Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Una explosión de mortero sacude el hotel Sheraton en Bagdad
09 abr 2004
BAGDAD.- El centro de Bagdad se ha visto sacudido por, al menos, tres explosiones, según ha podido constatar la enviada de EL MUNDO, Mónica G. Prieto. Una de ellas, de mortero, se produjo cerca del hotel Sheraton, donde se encuentran numerosos periodistas, contratistas, diplomáticos y trabajadores extranjeros. Además, un soldado americano y un civil iraquí han muerto en un ataque en el oeste de la capital.
421989211.jpg
La muerte del soldado de la Coalición y del civil iraquí fue confirmada por el general estadounidense Mark Kimmit, jefe adjunto de las operaciones militares en Irak, en una rueda de prensa.

Explosión

Poco después de la explosión, las personas que ocupaban el hotel salieron a comprobar el impacto de los morteros en el edificio, por lo que se supone que no se han producido daños personales.

Soldados estadounidenses acudieron al lugar poco después del suceso.

Otra de las explosiones tuvo lugar cerca de la céntrica avenida Abu Nuwas. Fuentes presenciales aseguran haber visto una columna de humo saliendo de los edificios que flanquean la avenida.

Refuerzo de las medidas de seguridad

Minutos después de las explosiones se han escuchado varias ambulancias recorrer la ciudad.

Bagdad está tomada por soldados estadounidenses, que han reforzado las medidas de seguridad en la zona.

La comunidad chií se prepara estos días para celebrar el 40 aniversario del martirio del imán Husein.La milicia de Muqtada Al Sadr ha tomado el control de la ciudad santa de Nayaf, en el centro del país y de la cercana localidad de Kufa, así como el de Kerbala, donde se espera la llegaba de miles de peregrinos chiítas para celebrar este domingo la muerte del imán Husein.

This work is in the public domain

Comentaris

> Un obús explota prop de l’Hotel Sheraton de Bagdad, mentre la guerra es generalitza arreu de l’Irac
09 abr 2004
Segons les primeres informacions, no hi ha hagut víctimes. La ciutat es troba en estat de màxima alerta i fortament controlada per les tropes nord-americanes just quan fa un any que van entrar a la ciutat. Les mesures de seguretat s’han extremat també perquè la comunitat xiïta celebrarà aviat l’aniversari del martiri de l’imam Hussein. A l’est de Bagdad, un soldat nord-americà i un civil iraquià han mort en un atac. D’altra banda, s’han anunciat nous segrestos d’estrangers al país, aquesta vegada els guerrillers han raptat quatre italians i dos nord-americans, alguns dels quals, segons sembla, podrien ser periodistes.

El ministre d’Exteriors britànic, Jack Straw, ha reconegut avui que la situació de l’Irac ‘és la més seriosa a la qual ens hem enfrontat’. El Foreign Office ha informat també de la mort d’un britànic a l’Irac.

Pel que fa a l'acció de la resistència, la milícia de Moqtada al-Sadr ha pres el control de la ciutat santa de Najaf, al centre del país, la de Kufa i la de Karbala.
Mira també:
http://www.starwood.com/sheraton/index.html
Re: Una explosión de mortero sacude el hotel Sheraton en Bagdad
09 abr 2004
Najaf ha estat de les primeres ciutats alliberades pels iraquians, i no es per atzar. La ciutat de Najaf se suposava que estava sota el control dels militars espanyols, tan habituats a reprimir població civil que quan s'ha trobat aquesta revolta armada s'han anat corrent. Malgrat la propaganda del PP i les declaracions d'Aznar, que pretenien fer-nos creure gairebé que els USA depeníen dels militars espanyols, els generals nordamerincans ho van tenir molt clar i van posar les tropes espanyoles sota el comandament polonès. Si, perque malgrat les fotos de les Açores i altres històries els USA no han confiat ni un moment en la capacitat de l'exèrcit espanyol. Perque no es tan fàcil atemorir la població civil, en el que l'exèrcit espanyol te molta experiència, que aturar un poble sencer alçat en armes.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more