Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Un oficial de EEUU asegura que la tregua de Bremer en Faluya no ha durado más que "90 minutos"
09 abr 2004
Un oficial del Ejército estadounidense ha afirmado que la tregua unilateral de las operaciones militares en Faluya, anunciada hoy por el administrador americano en Irak, Paul Bremer, ya ha terminado y no ha dudado más que "90 minutos".
Mira també:
http://www.europapress.es/europa2003/noticia.aspx?cod=20040409122728&tabID=1&ch=69

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'exèrcit nord-americà reprèn l'ofensiva a Fal·luja, després d'una treva de poc més d'una hora
09 abr 2004
> La coalició torna a controlar la ciutat de Kut

> El govern japonès descarta retirar les tropes
del país, malgrat el segrest de tres japonesos


Forces nord-americanes han anunciat que han reprès el setge i els combats a Fal·luja després que aquest matí hagin declarat una treva que ha durat poc més d'una hora per tal que els seus habitants puguessin tenir accés a ajuda humanitària, segons ha informat l'administrador nord-americà a l'Irac Paul Bremer.
El fet és que les informacions sobre la situació a Fal·luja no són gaire clares, i hi ha confusió sobre si continua o no el setge a la ciutat sunnita, com explica la BBC.
La població civil intenta abandonar la ciutat perquè la situació que viu la ciutat és molt precària des que va començar el setge fa cinc dies. En aquests dies de setge han mort 300 iraquians i prop de 400 han quedat ferits, mentre que la coalició invasora ha perdut 35 soldats en els enfrontaments de la darrera setmana.
A més, l’exèrcit nord-americà ha confirmat que ha recuperat el control de la ciutat de Kut, que fins ahir controlaven milicians xïites seguidors de Moqtada Sadar.
Les tropes ucraïneses que tenien el control de la ciutat la van abandonar dimecres passat enmig de la revolta dels activistes xïites seguidors de Sadar. La coalició ha recuperat el control a partir de les dues de la nit (mitjanit a casa nostra) després de forts enfrontaments amb els milicians xïites.
D’altra banda, tres soldats espanyols de la brigada Plus Ultra 2 han quedat ferits després d’una emboscada a Diwaniya en què han estat atacats amb granades.
D'altra banda, el govern japonès ha descartat retirar les tropes que té desplegades a Samawa, al sud de l'Irac, malgrat el segrest ahir de tres japonesos i el missatge dels segrestadors que els matarien si els soldats japonesos no es retiraven.
----------
Sindicato Sindicat