Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Dimecres 7 d'abril els presos polítics de la presó d'Albacete ja portaven 24 dies de vaga de fam en defensa dels seus drets
08 abr 2004
Dimecres 7 d'abril els presos polítics de la presó d'Albacete ja portaven 24 dies de vaga de fam en defensa dels seus drets.


En Zigor Larrendonda continua la seva vaga de fam i ja porta 24 dies.
Ingressa un altre pres polític a Albacete

Aquesta setmana hi ha hagut un ingrés a la presó d'un pres polític, de moment es troba al mòdul d'ingressos, però al constatar ja només arribar la retallada de drets que es pateix a Albacete s'ha afegit a la vaga de fam sumant 5 persones les que realitzen actualment aquesta vaga. Aquest nou ingrés, per desgràcia, pot significar un trasllat d'algun dels presos que estan en vaga amb tot el que pot comportar ( canvi de presó, trasllat a un hospital, alimentació forçosa, incomunicació,...).


La direcció de la presó posa traves a que en Zigor tingui un ordenador que li han autoritzat judicialment

El cap de setmana passat els familiars de Zígor Larredonda van tenir problemes alhora de fer lavisita i realitzar una gestió a la presó. En Zígor té autoritzat per un jutge l'entrada d'un ordenador. La presó abans de deixar-li tenir a la cel·la el vol revisar, llavors en Zígor fa un escrit al jutjat queixant-se i aquest respon que autoritza a que el Zígor decideixi qui vol que revisi l'ordenador. En Zígor decideix que el seu pare, que a més esta titulat per fer-ho, revisi l'ordenador. Un cop a la presó els funcionaris se'ls van passant d'un a un altre fins que just abans de realitzar la visita els diuen que ara és quan s'ha de revisar l'ordenador, amb la clara intenció d'impossibilitar la visita i a més a més es neguen a deixar revisar l'ordenador per el pare i ho vol fer la presó mateixa. Davant d'aquest fet el pare i la família decideixen aturar la gestió i la entrada de l'ordenador i sense perdre més temps se'n van a fer la visita, un cop acabada la visita, presenten una reclamació a la presó i se'n van al Jutjat de Guàrdia d'Albacete i denuncien al director de la presó per no obeir una ordre judicial. De moment l'ordenador esta retingut a la presó d'Albacete a l'espera de que es pugui revisar i li puguin entregar al Zígor.L'estat de salut continua empitjorant però estan animats i amb la moral aixecada, ens animen a seguir lluitant

Els pèrdua de pes es va notant cada dia que passa. Ja són uns 12 kg. aproximadament els que han perdut cadascun dels vaguistes. Tenen color de la pell una mica esgrogueït i els comencen a sortir petites irritacions a la pell. Els que pitjor estan són el company Txus del Vado, que ja havíem comentat la setmana passada, i el company Txus Giokoetxea, ambdós ja no pesaven molt abans de començar i estàn notant una mica més la vaga de fam. Tot i així l'estat d'ànim és molt bo, el locutori el van poder realitzar sense cap problema, tots quatre caminant es van dirigir a realitzar la visita amb els seus familiars. Estaven contents ja que es l'únic moment de la setmana que es poden veure i parlar ja que tota la resta estan separats. Estan decidits a continuar la vaga fins que no es compleixin les reivindicacions i animen a la gent del carrer a donar tot el suport possible a la vaga de fam i agraeixen les mostres de suport donades fins ara.

El director continua fent-se el sord a les demandes i no contesta a cap de les instàncies presentades pels presos
Fa dos caps de setmana que el director es va reunir amb els vaguistes però només es va limitar a escoltar les peticions i res més, no hi ha hagut cap moviment, recordem que les reivindicacions són:

1) l'agrupament de tots els presos polítics d'Albacete en un únic mòdul de la presó.

2) l'augment del número de persones que poden fer les visites i que s'accepti un plaç més baix de rotació d'aquestes.

3) disposar de dues trucades, com a mínim, a la setmana.

Des de l'última i única reunió amb la direcció no ha millorat la seva situació i han continuat presentant queixes i instàncies que encara avui no han rebut contestació

És molt important la movilizació al carrer i la solidaritat amb els presos en vaga de fam

Perquè els presos recuperin els seus drets i d'aquesta manera puguin deixar la vaga la vaga de fam cal tota la mobilització possible.


Recordem les mobilitzacions engegades:

- PENJADA D'AMPOLLES D'AIGUA: l'acció consisteix penjar pel carrer o a senyals i fanals,..., ampolles d'aigua amb un paper que posi "Zígor en vaga de fam- + info: www.rescat.org ".

- ENVIAMENT DE CARTES I FAXOS: hi ha un model de carta per enviar per fax a la DireccióGeneral d'Institucions Penitenciàries, per fax a Jutjat Central de Vigilància Penitencària i després per carta al director de la presó d'Albacete.

- CONCENTRACIONS A TERRASSA: a Terrassa tots els dijous a les 19:30 h.fins que duri la vaga de fam hi haurà concentracions davant l'ajuntament. La pròxima serà el dia 15 quan es complirà 1 MES DE VAGA DE FAM.

- MANIFESTACIÓ D'ANTORXES A BARCELONA: el divendres 16 d'abril a les 22:30 manifestació de torxes a la plaça del Diamant a la vila de Gràcia.

RESCAT.Col.lectiu de suport als presos i preses polítiques catalans.
Mira també:
http://www.kaosenlared.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Marco Camenisch sobre la vaga de fam
08 abr 2004
(via Cruz Negra Anarquista)


Declaro la huelga de hambre como ulterior iniciativa revolucionaria departicipación y solidaridad en la lucha de resistencia y de liberación socialcontra cada poder, dominio y explotación del hombre sobre la naturaleza ysobre el hombre por los privilegios y bajo el mando de una minúscola minoríade ricos y poderosos de este mundo.Esta iniciativa empieza el 1° de abril de 2004 y será provisoriamenteinterrumpida el 30 de abril, ante que empiece el juicio (desde el 10 de mayohasta el 4 de junio, frente al tribunal de Zürich - Suiza) a menos quedurante la huelga no subintren medidas represivas, como por ejemplo trasladosno correspondientes a los pedidos, etc., que llevarán a la continuaciónindefinida de la misma. Tomaré bebidas dulcificadas y aceptaré unos controlesmédicos periódicos (peso, presión).

Contra la cárcel, el aislamiento y la tortura mis pedidos son:*La conclusión inmediata de las tantas restricciones y destrucciones de misrelaciones sociales, políticas y lingüísticas de la correspondencia personaly de la visitas, que solo vienen permitidas a través de un vidrio separador,con la grabación audio y, en la mayoría de los casos, bajo el control directode un carcelero.*El traslado inmediato en un régimen de detención común en una cárcelpenal.*Mas en general yo protesto contra las inhumanas condiciones penitenciariasen las cárceles suizas y pido que se acabe todo esto. De todas formas afirmoque también en la cárcel en que me encuentro el trato reservado al preso porparte de los carceleros es correcto y respetuoso.Esta iniciativa es solidaria hacia las luchas que se llevan adentro yafuera los muros de las cárceles contra el homicidio, el aislamiento y lastorturas en todas las prisiones y los lagers especiales de alta seguridad. Yes activamente solidaria:

*¡Hacia cada lucha por la liberación de las presas políticas y los presospolíticos y cada persona encarcelada, por la abolición de cada cárcel por losanimales, los humanos y no humanos, los vegetales y el paisaje!

*Hacia las luchas de Nathalie Menigon, de las otras compañeras y los otroscompañeros de Action Directe en la Francia, hacia las compañeras y loscompañeros que están en el FIES español y por doquiera por la liberación delos revolucionarios y no revolucionarios enfermos y/o que hubieran tenido queser liberados por ley, pero que continúan a estar en prisión al infinito encondiciones de detención particularmente destructivas por parte de losEstados fascistas (de un Fascismo más o menos sonriente...), mientras que losverdugos nazi-fascistas de los judíos y de las demás personas del segundomatadero mundial y de los demás mataderos (Chile, Argentina, Italia, Francia,etc.) y asesinos de la política y de la economía son puestos en seguida enlibertad por doquiera o sin ni siquiera entrar en una cárcel!

*Contra la mortal dispersión de los presos lejo de sus propias familias,como por ejemplo ocurre en Italia o en España contra presos anarquistas,comunistas, o de la ETA.

*Hacia la lucha dura y determinada hasta al Ultimo de las compañeras y loscompañeros en la Turquía contra las secciones E-Typ, hacia las compañeras ylos compañeros en Argentina, de la gente Mapuche, de las compañeras y loscompañeros en Chile, hacia los palestinos encarcelados en los lagers nazi- fascistas del Estado de Israel, etc...

*Hacia todas las luchas adentro y afuera por condiciones de detenciónrespetuosas y contra la práctica nazi-fascista de la cárcel especial y dealta seguridad con la tortura blanca, que nada tiene que ver con la seguridadsino y unicamente con la tortura, el aniquilamiento y la venganza hacia lospresos y las presas, revolucionari@s o menos que sean, que en sus paises seopusieron a la locura global del WEFascismo (el fascimo del foro económicomundial) con su guerra social imperialista hacia el interior y el exteriorpara el dominio, la explotación y el aniquilamiento total del hombre y de lanaturaleza, que luchan por la libertad, la igualdad, la justicia y lasoberanía.Con esta iniciativa expreso también mi participación y solidaridad
combativa:*Contra el holocausto planetario y silenciado de la mujeres a través de laviolencia sexista estatal y familiar, física y psíquica, a través de ladiscriminación, la explotación y la destrucción del medio ambiente, laguerra, el hambre y la represión, en que Ciudad Juarez en México es solo unode los innumerables ejemplos.*Contra el patriarcado como piedra angular de cada explotación y despreciode la dignidad humana, animal, de los arboles y de la naturaleza en general.*Hacia las luchas de todos los pueblos indigenas por su territorio, la autodeterminación y la supervivencia en Chile, Argentina, Venezuela, México,Indonesia, USA, Australia y en toda parte.*Contra el holocausto y la guerra del imperialismo y del capitalismo en susdistintas formas: solo sobre el continente americano y en los ultimos 500años de la "historia" de la civilización colonialista e imperialista mas de70 millones de indigenas asesinados, a través del hambre miles por cada dia,gracias al "progreso" cada año millares en las calles, en las casas, porcontaminación, miseria, suicidios, etc.; por el trabajo 2 millones por añoson las muertes registradas por los sindicatos.*Contra el chacalaje de los proletarios indefensos matados en la metrópolipor el terrorismo de los Estados y de la reacción en la guerra imperialistade los dueños, para legitimar la afirmación del Estado totalitario nazi- fascista en todo el mundo, contra el ensañamiento reaccionario y patriotero,que por esta razón pone en el mismo nivel cada resistencia y ataque militantey revolucionario social con este terrorismo.Solidaridad hacia todas las iniciativas revolucionarias de la resistencia ydel ataque social contra la guerra imperialista, contra el poder, el dominioy la explotacion, y también :*Hacia las lucha de los sans papiers contra cada discriminación,criminalización y emarginación, etc.*Hacia las varias movilizaciones e iniciativas de los meses de abril y mayoen solidaridad conmigo y para incluirme en la resistencia y en la discusión.*¡Hacia las iniciativas y movilizaciones por el 1° de mayo como jornada de
lucha contra la explotación!Marco Camenisch, Flughafengefängnis Kloten, 31 de marzo de 2004Marco Camenisch
Flughafengefängnis Kloten
8058 Zürich - Flughafen
Suiza
Sindicat Terrassa