Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
cup ara puc
07 abr 2004
l'esquerra independentista a Europa!
L’Esquerra Independentista, per defensar els plantejaments polítics que han de permetre els Països Catalans d’avançar en el camí de la independència nacional i la justícia social, cal que sigui present amb veu pròpia en l’àmbit institucional
Amb la CUP, l'esquerra independentista a Europa!


Les organitzacions, col·lectius i persones sotasignants volem expressar el nostre suport a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) com a referent de l’Esquerra Independentista en les pròximes eleccions europees del mes de juny.

L’Esquerra Independentista, per defensar els plantejaments polítics que han de permetre els Països Catalans d’avançar en el camí de la independència nacional i la justícia social, cal que sigui present amb veu pròpia en l’àmbit institucional, sense delegar la seva representativitat i la de les lluites socials en les forces polítiques que pretenen regenerar l’Estat Espanyol. I és que la nostra nació no necessita cap encaix a Espanya o a França. Els Països Catalans necessiten desfer-se d’aquest lligam imposat i assolir la plena independència nacional.

Ens reafirmem en la lluita per la construcció nacional dels Països Catalans, com a realitat social que cal vertebrar sense exclusions de cap mena, garantint la sostenibilitat dels ecosistemes, amb un model de relacions humanes, econòmiques i territorials equilibrades i que afavoreixin l’impuls de la llengua i la cultura catalanes.

L’alliberament dels Països Catalans s’emmarca en el context europeu, on ara per ara no podem expressar-nos ni decidir el nostre futur col·lectiu, perquè els interessos econòmics capitalistes i dels estats controlen tots els ressorts del poder.

En l’actual procés de redacció d’una Constitució Europea que, tal i com ha estat plantejada, suposarà una nova agressió a les llibertats nacionals i als drets lingüístics i polítics del nostre poble en el marc del reforçament d’una Europa militarista dels estats i el capital, considerem indispensable que el poble català manifesti amb fermesa i claredat el seu NO més rotund.

I novament, tan sols des de l’Esquerra Independentista podrem combatre sense embuts aquest projecte de Constitució Europea, alhora que renovem el nostre compromís amb la construcció d’una Europa social al servei de les treballadores i treballadors, una Europa dels pobles lliures construïda sota el principi democràtic del Dret d’Autodeterminació i el respecte a la pluralitat, una Europa compromesa amb la pau, la solidaritat i la cooperació internacional.

Entenem que la campanya de les eleccions europees del 2004 ha de servir tant per internacionalitzar el fet català, com per fer arribar els nostres posicionaments polítics, i el projecte de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), a cada racó dels Països Catalans, reforçant així tant la lluita municipal, com el conjunt de l’Esquerra Independentista.

Per això fem una crida, tant a totes les persones compromeses en el projecte de construcció d’una societat catalana plenament lliure, sobirana i socialista, com al conjunt del poble català, a donar el seu vot i el seu suport a la CUP en les pròximes eleccions europees.


Països Catalans, març de 2004.
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: cup ara puc
07 abr 2004
araper ara les cups que d´entrada no tenen prou carrecs propis per anar a les eleccions, aixó vol dir que en tindran que demanarli a IC com ja estan acostumats a pactar amb ells.
quin objectiu tene les cups? com a molt obtenir uns milers de vots .
aixó es podria definir desde una prespectiva d´esquerra marxista com el que diria Lenin posibilisme per no dir infantilisme.
el suposat esquema de que son els unics que s´oposen a la constitució europea es totalment fals a mes de ridicul, primer en les comissions o plataformes unitaries hi han participat molts colectius i mai ningu de les cups, nomes cal veure les actes de les reunions de la "campanya contra la constitució europea" mai han participat.
aixó en politica es diu oportunisme o "entrisme",
cosa que sap fer molt be el MDt que historicament no ha representat mai res i ha volgut manipular i presentar com ha seva moltes iniciatives.
a qui pot beneficiar les cups? presentarse per treure uns milers de vots es correcte?treuran les cups mes vots que EH a les ultimes lelecions al parlament europeu?
cup ara puc fer el ridicul!
Re: cup ara puc
07 abr 2004
Certes coses conta fins a deu abans de vomitar-les a un forum public, capullo. I conste q puc esbrinar q milite a la mateixa org q tu, i no estem tan en desacord. Pero aixi no anem enlloc, no...
Com ?
07 abr 2004
No tinc ganes d'encetar una discussió inútil, però com que hi ha gent que s'esfroça a mentir i a difamar més val arreglar-ho ràpid.

La gent que participa de les CUP ha estat a les plataformes contra la Constitució. No només això sinó que han estat uns dels més actius participants. Qui dóna suport a les CUP : Endavant, MDT, Maulets, molts casals i ateneus i la majoria de l'esquerra independentista.

I aquests no han participat a les plataformes ?

I és que, a més , dius unes mentides força tontes, si m'ho permets. Qui més s'oposa a la Constitució Europea ? Que ho faci públic i que es presenti a les eleccions europees. Qui ?

Molts moviments socials, centres socials, etc ho fan (tan o més que l'esquerra independentista), però cap d'ells no va a les eleccions. És simplement això el que veig al comunicat aquest.

Company, si no sabem de què parlem, millor informar-nos.

Salut !
No tant depressa
07 abr 2004
Això que les CUP seran l'ùnica esquerra que s'oposarà a la Constitució Europea, temps al temps però potser no serà així.
Re: cup ara puc
07 abr 2004
Però penso que per treure representació a Brusel.les s´hauria de parlar amb altres grups revolucionaris dels Països Catalans. I presentar propostes desde ara,, ja que l´esquerra anticapitalista no està visible als parlaments, però en canvi hi han 600.000 vots nuls o en blanc- nu se, a nivell d´estat, incloent els vots il.legals de Batasuna.
al ehem
07 abr 2004
el primer paio pot estar molt equivocat i fora de to.
Pero em pots dir que significa aixo?

"conste q puc esbrinar q milite a la mateixa org q tu"

te remotament a veure amb alguna cosa que es pugui qualificar d'actitud d'esquerres? que és la mafia aixo? s'ha de tenir por ara segons es digui el que es digui (ni que sigui fora de to)?

Desitjo haver llegit malament el que he llegit.
Re: cup ara puc
07 abr 2004
i perque hem de tenir representació al parlament europeu?? serveix de algo aquest parlament??
Re: cup ara puc
07 abr 2004
Despres de la frase q cites li he posat q no es tracta de q la meua propia opinio siga llunyana. I aquesta frase va en el mateix sentit, em referia a q potser la persona q li esta remorant no li és tan llunyana. O siga q has entés mal.

L´aclaració venia pq hi ha gent q amb poc esforç identifica al bàndol contrari coses, conceptes, actituts, organitzacions... q en realitat estan del mateix bàndol q ells.

Salut i, pq no, CUP.
Re: cup ara puc
07 abr 2004
¿¿¿fem alguna cosa, ens organitzem i madurem???¿¿¿o mirem com l´esquerra reformista ens ven a l´Europa del capital sense fer res???
Re: cup ara puc
07 abr 2004
Bona noticia que l'esquerra independentista comenci a plantejarse presentarse units a les eleccions.
De moment no podem esperar que treguin resultats bons, pero almenys servirà per donar un toc d'atenció a ERC per tal que no moderi encara més el seu missatge independentista i d'esquerres.

I si ERC no rep el missatge, llavors les CUP d'aci uns anys si podran obtenir bons resultats.
La CUP a Banyoles
07 abr 2004
Què va passar amb la CUP de Banyoles?
Tant té en comú amb ERC?
Re: cup ara puc
07 abr 2004
Doncs l'actual alcalde de banyoles d'erc havia sigut membre de la cup però es va passar a ERC en l'època de crisi i enfrontaments de l'independentisme.
Ara endavant té una força prou important a banyoles i segur que al 2007 tornarà la CUP!
Re: cup ara puc PREGUNTAR?
08 abr 2004
Primer eleccions municipals...

Estudiantils....

ara europees...

Us presentareu a les autonòmiques després? les generals?

Quina diferència hi haurà (o hi ha) amb la resta de partits polítics? o millor dit... sou conscients (suposo que si) que per participar de la política institucional s'ha d'homogeneitzar i fer més efectiva la tasca del partit, degut a la complexitat de la burocràcia parlamentaria? (centralisme democràtic jajaja)

Algú de vosaltres es creu que és possible fer el joc al parlamentarisme i no pagar les conseqüències? El possibilisme acaba portant al pragmatisme i justificant l’injustificable, o sigui l’autoritarisme burocràtic.

Quin paper jugaran les "masses obreres i populars" quan els dirigents de les CUP o els partits polítics que les promocionen agafin cada cop més pes i les decisions siguin cada cop més executives?

Això és tant reformista com els partits que ara critiqueu i, tenen o lluiten pel poder, perquè en el fons quan la gent més activa es cansi d'aquest joc polític acabaran a ERC (a mamar de la teta de l'estat) o cremats/des.

Cada cop em decepciona més "l'esquerra independentista" (considero que hi ha gent honesta i conseqüent contra el burocratisme), l'assemblearisme no es pot combinar amb partits polítics que l'únic que volen és aconseguir el poder i controlar a les masses.

Utilitzeu la forma assemblea per aconseguir que la gent s'acosti al vostre discurs i practica autoritària, conscients de que la gent el que vol és decidir per ella mateixa... fa pena

Hi ha prou antecedents històrics per analitzar cap a on porta tot això (veure com va acabar el moviment llibertari, que partia d’ unes idees i pràctiques molt diferents a les autoritàries, al final de la guerra civil 36-39)

Com a bons marxistes a molts us valdria la pena analitzar els successos històrics... o potser ja en sou conscients i algú es vol col.locar en una bona posició per mamar de la teta estatal? (no vull ser mal pensat)

Salut i anarquia pel comunisme llibertari
Sindicat Terrassa