Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Entre un 20 i un 25 % de l'exèrcit iraquià, la defensa civil, la policia i altres forces de seguretat han dimitit, s'han passat a l'altre bàndol o no han complert els seus deures
12 abr 2004
Un batalló del nou exèrcit iraquià s'ha negat a lluitar amb els EUA contra els insurgents a Fallujah, ha reconegut el tinent general Ricardo Sánchez, comandant de les forces de la coalició a l'Iraq. Sánchez ha fet aquestes declaracions en una entrevista al canal de televisió NBC. Per la seva banda, l'administrador dels EUA a l'Iraq, Paul Bremer, no ha amagat aquestes dades i ha dit que ja calculen que es poden donar aquestes situacions. El pla dels EUA és disminuir, a mesura que van entrenant tropes iraquianes, la seva presència militar.
El segon batalló de l'exèrcit iraquià s'hauria hagut d'afegir als "marines" que lluitaven contra la rebel·lió a Fallujah. Però, de camí a aquesta ciutat, el batalló, de 620 homes, va ser atacat en un barri xiïta de Bagdad, segons ha dit el general Paul Eaton al diari "The Washington Post". Els soldats van decidir, aleshores, tornar-se'n a la seva base de Taji, una ciutat al nord de la capital. "No ens hem allistat per a lluitar contra iraquians", han argumentat els membres del batalló a militars dels EUA.

Sánchez ha afirmat que les autoritats dels EUA eren conscients que "existien alguns riscos en la formació de forces de seguretat ràpidament", i ha afegit que es necessitarà "algun temps per establir forces de confiança que puguin acceptar la responsabilitat de la seguretat interna i externa del país".

Paul Bremer, que ha estat entrevistat per la cadena dels EUA ABC, ha declarat que "sempre hem sabut que hi hauria algunes proves difícils a mesura que avancem", en referència al motí del batalló iraquià, que no ha volgut ser reconegut com a tal pel govern dels EUA. Bremer ha explicat, però, que les forces que han refusat cooperar amb els militars dels EUA no eren d'una "proporció significativa" i ha recordat que 350 policies iraquians han mort en el compliment del seu deure. Tot i així, Bremer ha afirmat que "una de les coses que s'han posat de manifest aquesta setmana és que, de fet, encara falta molta feina per fer, com ha apuntat el general Sánchez, per crear una força de seguretat iraquiana professional".

Segons les declaracions que ha fet una font anònima de l'exèrcit dels EUA al diari "The Washington Post", "entre un 20 i un 25 per cent de l'exèrcit iraquià, la defensa civil, la policia i altres forces de seguretat han dimitit, s'han passat a l'altre bàndol o no han complert els seus deures".
Mira també:
http://www.telenoticies.com/noticia/arxiu/not145109787.htm

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat