Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Fotos de l'acció de l'Hamsa a la Casa del Mig
14 abr 2004
Aquest migdia han aparegut dues pancartes a la casa del mig, seu administrativa de l'ajuntament a Sants, per denunciar el desallotjament de l'Hamsa. S'ha difós també el següent comunicat.
acció hamsa casa del mig 2.jpg
acció hamsa casa del mig.jpg
Defensem lâHamsa,
... desemmascarem la veritable cara del tripartit!

Aquesta és una acció de solidaritat amb el Centre Social Okupat i Autogestionat HAMSA que, com sabeu, després de vuit anys de donar una alternativa política a la falta dâespais per a la gent del barri, avui es troba en perill de desallotjament. A la nostra ciutat primen més els interessos especulatius que no pas les persones.

Però no és únicament una acció de solidaritat: és també una acció de denúncia. No només contra lâespeculació immobiliària que destruirà el projecte social de lâHAMSA, no només contra el model de ciutat-empresa que sâalimenta de les vides precaritzades de la gent per a escopir diners a les multinacionals, no només contra un Pla Especial de Reforma Interior que privilegia la construcció dâhabitatge privat i pàrkings per a automòbils per sobre dels espais necessaris de relació humana: públics, gratuïts, lliures.

Aquesta és també una acció de denúncia; de denúncia de la hipocresia de lâAdministració Municipal que regeix el nostre Districte, Sants-Montjuic, i dels partits que la gestionen. Ãs la denúncia contra el âgovern tripartit de progrésâ? (PSC-ERC-IC/EUiA), que sâomple la boca de paraules meravelloses com habitatge per tothom, i en canvi en la seva pràctica quotidiana dobleguen els genolls miserablement als interessos del gran capital immobiliari. Ãs la denúncia contra la covardia dâuns partits que diuen âfomentar la participacióâ? i defensar genèricament els centres socials, però que la ârealpolitikâ? els obliga a acceptar cada desallotjament concret. Ãs la denúncia dâuns partits que es manifesten contra la guerra dâIraq, i en canvi ens sotmeten a la guerra quotidiana de lâespeculació. Ãs la denúncia dâuns partits que es volen rentar la cara amb el Fòrum de les Cultures (pau-sostenibilitat-bla-bla-bla), quan lâúnic que estan fent és embrutar-se encara més les mans amb la indústria de guerra que finança lâesdeveniment especulatiu i insostenible més grans des dels Jocs Olímpics.

No és casual que haguem triat un equipament institucional com la Casa del Mig per a realitzar aquesta acció. Aquest equipament havia estat utilitzat per nombrosos grups socials del barri (juvenils, de solidaritat, teatrals,...), fins que a través de la mentida i de maniobres típicament partidistes, el Districte va aconseguir expulsar a la gent que li donava ús i vida. Avui, a banda dâinfrastructures tècniques del Districte, és un asèptic espai on fins i tot sâhi permeten el luxe de promocionar âamb publicitat setinada- algunes activitats per a joves. De lâactivitat i la vida abans autoproduïda, a lâactivitat esterilitzada de la màquina municipal expenedora de serveis. Tot un símptoma dâuna ciutat que només ens vol de clients i usuaris, mai com a agents autònoms de la vida pública.

Els centres socials autogestionats i okupats es troben a les antípodes dâaquest model empresarial i burocràtic. Per això el Districte també els desallotja: no vol comparacions odioses, no vol que la creativitat lliure i rebel contraresti la seva publicitadíssima âparticipació ciutadanaâ?, que per altra banda en aquest barri âtots ho sabem- no es creu ningú.

Sabeu també que cada dia som més, com també sabeu que cada dia a vosaltres la gent us respecta menys. No ens fareu creure. Defensem els centres socials, defensem els espais alliberats.

Solidàries amb el CSOA HAMSA
Abril 2004
Mira també:
http://www.csoa-hamsa.tk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat