Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Sallent: Construint alternatives des de les aules
13 abr 2004
Sallent: construint alternatives des de les aules
Més de 250 estudiants d’arreu del territori assisteixen a Sallent a la segona trobada d’estudiants dels Països Catalans

La vila bagenca de Sallent ha acollit la celebració de la segona trobada d’estudiants dels Països Catalans. Aquest esdeveniment, organitzat de manera conjunta per la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i l’Alternativa Estel (AE) pretenia donar eines i recursos per encarar els nous reptes i fomentar intercanvis entre estudiants d’arreu del país.
La vila bagenca de Sallent ha acollit la celebració de la segona trobada d’estudiants dels Països Catalans. Aquest esdeveniment, organitzat de manera conjunta per la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i l’Alternativa Estel (AE) pretenia donar eines i recursos per encarar els nous reptes i fomentar intercanvis entre estudiants d’arreu del país.

Pas endavant en la segona edició

Respecte a la primera edició, celebrada a la Vall de Laguar (Marina Alta), el creixement ha estat tan qualitatiu com quantitatiu. Per una banda s’ha duplicat el nombre d’estudiants acreditats superant la xifra de 250, i per l’altra ha augmentat la durada i l’oferta d’activitats formatives, lúdiques i de coneixença. S’ha de destacar la presència d’estudiants de totes les contrades dels Països Catalans. Tal com es pronuncià en el parlament que tingué lloc en el sopar popular de dissabte, s’han desplaçat a Sallent estudiants, des de Perpinyà a Benimaclet, passant per la Vila de Gràcia o Ciutat de Mallorca. El fet que hi hagués representació de tots els nuclis d’universitats i instituts en els quals les dues organitzacions tenen presència va permetre un enriquiment en els debats i xerrades que s’han celebrat al llarg dels quatre dies.
Les activitats formatives s’han estructurat al voltant de dos grans blocs. El primer englobava qüestions de política educativa com la reforma de l’espai d’ensenyament superior, la privatització de l’ensenyament, la vertebració del moviment estudiantil català, la situació del gènere i la llengua a l’educació o experiències d’ensenyament popular. El segon tractava aspectes més generals com la qüestió dels transgènics, el deute ambiental, la situació a Veneçuela o la construcció europea, d’aquesta manera es pretenia obrir les activitats al poble que acollia la trobada.

Valoració positiva de l’esdeveniment

La valoració de l’organizació, malgrat les adverses condicions meteorològiques, és molt positiva. Es destaca la qualitat de les ponències presentades i els debats que en van sorgir, la possibilitat d’establir complicitats entre col·lectius i persones dels diferents territoris dels Països Catalans. També es remarca el fet que estudiants que no militen ni a l’Alternativa Estel ni a la CEPC hi assistissin, a part de la presència de militants de Revolta Global, organització de l’esquerra rupturista convidada a la trobada. Finalment s’ha expressat l’agraïment per la gran col·laboració de l’Ajuntament de Sallent, l’Assemblea de Joves i l’associació cultural El Carrilet.

La banda sonora de la trobada

L’aperitiu a la trobada fou el concert de celebració del vuitè aniversari de la discogràfica manresana Propaganda pel Fet. Aquest segell, que ha editat en aquest temps la major part de la producció de música compromesa del país, per l’ocasió portaren a Sallent el basc Fermín Muguruza i els madrilenys Habeas Corpus així com Obrint Pas i Pirats Sound Sistema. L’èxit del concert fou absolut com mostra el fet que mig miler de persones es quedaren sense entrada.
D’altra banda, la trobada d’estudiants ha comptat amb dos concerts que han servit per exposar la diversitat estílistica i geogràfica de la producció musical dels Països Catalans amb les actuacions de Pomada i Afonics el dissabte; i Gertrudis, l’Orquestra Alternativa, La Gossa Sorda, Gadegang i Melting Sound el diumenge.
Mira també:
http://www.alternativaestel.org
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa