Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal
contraforum economic a varsovia
09 abr 2004
Grups anarquistes polonesos convoquen un contraforum a Varsòvia dels dies 28 al 30 d´abril amb motiu de la reunió del Forum Econòmic Europeu que tindrà lloc aquest mes.
de webs poloneses:::

"Del 28 al 30 d´Abril el FEE es celebrarà a Varsovia. Com sabeu, abans s´ha celebrat a Salzburg, Àustria. El president polonés Kwasnieswski ofereix voluntàriament Polònia com lloc per ostatjar l´event durant la reunió del Forum Economic Mundial a Davos, Suïssa. Les autoritats poloneses no tracten d´amagar que deitjarien que el FEE es traslladés definitivament a Varsòvia.

A part del prestigi que suposa ostatjar un acte com aquest, el govern vol mostrar al reste del món que no tenen problemes amb els oposants al neoliberalisme aquí a Polònia. Ell´s saben que el moviment dissident és débil i està desorganitzat. Volen utilitzar això per a mostrar al món que mentres que en altres països les protestes del moviment antiglobalització concentren a desenes de milers de manifestants, Polònia serà tranquil.la i ordenada. Estan tan segurs d´això que han optat per cel.lebrar la cimera en el centre mateix de Varsovia. La elecció del lloc, mostra com de segurs estan que ningú els molestarà.

És molt important arruinar els seus plans. Debem mostrar-lis que no tolerarem les seves polítiques. La situació social és favorable per les protestes-la incompetència i corrupció de tots els governs convenç a més i més gent a mostrar-se crítica amb el neoliberalisme. Els efectes de les polítiques dels dos governs, d´esquerres i de dretes, han portat Polònia a una taxa d´atur del 20% (entre la població, jove sense contabilitzar els graduats d´educació superior, els números es dupliquen). Més del 60% de la població de Polonia viu baix de la línia de pobresa. L´any passat, tingueren lloc violentes protestes dels miners a Varsovia. Semblants enfrontaments no s´havien vist des dels anys vuitanta. Altres grups socials es troven en una situació similar. La frustació arriba a molts sectors socials i professions.

Els grups llibertaris i antiautoritaris han començat els preparatius per les protestes contra el FEE tard, però creiem encara que podem fer-ho. No ocultem el fet que sense un important suport de l´extranger, serà molt difícil organitzar aquestes protestes a gran escala. Estem obert´s a cooperació i us donem la benvinguda. Acceptarem qualsevol forma d´ajuda i consell. Aquesta serà la primera acció d´aquesta escala a Polònia. Per la nostra part tractarem d´assegurar una protecció legal i assistència mèdica bàsica durant les accions, un lloc per a preparar pancartes, etc. Haurà traductor´s, prepararem un llistat amb acomodació a preus raonables, membres de grups de Menjar no Bombes de distintes ciutats, prepararan menjar per a aquell´s que ho necessitin. Tractarem d´organitzar la infraestructura per a Indymedia, malgrat que pugui suposar un problema degut als molt reduïts recursos de què disposem. Invitem a tot´s aquell´s que tenen els ideals de lluita contra el neoliberalisme asfixiant. Mostrem a aquest exèrcit de tecnòcrtes, polítics i taurons financers que vindran a Varsòvia, que ningú els dóna dret a decidir per nosaltres. Trobem-nos a Varsòvia del 28 al 30 d´Abril.


¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡NOSALTRES DECIDIREM SOBRE EL NOSTRE FUTUR!!!!!!!!!!!

¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡NOSOTR@S DECIDIREMOS SOBRE NUESTRO FUTURO!!!!!!!!!!

www.wa29.org / www.antyszczyt.w.pl

Tfno. +48698515646
e-mail: info ARROBA wa29.org/acommodations ARROBA wa29.org

" L@s compañer@s polac@s están preparando con mucho esfuerzo e ilusión este contraforum, pero pese a que los distintos grupos involucrados hacen todo lo posible por preparar el terreno, temen verse desbordados por una avalancha de gente y a la vez temen que occidente les de de lado, por lo que esperan ser realmente apoyados desde el extranjero. Durante el último mes los medios de comunicación están creando un clima nada favorable hacia el movimiento antiglobalización, se han producido detenciones entre gente activa y la policia secreta polaca amenazó desalojar la única casa ocupada en Varsovia durante la semana en las que se llevaran a cabo ambos eventos.
Mira també:
http://poland.indymedia.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat