Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats
Manacor és manifesta: camins públics oberts a tothom!!
13 abr 2004
"Camins públics oberts a tothom!". Sota aquest lema, devers d'un miler de persones de la comarca de Manacor, però també d'altres indrets d'arreu de Mallorca i Catalunya, van reivindicar ahir la titolaritat pública i el lliure accés del camí que condueix a una de les possessions més extenses de Mallorca, la des Fangar a Son Macià.Una finca travessada per camins d'ús públic, però que des de l'any 1966 resten tancats al lliure accés amb barreres.
Tot i que l'excursió reivindicativa a peu i en bicicleta pel camí públic del Fangar celebrada ahir va transcórrer sense gaires incidents, dues parelles d'agents de la Policia Local i de la Nacional comparegueren a la meitat del camí, encara que reconeixent la titularitat pública de l'itinerari. Els cossos de seguretat deixaren seguir la marxa dels excursionistes fins al puig d'Alenar, destí de la comitiva.

A banda dels agents de la Policia que vigilaren l'excursió, dos vehicles amb guàrdies jurats enviats per la propietat del Fangar sortiren al pas dels marxaires, fent fotografies i gravant l'esdeveniment. Però malgrat tot això, no es produïren enfrontaments.

En arribar al puig d'Alenar, els marxaires no pogueren entrar a l'escola rural propietat de l'Ajuntament, perquè el grup de la tercera edat havia reservat aquest espai i a més, havia rebut ordres de no deixar entrar-hi els excursionistes, fet que aixecà dures crítiques.

Segons explica el Diari de Balears, l'alcalde de Manacor, Antoni Pastor (PP), es va mostrar d'acord amb la protesta, perquè "tothom té dret a exigir el que considera important". No obstant això, va criticar la politització que s'ha fet de la convocatoria, ja que hi van asistir regidors del PSOE, del PSM i d'EU, a qui va acusar d'oportunistes, "perquè no van fer res per obrir l'accés quan governaven".

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat