Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Un atac de la resistència a Abu Ghuraib causa un elevat nombre de víctimes entre els invasors
09 abr 2004
Iraqi fighters have ambushed a US patrol in Abu Ghuraib area, west of Baghdad killing at least nine people, reported our correspondent.
Mira també:
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/B902557C-CDBB-4DDF-9577-B9D264E2787D.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tres militars espanyols, ferits en una emboscada
09 abr 2004
• Un capità i dos soldats de la Brigada Plus Ultra 2 han estat tocats per la metralla després de ser atacats amb granades, encara que només un dels militars ha patit ferides de consideració.


Madrid. -- Tres militars espanyols, un capità i dos soldats, d'una patrulla de la Brigada Plus Ultra 2 han resultat ferits aquesta nit, un d'ells de gravetat, en una emboscada a Diwaniya, segons ha informat el Ministeri de Defensa.

El ministeri ha anunciat que el soldat que ha resultat ferit greu, Javier Díaz Durán, es recupera favorablement de les ferides i ha estat traslladat a un hospital de Tallil --i no de Bagdad, com s'havia informat en un principi-- "per raons de proximitat" a la base de les tropes espanyoles.

En un comunicat oficial, Defensa ha precisat que la vida del militar ferit greu no corre perill, segons l'apreciació dels metges que l'atenen d'una ferida a l'ull esquerre i dues al coll.

Els militars espanyols, del regiment Saboya amb seu a Botoa (Badajoz), van ser atacats ahir a la nit a les deu menys quart (hora espanyola) per integrants del denominat exèrcit Al-Mahdi -–braç armat dels partidaris de Moktada al-Sadr-- quan travessaven un dels ponts de la ciutat de Diwaniya.

Atac amb granades

La nota afegeix que els soldats de la brigada Plus Ultra 2 "feien el recorregut a peu, escortats per un vehicle blindat BMR, contra el qual van impactar dues granades", i la metralla va ferir el capità i els dos soldats.

El capità Javier Vílchez Contreras i el soldat Marcos Antonio Laguna Torvisco van patir ferides lleus a la cara i a la mà, respectivament, y han estat donats d'alta. Tots dos han parlat amb els seus familiars, mentre que els comandaments de la brigada han comunicat la situació del soldat greu al seu pare.

Aquest matí, les tropes espanyoles han tornat a ser atacades a la base Al Andalus, entre les ciutats de Najaf i Kufa (al centre de l'Iraq) per radicals xiïtes, segons ha informat el portaveu de la Brigada Plus Ultra, el comandant Carlos Herradón, que ha precisat que "no s'han hagut de lamentar ni danys personals ni materials".

Segons Herradón, s'han produït trets de morter, fuselleria i de granades anticarro. El portaveu espanyol ha dit que els autors dels trets eren presumptes seguidors del líder radical xiïta Moktada al-Sadr.
Sindicato Sindicat