Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Juez Ruiz Polanco denuncia torturas y es expedientado: caso Gorostiaga
06 abr 2004
Jutge Ruiz Polanco: "la tortura va ser la causa d'una autoinculpació d'una acusada de terrorisme"

El jutge Ruiz Polanco va ser expedientat pel màxim òrgan judicial Després de denunciar que "Gorostiaga alliberada pel jutge, podria haver estat torturada i que ni tan sols els propis Guàrdies Civils es creien la seva culpabilitat" ha estat castigat amb la "suspensió del càrrec de fins a tres anys, el trasllat forçós o fins i tot l'expulsió de la carrera judicial."

Quina democràcia és aquesta on es castiga qui denuncia tortures i es condecoren els torturadors?
El jutge de l'Audiència Nacional Guillermo Ruiz Polanco ha assegurat que se sent víctima d'un "linxament" davant la polèmica generada a l’entorn de l’excarceració de quatre presumpte etarres, fet pel qual el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha decidit obrir-li un expedient disciplinari.

El que més sorprèn de tot però és l’escrit dirigit pel magistrat al CGPJ donant la seva versió dels fets en la que recorda que Gorostiaga, alliberada pel jutge, podria haver estat torturada i que ni tan sols els propis Guàrdies Civils es creien la seva culpabilitat.

Ruiz Polanco revela que "alguns dels oficials de la Guàrdia Civil, davant la meva insistència per complimentar la declaració autoinculpatòria, m’han comunicat recentment que, vertaderament, ells mai han cregut en la versió inculpatòria de tercers i autoinculpatoria de Gorostiaga...?.

Polanco justifica encara més la seva decisió de deixar en llibertat la detinguda al.legant que “els indicis de criminalitat de Gorostiaga consistents en la declaració feta en la seu policial ..no tenen ara cap valor, i encara menys si prospera la tesis que Gorostiaga va ser torturada per la Guàrdia Civil?, fet pel qual hi ha diligències pendents al jutjat d’Instrucció número 7 de Madrid.

El jutge, que ha reiterat que la seva actuació no va ser errònia, ha dit que espera que no s'hagi utilitzit el seu cas amb fins electorals. De totes maneres, l’expedient podria comportar-li la suspensió del càrrec de fins a tres anys, el trasllat forçós o fins i tot l'expulsió de la carrera judicial.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Juez Ruiz Polanco denuncia torturas y es expedientado: caso Gorostiaga
06 abr 2004
Per quan un judici popular contra la tortura?
Re: Juez Ruiz Polanco denuncia torturas y es expedientado: caso Gorostiaga
06 abr 2004
Per la depuració i la purga dels cossos de seguretat de l'estat, no a la impunitat, no a la tortura.
Encara no hi ha hagut cap tipus de depuració de les antigues "fuerzas de orden público" de l'estat español, campen tan tranquils i sense cap culpabil·litat, les noves fornades de policies i guardies civils aprenen tota la parefernàlia feixista qu'els carecteritza.
A què esperen els partits d'esquerra per a demanar depuracions, que no torni a passar com a l'any 82, els torturadors varen ser pujats d'esglaó i de categoria, quina burla al poble. Salut per veure-ho.
Sindicato Sindicat