Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Masacre en Falluja.
07 abr 2004
Sabra, Chatila, Yenin, Sebrenicka. Ya tenemos una nueva ciudad para recordar en la historia de las infamias y las masacres: Falluja.
Crónica de Ahmed Mansur de Al-Jazeera.

Se está desatando un combate feroz en las calles de Falluja entre los combatientes de la resistencia que defienden la ciudad y las fuerzas de ocupación de los E.E.U.U., que están lanzando ataques con misiles en áreas residenciales.

Por lo menos 52 iraquíes han muerto en ataques desde martes en la ciudad, sitiada que las fuerzas americanas que la aislaron totalmente el domingo, según las fuentes del hospital consultadas por el corresponsal Ahmad Mansur de Aljazeera. Más de 100 personas , incluyendo niños, están heridos.

Veintiséis de estos muertos pertencecian a una sola familia.

Hablando en directo desde un tejado Mansur relató que en el hospital están luchando contrarreloj para hacer frente a los numerosos heridos.

"Están atacando barrios residenciales," decía, mientras que aviones y helicopteros de E.E.U.U. descendian subitamente sobre el área y disparaban sus cohetes. El fuego intenso se podía oír en las calles.

"Los residentes de Falluja se preguntan donde está el consejo el gobernio iraquí (desginado por EEUU)" relataba Mansur, obviamente afectado, "se están preguntando porqué los iraquíes no les están protegiendo."

"Los residentes de Falluja instan el mundo árabe a intervenir para levantar el sitio en esta ciudad de 300.000 habitantes. Se preguntan donde están los líderes árabes." relataba Mansur antes de lanzarse al suelo mientras un avión volaba por encima.

Falluja ha estado bajo un ataque feroz los últimos tres días cuando las fuerzas de ocupación aislaron la ciudad, que se ha convertido en un foco de resistencia caliente, en un esfuerzo de machacar la insurgencia.

Los marines de los E.E.U.U. intentaron por tercera vez tomar el control de la ciudad pero fueron forzados a retirarse.

El equipo de Aljazeera, incluyendo los cámaras Layf Muftaq y Hassan Walid, el ingeniero de sonido Sayf al-Din y el corresponal Hamid Hadid,son los únicos medios que permanecen en la ciudad.

Desde que se impuso el sitio el domingo, han muerto 91 iraquíes y han herido a docenas.

Las fuerzas han sitiado la ciudad para detener a los responsables de la matanza, la semana pasada, de cuatro agentes de seguridad norteamericanos de la empresa privada Blackwater Security Consulting. Los cuerpos fueron mutilados y arrastrados por las calles por una multitud de iraquies.
Mira també:
http://english.aljazeera.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Masacre en Falluja.
07 abr 2004
Ens quedarem amb els braços creuats? La plataforma aturem la guerra és de vacances de setmana santa?
Re: Masacre en Falluja.
07 abr 2004
Dotze "marines" i més de 75 iraquians morts en els enfrontaments de les últimes hores a l'Iraq



Almenys 12 "marines" dels EUA han mort en combats amb la resistència iraquiana a la ciutat de Ramadi, 80 quilòmetres a l'oest de Bagdad. La CNN informa que l'atac hauria estat perpetrat per seguidors del derrocat president Saddam Hussein, però el Pentàgon apunta els combatents fidels al líder religiós Muqtada al-Sadr. D'altra banda, a Fallujah, en el context d'una gran operació que l'exèrcit nord-americà està duent a terme, aquesta matinada han mort almenys 53 iraquians. Només des de diumenge, 136 iraquians i 20 soldats de la coalició han mort en diversos enfrontaments amb els radicals xiïtes.

Almenys 53 iraquians han mort i més de 100 han resultat ferits en els enfrontaments que hi ha hagut a Fallujah en les últimes hores i que encara continuen. Fallujah és un dels principals feus de la resistència a l'ocupació. Arran de l'assassinat de quatre civils nord-americans la setmana passada, les tropes dels Estats Units hi porten a terme una gran operació militar que ha desencadenat diversos enfrontaments armats.

Mentrestant, a Ramadi, dins del "triangle sunnita", dotze soldats nord-americans han mort aquesta matinada. Als enfrontaments amb els sunnites s'hi ha afegit, des del cap de setmana, una revolta dels xiïtes radicals que ha desbordat les tropes de la coalició. El clima de tensió que es viu a diversos punts del país àrab és el pitjor de tota la postguerra. Una vintena de soldats més han resultat ferits.

L'atac ha estat perpetrat per una seixantena d'insurgents iraquians armats amb llançagranades i armes automàtiques que estarien "ben entrenats", segons fonts del Departament de Defensa nord-americà. "Estem moderadament segurs que ells han patit pèrdues més serioses que les nostres", ha afegit el responsable del Pentàgon, que ha deixat entendre que l'atac podria haver estat dirigit per partidaris del líder xiïta Muqtada al-Sadr.

Des de diumenge, 136 iraquians i 20 soldats de la coalició han mort en diversos enfrontaments amb els radicals xiïtes. A Nasiriya, almenys 15 iraquians han mort en les últimes hores, tres d'ells membres de l'exèrcit de Mehdi, en diversos xocs amb les forces de la coalició.

A Najaf, vuit persones han mort en enfrontaments, i a Sadr City quatre iraquians han mort i set més han resultat ferits en un atac aeri nord-americà contra aquest barri de la capital iraquiana. A més, tres iraquians més han mort a causa de les ferides que van patir ahir en combat.

A Karbala, vuit persones, almenys cinc d'elles iraquianes, han mort aquesta matinada en combats entre les milícies radicals xiïtes i les forces de la coalició.

A la localitat on es concentren les tropes espanyoles, a Diwaniya, no hi ha hagut incidents greus aquesta matinada, tot i que s'han registrat petits atacs que s'han saldat sense ferits.
Re: Digna resistencia Iraqui
22 abr 2004
Privatizacion de la guerra en Iraq, en favor de intereses netamente economicos de los capitalistas Estadounidenses, eso es lo que pasa en Iraq. Busch cuendo muera debera rendir cuentas de cientos de muertes en ese rico territorio, no le servira siquiera el esfuerzo de mantener su actual poder para que lo recuerden de buena manera cuando ese individuo ya no este en este mundo, alguien deberia encargarse de el.
Sindicato Sindicat