Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
criminalització de l'independentisme/carta blanca al feixisme
05 abr 2004
A mitjans del mes de març, Guillem Terrades -militant de la Candidatura d'Unitat Popular de Girona- va ser condemnat pel Jutjat Penal nº 4 de la ciutat a pagar una multa de 3 èurus al dia durant un mes. També se'l condemna a indemnitzar a un jove espanyolista. Tot plegat, per una falta de lesions, teòricament, sobre aquest individu. Enfront de la sentència, de nou escandalosa, ja s'hi ha presentat recurs.

Recordem que Guillem Terrades va ser agredit per una vintena de feixistes el maig del 2003 quan estava encartellant per a la campanya de les municipals de la candidatura independentista. En Guillem va presentar una denuncia pels fets, ja que les lesions que li havien produït eren serioses. El jove va estar 10 dies patint-ne les seqüeles. Durant l'agressió, en Guillem va ser insultat i vexat pel fet d'estar encartellant propaganda independentista.

Poc abans del judici, celebrat el 27 de gener, es va saber que un dels individus que havia participat de l'agressió contra en Guillem (però que no figurava com a imputat) ara acusava al mateix Guillem de lesions. Al judici, doncs, finalment hi va haver un creuament d'acusacions.
La fiscalia espanyola, durant la vista es va decantar des d'un primer moment per acusar a en Guillem i atenuar el linxament protagonitzat pels espanyolistes. La jutgessa, doncs, ha considerat provat que va ser en Guillem qui va agredir un grup de més de 15 persones i no a l'inrevés ( tot i que encartellant hi anaven 3 militants de la CUP, en Guillem estava sol en aquell moment).

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'esquerra independentista considera que un cop més, la voluntat d'escarment polític passa per damunt de l'evidència més flagrant. Tant li fa que fos en Guillem qui presentés la denúncia; qualsevol oportunitat és bona per criminalitzar l'opció independentista i empitjorar el que d'entrada ja era un tràngol personal per a un militant.

Davant d'una sentència tan greu, demanem el posicionament públic de qui es pugui sentir implicat en el comportament de certs grups juvenils arreu del nostre país. Recordem que en el seu moment aquesta agressió no va ser condemnada pels partits polítics ni les institucions de la ciutat de Girona. Darrerament hem vist com d'altres bandes d'extrema dreta han agredit ciutadans arreu del país (Sabadell, Manlleu, Terrassa, València...). Agressions que han comptat amb una certa complicitat des dels poders públics i els cossos policials. Ara veiem, a més, com la judicatura els dóna carta blanca per continuar pertorbant la convivència ciutadana, atacant població nouvinguda o independentistes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: criminalització de l'independentisme/carta blanca al feixisme
05 abr 2004
I que espereu?, que voleu més policia?,que els politics us ajudin?,que espereu dels jutges espanyols? Quan deixeu de plorar i us autodefenseu, hareu comencat a caminar solets! AUTODEFENSA I VIOLENCIA DE CARRER CONTRA EL FEIXISME!!
Re: criminalització de l'independentisme/carta blanca al feixisme
05 abr 2004
Aquestes incitacions a la violència fan pudoreta... El que cal és organitzar-nos, treballar des dels casals que hi han als barris per crear un moviment social potent. Aquesta és la resposta, l'altre és un impuls que en realitat no ens porta gaire lluny. I el que volem es anar lluny.
Re: criminalització de l'independentisme/carta blanca al feixisme
05 abr 2004
Crear un moviment social potent, és una bona tasca, i es una bona resposta, pero enrecordat només d´aixo quan t´estiguin inflant la cara a hostias!, per la teva regla de tres la autodefensa dels grups autonoms no hauria existit mai, ni les panteres negres contra la policia racista americana,ni res que se li asembli a autodefensarse,amic em sembla que tens vocacio de politic, millor estarias fen carrera amb els de ERC!
Re: criminalització de l'independentisme/carta blanca al feixisme
05 abr 2004
No cal està amb els d'ERC, per autodefensar-se, lògica pura, sé pacífic no vol dir ser pacifista, davant la violència feixista, resposta violenta i contundent, sense contemplacions, ho dic per experiència pròpia. Salut.
Sindicat Terrassa