Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació : guerra
Un any després, familiars i amics de Couso exigeixen aclarir les circumstàncies de la seva mort
08 abr 2004
Avui fa un any...
Avui fa un any de la mort, a Bagdad, del periodista espanyol José Couso, víctima dels trets d'un tanc nord-americà contra l'hotel Palestina. El càmera de Tele 5 ha estat recordat, al davant de l'hotel on va morir, per una vintena de periodistes espanyols i d'altres països, i pel seu germà, Javier. Els congregats han llegit un comunicat on tornen a exigir que una investigació independent estableixi les circumstàncies exactes de la mort i les responsabilitats de l'exèrcit nord-americà. Washington va concloure que els seus soldats havien actuat en defensa pròpia. En aquell atac també van morir dos periodistes de l'agència Reuters.










Avui fa just un any de la mort del càmera de Tele 5 José Couso a Bagdad. Couso va morir a causa d'un tret d'un carro de combat nord-americà a l'hotel Palestina. Una vintena de periodistes espanyols l'han recordat en un acte a la capital iraquiana. A la cerimònia, que s'ha fet al costat d'on va morir Couso, el seu germà ha llegit un comunicat d'homenatge i de denúncia, on ha exigit una investigació independent que depuri totes les responsabilitats en l'atac.

A Madrid s'ha viscut un altre acte emotiu. Tot i la pluja, companys, amics i ciutadans en general han acompanyat la família de Couso i s'han concentrat davant de l'ambaixada dels Estats Units. Han demanat que el govern nord-americà assumeixi la responsabilitat de la mort de José Couso i reclamen, també, que el govern espanyol els doni suport en aquesta reclamació. Una demanda que José María Aznar ha rebutjat explícitament en reiterades ocasions i que ara la família de José Couso adreça a José Luis Rodríguez Zapatero.

Esquerra Unida ha demanat al futur govern socialista que exigeixi als Estats Units una investigació sobre la mort de Couso i que compensi econòmicament la seva família. Els socialistes s'han compromès a aclarir la mort del càmera de televisió.
Mira també:
http://www.telenoticies.com/noticia/arxiu/not144818426.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Un año de infamia:
08 abr 2004
couso2.jpg
Cuando se cumple UN AÑO del asesinato de José convocamos una concentración el jueves 8 de abril de 2004, a las 20:00 hs. frente a la Embajada de Estados Unidos en Madrid (C/Serrano, 75. Metro Rubén Darío).
¡Ni olvidamos, ni perdonamos!

Paro de 5 minutos de trabajadores de medios de comunicación: convocado por el colectivo de cámaras de Tele5, de 12.00 a 12.05 hs. del jueves 8 de abril.

Iniciativa José Couso contra los crímenes de guerra, Bagdad, abril 2004: Javier Couso y dos compañeras del Colectivo de Hermanos, Amigos y Compañeros viajarán del 6 al 9 de abril a Bagdad para homenajear a José, a todos los periodistas asesinados y denunciar los crímenes de guerra contra el pueblo iraquí. Esta iniciativa a recibido la adhesión de mas de 60 organizaciones y mas de 100 personas a título individual. Para leer mas sobre la iniciativa -->

Desde aquí hacemos un llamamiento a la convocatoria de concentraciones en otras ciudades, si es posible frente a consulados o intereses estadounidenses. Por ahora tenemos estas convocatorias:

Concentración en Valencia: Cuando se cumple un año del asesinato de José Couso, seguimos pidiendo investigación y justicia en nombre de los hermanos, amigos y compañeros de José Couso. Valencia. Frente al consulado de EEUU, c/Dr. Romagosa, 1, jueves 08-04-04 a las 20:00hs. Convoca: Revolta.

Concentración en Oviedo: Frente al Teatro Campoamor, jueves 08-04-04 a las 13:00hs. Convoca: Soldepaz Pachakuti.

Concentración en Ribadeo: Frente al Ayuntamiento, jueves 08-04-04 a las 20:00hs.

Concentración en Lyon (Francia): Frente al Consulado de España, jueves 08-04-04

I si has fet tard a les convocatories ...

Puedes ver en la Agenda otras convocatorias.

Seguimos también con las concentraciones frente a la sede del Partido Popular, todos los martes a las 12:00 hs. C/ Génova, Metro Alonso Martínez o Colón. La próxima el martes 13 de abril.
Mira també:
http://www.josecouso.info
http://www.primeraplana.net/couso
en valencia
09 abr 2004
reporte concentración frente al consulado americano anoche:

http://www.barriodelcarmen.net/elmiron/?p=91
en valencia
09 abr 2004
reporte concentración frente al consulado americano anoche:

http://www.barriodelcarmen.net/elmiron/?p=91

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more