Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Es publica el Manifest Comunista Rebel, un llibre anticapitalista i antiautoritari
07 abr 2004
Acaba de publicar-se "Contra l'imperi, llibertat solidària! Manifest de la Xarxa Comunista Rebel. Versió 1.0" , un llibre digital gratuït que s'autodefineix com:

- Una novetat editorial lliure i horitzontal, radicalment distinta.
- Una eina per autogestionar la revolta global anticapitalista del S. XXI
-Un paradigma revolucionari alternatiu i quatricolor: ROIG, NEGRE, VERD i VIOLETA.
-Una nova línia de fuga del Fòrum 2004.
- I, en resum, una reflexió de menys de cent cinquanta pàgines per fer possible el canvi político-cultural des de la base!
El llibre el trobareu a: www.pangea.org/llibertatsolidaria, a on també s'inclou un breu article força interessant:
"Entre l'11-M i el 14-M de 2004: LA XARXA virtual de l'ESQUERRA REBEL impulsa la derrota de l'EXTREMA DRETA a l'Estat Espanyol".

"CONTRA L'IMPERI, LLIBERTAT SOLIDÀRIA!", UNA VERSIÓ OBERTA A LA MILITÀNCIA ALTERMUNDIALITZADORA

Segons els autors/es de "Contra l’imperi, llibertat solidària! Manifest de la Xarxa Comunista Rebel. Versió 1.0", aquesta iniciativa no es tracta d'un altre intent d’organitzar un nou partit polític, ni tampoc cap Internacional jeràrquica. Contra l’imperi, llibertat solidària! es defineix com una proposta político-cultural transversal, una reflexió oberta a totes les/els militants del moviment antiglobalització i anticapitalista, i, en general, al conjunt de la ciutadania altermundialitzadora. Al darrera no existeix grupuscle algú, ni hi ha una conspiració oculta, afirmen. És, això si, un text sorprenent, "una arma per a la creació massiva", una eina virtual per a la lliure autogestió. A partir de la seva difusió, "qualsevol podrà utilitzar-lo, materialitzar-lo i actualitzar-lo".

El llibre pretén reconstruir uns fonaments identitaris i una base de valors ètics rebels sustentats científicament, recolzats sobre una renovació conceptual i terminològica que, fins al present, pocs s’han atrevit a abordar a fons. Els autors/es pensen que cal superar urgentment la divisió tradicional dels moviments emancipadors enfrontats al capitalisme, i, de fet, el nou paradigma que ens proposen s´ha de reconèixer que no és gaire habitual: roig, negre, verd i violeta alhora.

Contra l'imperi, llibertat solidària! és un text impactant des del principi fins al final, que integra i sintetitza les diverses tradicions emancipadores per acabar desbordant-les. I, a sobre, el primer Manifest Comunista Rebel del tercer mil.leni no té cap "avantguarda revolucionària" al darrera: surt a la llum i, acte seguit, els seus autors/es s'evaporen i ens passen el "programa" a totes i a tots perquè ens l'autoconfigurem. Genial!

En definitiva, una bona manera de celebrar insurgentment el proper dia de Sant Jordi...

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa