Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
condemnen un jove per "Ultraje a España"
07 abr 2004
La justícia espanyola condemna a un jove de Viladamat per 'Ultraje a España'

Després de la celebració del judici, el jove de Viladamat ha estat condemnat a pagar una multa de 570 eurus per un delicte de 'Ultraje a España'.
Des d'Alerta Solidaria ens informen que malgrat el transcurs del judici, el jove militant de la CUP de Viladamat va negar els fets, s'ha volgut establir un precedent per advertir l'independentisme davant d'una acció ben habitual com a signe de rebel·lia enfront l'Estat espanyol.


La judicatura espanyola tampoc ha volgut escoltar l'altra línia de defensa que sostenia l'advocat: aquesta que deia que el fet de cremar una bandera espanyola segons el Codi Penal espanyol constitueix un delicte "d'Ultraje a España". Aquest delicte hauria de suposar ferir l'honor d'algú, fet poc probable en un concert organitzat per l'Esquerra Independentista. Aquesta sentència serà recorreguda per l'advocat del jove.

En definitiva, una sentència que coarta i restringeix encara més la llibertat d'expressió d'aquells que pensem que els Països Catalans viuen una situació d'imposició política d'un Estat forà. Al nostre país, malgrat tot, es continuaran cremant banderes espanyoles - de la mateixa manera que a Palestina se'n cremen d'israelianes o a Irlanda de britàniques. És aquesta una forma de demostrar que la població rebutja de ple la imposició estatal i els seus símbols.

Sentències com les d'avui ens reafirmen en la lluita i ens ensenyen ben gràficament que tot l'aparell administratiu de l'Estat treballa per auto legitimar-lo. Per això l'Esquerra Independentista continuarà treballant per deslegitimar-lo i construir una alternativa democràtica per al conjunt del poble català.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: condemnen un jove per "Ultraje a España"
07 abr 2004
QUE HIJOS DE PUTA!!! UN ULTRAJE A ESPAñA QUEMAR UNA PUTA BANDERA FASCISTA????

A ELLOS SI QUE HABRIA QUE QUEMARLOS!!!


Solidaridad con Catalunya!
Re: condemnen un jove per "Ultraje a España"
07 abr 2004
no hay ke kemar una bandera!!!
HAY KE KEMAR TODAS LAS BANDERAS
NI DIOS
NI AMO
NI PATRIA
ANARKIA!!!!
Re: condemnen un jove per "Ultraje a España"
08 abr 2004
tots/es a cremar banderes! o les podem reciclar x netejar-nos el cul
Sindicat Terrassa