Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Eleccions europees, les CUP i l'autoorganització
08 abr 2004
Primer eleccions municipals...

Estudiantils....

ara europees...

Us presentareu a les autonòmiques després? les generals?

Quina diferència hi haurà (o hi ha) amb la resta de partits polítics? o millor dit... sou conscients (suposo que si) que per participar de la política institucional s'ha d'homogeneitzar i fer més efectiva la tasca del partit, degut a la complexitat de la burocràcia parlamentaria? (centralisme democràtic jajaja)

Algú de vosaltres es creu que és possible fer el joc al parlamentarisme i no pagar les conseqüències? El possibilisme acaba portant al pragmatisme i justificant l’injustificable, o sigui l’autoritarisme burocràtic.

Quin paper jugaran les "masses obreres i populars" quan els dirigents de les CUP o els partits polítics que les promocionen agafin cada cop més pes i les decisions siguin cada cop més executives?

Això és tant reformista com els partits que ara critiqueu i, tenen o lluiten pel poder, perquè en el fons quan la gent més activa es cansi d'aquest joc polític acabaran a ERC (a mamar de la teta de l'estat) o cremats/des.

Cada cop em decepciona més "l'esquerra independentista" (considero que hi ha gent honesta i conseqüent contra el burocratisme), l'assemblearisme no es pot combinar amb partits polítics que l'únic que volen és aconseguir el poder i controlar a les masses.

Utilitzeu la forma assemblea per aconseguir que la gent s'acosti al vostre discurs i practica autoritària, conscients de que la gent el que vol és decidir per ella mateixa... fa pena

Hi ha prou antecedents històrics per analitzar cap a on porta tot això (veure com va acabar el moviment llibertari, que partia d’ unes idees i pràctiques molt diferents a les autoritàries, al final de la guerra civil 36-39)

Com a bons marxistes a molts us valdria la pena analitzar els successos històrics... o potser ja en sou conscients i algú es vol col.locar en una bona posició per mamar de la teta estatal? (no vull ser mal pensat)

Salut i anarquia pel comunisme llibertari

Construïr i treballar exclusivament en assemblees, en la creació i foment de cooperatives autogestionades, escoles racionalistes, sindicats de classe, assemblees de barri és la millor forma d'avançar... hi ha molta feina a fer. Algú més s'hi apunta?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Eleccions europees, les CUP i l'autoorganització
08 abr 2004
Sense q estiguen mal els teus raonaments, si no tens res més criticable a mà q les CUP estàs malalt. Si et dones conter estas criticant-los pel q FARAN EN UN FUTUR! Increible.

En fi, el dit, si no has vist res més criticable darrerament a la jungla capitalista, la veritat és q tampoc dic q els teus pensaments siguen erronis al 100%. Endavant CONTRA les resitències!
Re: Eleccions europees, les CUP i l'autoorganització
08 abr 2004
Els perills que proposes hi són i el que apuntes de feines estan molt bé però no n'hi ha prou. S'ha de saber estar on cal estar per aglutinar forces i no vendre's. Tots els partits del sistema s'han venut als interessos dels de sempre i ja se'ls veia el llautó des de sempre no es pot dir el mateix de les CUP. Cal aglutinar forces on calgui i ara com ara les europees són una oportunitat no per col·locar ningú sinó per estendre el discurs revolucionari independentista.
Com acabarà tot plegat, qui lo sa. Però per tenir una possibilitat de victòria s'ha d'intentar.
Re: Eleccions europees, les CUP i l'autoorganització
09 abr 2004
Les Candidatures d'Unitat Popular som un conjunt de plataformes de treball municipalista lligades a l'esquerra independentista. De moment el nostre marc de treball són els municipis i a hores d'ara tenim representació a més de quaranta consistoris dels Països Catalans. Creiem en la força de les classes populars organitzades per encapçalar un procés de ruptura democràtica. Aquest és un procés encara no escrit que construirà una societat lliure i justa en el marc d'un estat independent. La nostra feina a àmbit municipal és traduir aquesta voluntat en un treball efectiu, del dia a dia. Saber com transformar la nostra realitat més immediata per anar bastint tot l'edifici.
(Text d'opinió publicat al PUNT de Girona. Regidor de la CUP a Viladamat)

En primer lloc, des d'una òptica estrictament de comarques gironines valoremvpositivament la desaparició del PP com a partit amb representació parlamentària. Els ciutadans gironins han decidit castigar aquesta formació espanyolista que no té cap arrelament efectiu en aquest racó del nostre país. Les agressions del PP a la llengua catalana, el medi ambient o l'economia catalanes han passat factura al candidat Jordi de Juan i la seva llista plena d'individus que ni tan sols viuen a la demarcació.
També resulta interessant veure l'ascens d'ERC, des del punt de vista que indica que allò abstracte que s'anomena electorat es va decantant progressivament vers opcions nacionals i menys lligades als antics cercles de poder.
A nivell més ampli, cal veure com ERC aguantarà -sobretot internament- la multiplicitat de discursos i intencions. Amb vuit diputats a Madrid, semblen ara disposats a iniciar l'enèsima experiència regeneracionista de l'Estat espanyol: la segona transició. Aquests intents de regenerar l'Estat espanyol, des de la perifèria, han fet fallida històricament, probablement
per la mateixa cultura política espanyola.
A casa, ERC intenta suavitzar les tensions amb els seus socis espanyolistes al govern tripartit, tot situant cares amables i obviant posicions independentistes incòmodes. Sembla que l'independentisme conscient, el relega ara a certs cops d'efecte: entrevistes amb ETA o la presentació de llistes artificials al País Valencià semblen encaminades en aquest sentit.
Per altra banda, hem intentat esbossar el que podríem esperar de la pujada al govern espanyol del PSOE. Passats quatre anys de fosca majoria absoluta del PP, tota la feina que hauria de fer, ara, José Luis Rodríguez Zapatero és deslegislar en contra de les mesures regressives en tots els terrenys.
Val a dir, però, que el PSOE no badarà a mantenir la unitat d'Espanya i a fer aquesta realitat política, a molt estirar, una mica més amable.
Sindicat Terrassa