Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Rugby: encetada campanya per selecció catalana internacional
06 abr 2004
Un col·lectiu de jugadors, tècnics, seguidors i aficionats a aquest esport han engegat una campanya virtual de recollida de signatures, a través de la pàgina web www.rugbycatala.org per sol·licitar el reconeixement internacional de la selecció catalana a la Federació Internacional de Rugby Amateur (FIRA), de la qual la Federació Catalana n'és membre fundadora. la FIRA s'ha mostrat oberta a tornar a acollir la Federació Catalana, però en intents anteriors el Consell Superior d'Esports i la mateixa Federació Espanyola s'hi han oposat.
El rugbi català també està disposat a batallar pel seu reconeixement internacional com a selecció oficial de Catalunya. Per impulsar aquest procés, un col·lectiu de jugadors, tècnics, seguidors i aficionats a aquest esport han engegat una campanya virtual de recollida de signatures d'adhesió a un manifest, a través de la pàgina web www.rugbycatala.org.

L'objectiu és aconseguir que els actuals dirigents de la federació catalana assumeixin la responsabilitat de sol·licitar el reconeixement internacional, i que en finalitzar la campanya, que aproximadament durarà dos o tres mesos, es pugui presentar el manifest i les adhesions a la Federació Internacional de Rugby Amateur (FIRA), de la qual la Federació Catalana n'és membre fundadora.

De fet, la FIRA s'ha mostrat oberta a tornar a acollir la Federació Catalana, però en intents anteriors el Consell Superior d'Esports i la mateixa Federació Espanyola s'hi han oposat.

Extret de la web www.rubycatala.org ...
"al 1934 quant es funda a París la Federació Internacional de Rugby Amateur (FIRA) entre les federacions nacionals de França, Itàlia, Alemanya, Txecoslovàquia, Romania i Catalunya, gràcies als drets que li reconeixia l'Estatut d'Autonomia de 1931 en temes esportius. Això va provocar un incident polític-esportiu notable a l'època. La Federació Espanyola va protestar perquè també en volia formar part i gràcies als bons oficis de la federació catalana, va entrar-hi com a federació adherida.

Això produí un gran malestar a Madrid i la Federació Espanyola va expulsar la Catalana de les competicions estatals. Catalunya membre de ple dret de la FIRA, va organitzar la seva pròpia competició i diferents partits oficials de selecció contra França i Itàlia. Aquesta independència es prolongà fins el 1940, l'inici de la dictadura de Francisco Franco."

Sempre igual, mai canvien com ara ha quedat clar amb el hockey... independència i socialisme!!
Mira també:
http://www.rugbycatala.org/modules.php?op=modload&name=Contact&file=index

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Rugby: encetada campanya per selecció catalana internacional
06 abr 2004

Endavant amb les seleccions!

Re: Rugby: encetada campanya per selecció catalana internacional
06 abr 2004

Seleccions Catalanes JA!!

Sindicat Terrassa