Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
El Consell General del Poder Judicial podria expedientar Garzón
09 abr 2004
Això és el que ha demanat el Col·legi d’Advocats de Barcelona, que no entén com Baltasar Garzón pot aprofitar el seu torn de guàrdia a l’Audiència Nacional per tornar a detenir i empresonar unes persones a les quals el jutge corresponent havia deixat en llibertat per falta de proves.
Mohamed Nebbar, Mohamed Tahraoui, Ali Kaouka i Larbi Allag van ser detinguts el gener de 2003 per presumpta posessió d’armes químiques. Després, com tothom deu recordar, es va demostrar que les "armes químiques" eren detergent. Fins i tot la premsa va publicar uns quants acudits sobre l’afer. El jutge Ruiz Polanco va posar en llibertat els quatre homes per absència total de proves que els inculpessin, i ara, arran de 11-M, Baltasar Garzón els ha tornat a empresonar davant l’astorament general de jutges i advocats, ja que no han aparegut noves dades que inculpin aquests ciutadans ni en l’11-M ni en cap altre assumpte delictiu. Els fonaments de l’ordre de presó dictada per Garzón són exactament els mateixos que van portar el jutge Ruiz Polanco a treure’ls de la presó.

D’altra banda, ahir es va saber que l’únic condemnat (a 15 anys) fins ara en un judici suposadament democràtic fet a Hamburg pels atemptats de l’11-S a Nova York, Mounir el-Motassadeq, ha estat deixat en llibertat, després que el Tribunal Suprem alemany hagi acceptat el seu recurs i anul·lat la condemna per falta de proves. Sembla evident que les reaccions contra ciutadans d’origen àrab o nord-africà, tant als EUA com a Europa, va ser del tot desproporcionada, i que es va voler tapar amb mesures precipitades i propagandístiques la manca de prevenció contra els atemptats d’Al-Qaida. De fet, avui mateix comença a declarar davant la Comissió independent d'investigació dels atemptats de l’11 de setembre Condoleezza Rice, consellera de seguretat dels EUA, i també s’espera que facin una compareixença privada en els pròxims dies Dick Cheney i George Bush, vicepresident i president dels Estats Units.

Mentrestant, a Guantánamo continuen detinguts pels EUA un nombre indeterminat de presos, sense judici, incomunicats i sense advocats ni drets de cap mena. Fins ara, han estat alliberats i repatriats als seus països, la majoria sense cap explicació, 119 presos de Guantánamo, però els alliberaments es fan amb comptagotes i de manera absolutament discrecional.
Mira també:
http://www.racocatala.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more