al Prat de Llobregat per protestar contra els tancaments i l'especulació que ens envolten. Recordant la greu situació que pateixen més de 500 famílies de l'empresa Fisipe i de les seves subcontractes, amenaçades amb l'atur davant el tancament inmediat de la factoria portuguesa per marxar a un altre lloc on treguin més beneficis que aquí, i els propers tancaments anunciats per Reno de Medici que ha venut els seus terrenys a una immobiliària afectant a milers de persones més. Contra el terrorisme capitalista i empresarial, contra el xantatge constant, contra la precarietat i l'especulació, contra els tancaments i l'ineptitut política per arreglar res, el proper 21 d'abril us esperem a tots a les 18:00 hores davant de la factoria Fisipe, d'on sortirem en manifestació pel poble. No volem ser danys col·laterals del seu sistema.
xarxa.tif
xarxa.tif (37,48 KiB)
SI LA INDUSTRIA SE VA EL PRAT MORIRÃ?

En los últimos meses en Catalunya muchas empresas están anunciando despidos masivos o el cierre de sus factorías como es el caso de Samsung, Novalux-Philips, Printer… Aquí en el Prat tenemos los casos de Nissan, Fisipe, “La Papelera�, Eugène, Esteban Ikeda, Clariant…La mayoría de estas empresas tienen beneficios y en su día recibieron gran cantidad de ayudas y subvenciones públicas. Se llevan las fábricas a países con condiciones salariales y laborales mucho peores que las de aquí. El oscuro trasfondo de la especulación inmobiliaria sobre terrenos industriales es uno de los principales motivos para la desaparición de la industria en el municipio.

Estamos ante un auténtico delito social, consecuencia del sistema capitalista, donde sólo cuentan los beneficios a costa de la ruina de los/as trabajadores/as. No podemos dar por “natural� esta lógica salvaje.

Es obvio que esta crisis industrial afecta a toda la población de El Prat de Llobregat. Estamos hablando de miles de personas entre trabajadores directos, subcontratados y sus familias, que verán reducido su poder adquisitivo, con el perjuicio que esto traerá sobre el comercio local. A esto hay que sumarle la juventud de El Prat que se queda sin futuro.

Estamos ante una muy grave situación ya que se trata de la desaparición de la industria: motor de desarrollo de El Prat. Quieren convertir nuestra ciudad en un pueblo de servicios (AVE, aeropuerto, puerto, macrodepuradora…) con la complicidad del ayuntamiento. Nuestro gobierno, ya se vista de izquierdas o de derechas, no acaba con el problema y eso que tiene la solución en sus manos.

Somos un grupo de compañeros/eras de El Prat de Llobregat pertenecientes a diferentes colectivos, sindicatos, comités de empresa y personas individuales que nos hemos reunido para crear una RED SOCIAL CONTRA LA ESPECULACIÓN Y LOS CIERRES, un espacio abierto para promover e impulsar entre todos/as la movilización solidaria.

VEN A LA MANIFESTACIÓN EL 21 DE ABRIL A LAS 18:00 EN LA ROTONDA DE PONENT-AVDA. DEL REMOLAR (JUNTO CATALANA DE POLIMERS).


XARXA SOCIAL DE EL PRAT: CONTRA L´ESPECULACIÓ i ELS TANCAMENTS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació 21 abril dels treballadors del Prat
15 abr 2004
endavant...visca la lluita de la classe treballadora
Re: Manifestació 21 abril dels treballadors del Prat
15 abr 2004
El que existan los comités de (la) empresa suele facilitar la obediencia fustrada y a regañadientes de l@s trabajadores/as a las decisiones tomadas por la patronal. L@s delegad@s son una especie de encargadill@s de fábrica que obedecen directamente las órdenes de sus jefes/as, y que procuran que estas sean cumplidas por el resto de la plantilla.
Me gustaria saber antes de acudir a la convocatoria, quienes son l@s convocantes/as.
+info
15 abr 2004
uno d los convocantes es la cgt
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/83056/index.php
ínfo
16 abr 2004
cartells i mes documentació
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/83454/index.php
Re: Manifestació 21 abril dels treballadors del Prat
17 abr 2004
El convocant és la pròpia xarxa social del Prat contra l'especulació i els tancaments. Dins d'aquesta hi ha diversos col·lectius i sindicats no oficials, la xarxa s'adhereix al manifest que tens a dalt, i fa una crida per defensar els llocs de treball dels obrers del Prat.

PD: Se que un dels convocants és la CGT, i de fet que molts sou d'aquest sindicat, però vosaltres també sabeu que aquesta convocatòria surt d'una xarxa. Menys protagonismes i menys sigles.
Re: Manifestació 21 abril dels treballadors del Prat
17 abr 2004
Olvidemos en casos tan graves como estos de nuestros prejucios sobre quien convoca y quien no. El participar no implica claudicar con los ideales de ciertas centrales sindicales y sus "encargadillos", participar debe servir para ayudar a tod@s los trabajadores/as que estan sufriendo la deslocalización. Kedemonos con la idea y vayamos con nuestro lema, contra la especulación y dejémonos de preocuparnos por tonterias de quien organiza y quien no, echemos una mano a los trabajadores/as.
Re: Manifestació 21 abril dels treballadors del Prat
18 abr 2004
No esperes a que sea tu empresa la que cierra!!!
Re: Manifestació 21 abril dels treballadors del Prat
19 abr 2004
És meravellòs poder veure com es carreguen un poble en bé de l'anomenat "interès general", del que ni s'han interesat en preguntar-nos si ens interessava. El Pla Delta suposa la nostra petita globalització. Terrenys d'una reserva natural, guanyats durant segles al mar per fer-los habitables i conreables, per obra i gràcia de quatre desgraciats, passen a convertir-se en zones d'infraestructures com depuradores, autovies, ports industrials, ZAL de negocis, terceres pistes, aeroports cosmics, AVES, Metros, carreteres i més carreteres, i sobretot ciment molt de ciment, com els hi agrada als especuladors.

El Pla Delta ha arrassat el Delta que porta al nom, primer ha caigut l'entorn i un sector social que portava centuries al Delta i que el van construir amb la seva suor: els pagesos. A base de talonari, d'enganys o directament d'expropiació forçosa, judicis i silencis, la terra del Delta, ahir de les millors d'europa, ha desaparegut sota el ciment. Han talat milers de pins al litoral, han ensorrat masies centenàries, han dessecat llacs i estanys i els han fet apareixer a un alta banda, han canviat la terra com si d'un puzzle es tractes, l'han foradada, l'han violada, han omplert tot de fastic.

Primer va ser el Delta i els seus pagesos, i ara els hi toca als obrers, la primera fase ja està complerta, i a més sense gaires costos de crítica social, silenciada per la manipulació, el derrotisme i l'ignorància de molta gent sobre el que realment succeia. Les úniques respostes oficials cridaven: progrès, futur, ecologisme, sostenibilitat, llocs de treball, oportunitats....Poquet a poquet amb aquesta cantinela ens veiem convertits en els servidors-majordoms del que sobrava a Barcelona. Aquí la merda, allà l'estètica, 3ª pista, ZAL, AVE, Fòrum 2004, etc, etc.

El nostre lloc al món queda reservat a la zona dels pobles de l'entorn barceloní que hauran de pair la demanda de vivenda a Barcelona, llocs a deu minuts del centre en transport públic, gangues pels constructors, però, que passa? l'espai que ocupaven les antigues industries, que s'allunyaven de Barcelona per no embrutar-la, ara sobren. Aquests milers de hectarees de sol industrial és una pressa ben suculenta, i les deslocalitzacions venen a sumar-se al pastís dels que volen més beneficis a sang i foc. Constructores i empresaris es posen d'acord, valgui la redundància, i amb el vist i plau de les autoritats polítiques, quadratura del cercle. Aquesta fàbrica no dona prou beneficis, jo te la compro per fer vivendes, jo recalificaré els terrenys perque ho pogueu fer. Capitalisme salvatge servit amb el gua de seda dels ecologistes i esquerranistes de debò.

VERTIX, gran grup immobiliari que va comprar els terrenys de l'antiga Viscoseda del Prat (LA SEDA), té un principal accionista anomenat Joan Massot, militant d'IC i amic íntimíssim de l'alcalde Lluís Tejedor. Dona la casualitat que Vertix ha comprat 17 hectarees a Sant Cugat al grup Nissan per 18 milions d'euros, al turó Can Matas, on hi anirà la parada del TGV Vallès. Dona la casualitat que l'estació central del TGV possiblement anirà al Prat i en els terrenys de qui? VERTIX. Dona la casualitat que en el ple del passat 14 d'abril TOTS ELS GRUPS DEL CONSISTORI van demanar que l'estació anès allà i no a cap altre lloc, degut als últims rumors sobre les preferències de polítics barcelonins de que anès a l'aeroport. Tot el consistori, incloent-hi als d'IC que fora diuen que no a l'AVE i dins l'exigeixen, i Joan Massot de Vertix s'estiren dels cabells, la gent del Prat no conta. Els interessos d'uns són els interessos dels altres.

Han venut el territori, l'han privatitzat, l'han omplert de multinacionals, consorcis i demés taurons, han posat el futur en mans del sector serveis i els treballadors de les fàbriques ja no estem qualificats per fer el que a partir d'ara hem de fer: servir, servir i servir. La industria ha de tancar perque no dona beneficis suficients, el futur està en el sector serveis ( del que no semblen haver-hi molts llocs en aquest poble) i també en els milers de vivendes que cabrien en el lloc d'aquestes fàbriques. Just al costat de l'autovia de Castelldefels que entra flamant a Barcelona convertida en Gran Via, a 15 minuts de qualsevol banda del nou paradís marca Barcelona. Allà no queda més espai per construir, diuen, i es preveuen milers de noves vivendes en aquestes zones i en d'altres dels voltants. Tot per la centralització. Tot per Barcelona, res per nosaltres.

Tots els treballadors amenaçats, dona igual la recol·locació, es van prometre milers de llocs de treball com a contraprestació de l'ecocidi del Delta, i ara ningú sembla recordar-se'n, on són aquests llocs de treball? La pregunta es repeteix en milers de famílies del poble. Després dels treballadors la dalla s'apropa al cap dels petits comerç i botiga, les grans superficies s'apropen cada cop massa, el poble s'empobreix i la precarietat fa baixar el consum, encara que sigui el més petit.

Ens han venut de mala manera, sense tenir-nos en conte per res, han dibuixat una ciutat futurible, un barri més de la gran ciutat futurible, de destino en lo universal BARCELONA. Els polítics diuen solidaritzar-se i es netegen les mans com Pilatos, ja fa molts anys que les tenen seques, d'esquenes al poble, ja ho sabem, no cal que ens babegeu la vostra hipocresia de forma tan clara. Mentres, els ciutadans del Prat semblen no entendre que el pendul s'apropa a tots els caps, sabrem reaccionar? Serem dignes per plantar cara o abaixarem de nou el cap? Sabrem escopir-lis les veritats als polítics a la cara? Sabrem solidaritzar-nos entre nosaltres? Sabrem lluitar pel nostre poble?

El 21 d'abril a les 18:00 hores a l'avinguda Remolar amb la Ronda, tenim una oportunitat per aturar aquesta desfeta. Manifestem-nos per exigir que s'aturi aquest terrorisme capitalista que ens envolta.
felicitacions i gracies
19 abr 2004
per fer una xarxa aixina.
aixo te q parar!! i es responsabilitat nostra.
no parem en les sigles, defensem lo nostre i mes!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more