Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Barcelona - Campaña antitaurina
03 abr 2004
Si el proximo 6 de Abril si en el Pleno del Ayuntamiento los políticos barceloneses se portan como la ética y la mayoría de ciudadanos/as exige, las corridas de toros en Catalunya tienen los días contados. Firma el libro del Ayuntamiento.
toro5.jpg
Compañeros/as,

El libro de visitas del Ayuntamiento de Barcelona está que arde! Desde todo el mundo están poniendo mensajes pidiendo la prohibición de las corridas de toros.

Ya sabéis que el Pleno que van a celebrar el próximo martes, 6 de abril, va a ser decisivo. Si en ese Pleno los políticos barceloneses se portan como la ética y la mayoría de ciudadanos/as exige, las corridas de toros en Catalunya tienen los días contados. Y ésta va a ser la punta de lanza para acabar con las corridas en toda España, aunque eso ya nos va a costar un poco más.

No podemos dejar escapar esta oportunidad histórica. Escribid vuestros mensajes en el Libro de Visitas del Ayuntamiento, aunque ya lo hayáis hecho antes. Y de paso, echadle un vistazo a los mensajes que hay. ¡Es impresionante!

http://www.bcn.es/cgi-bin/pt.pl?url=/castella/llibre/ellibre.htm&i=e (*)

Y pidámosle una vez más al Alcalde Joan Clos, al Ayuntamiento, que recuerde cuál es su deber moral. Ya sabéis cuál es la correlación de fuerzas en el Ayuntamiento de Barcelona: en las últimas elecciones municipales se renovó la misma mayoría de gobierno (PSC, ERC, ICV), pero con importantes cambios internos. Els PSC, que no se manifiesta oficialmente sobre las corridas, perdió una cantidad muy importante de votos y de concejales, que fueron a parar mayoritariamente a las otras dos fuerzas del gobierno municipal, ERC e ICV, que sí se manifiestan abiertamente como antitaurinas. El Alcalde y los concejales socialistas deben saber que de su decisión sobre este tema, entre otros naturalmente, puede depender un nuevo trasvase de votos en las próximas elecciones. Y ya sabemos que, desgraciadamente, esto es lo que más preocupa a algunos de nuestros políticos.

alcalde ARROBA mail.bcn.es, jportabella ARROBA mail.bcn.es, moranich ARROBA mail.bcn.es, imayol ARROBA mail.bcn.es, gruppsc ARROBA mail.bcn.es, gruperc ARROBA mail.bcn.es, grupicv ARROBA mail.bcn.es, grupciu ARROBA mail.bcn.es, bi ARROBA mail.bcn.es, fmascarell ARROBA mail.bcn.es, infoicub ARROBA mail.bcn.es, opinio ARROBA gencat.net, president ARROBA gencat.net, consellerencap.presidencia ARROBA gencat.net, conselleria.drip ARROBA gencat.net, conselleramieras ARROBA gencat.net, conseller.ctc ARROBA gencat.net, consellermila ARROBA gencat.net, portaveu.govern ARROBA gencat.net, psc ARROBA psc.es, info ARROBA xarxapsc.net, gpc.ciu ARROBA convergencia.org, fedbcn ARROBA esquerra.org, iniciativa ARROBA ic-v.org, futbcn2004 ARROBA yahoo.es, ernest.benach ARROBA parlament-cat.net, gsoc-cpc ARROBA parlament-cat.es, gruperc ARROBA parlament-cat.es, grupicv-ea ARROBA parlament-cat.net, grupciu ARROBA parlament-cat.es, grupppo ARROBA parlament-cat.es, forum ARROBA barcelona2004.org, joliveras ARROBA barcelona2004.org, jpages ARROBA barcelona2004.org, osarsanedas ARROBA barcelona2004.org, media ARROBA barcelona2004.org, suggeriments ARROBA barcelona2004.org

(*) Si cuando intentéis poner vuestro mensaje no os deja, volved a intentarlo al cabo de un rato: es posible que en ese momento el servidor esté saturado.


--------------------------------------------------------------------------------

********** POSIBLES TEXTOS SUGERIDOS: ********************

********** CATALÀ

Benvolguts polítics de la ciutat de Barcelona, us demano si us plau que en el proper Ple de l'Ajuntament que celebrareu el proper dimarts, dia 6 d'abril, sigueu conseqüents amb els principis més elementals de l'ètica i amb el desig majoritari dels ciutadans i ciutadanes de la vostra ciutat. Us demano, per tant, que prohibiu les curses de braus a la vostra ciutat, aquesta activitat tan cruel i inhumana que no permet que Barcelona sigui encara, ara per ara, veritablement europea, civilitzada i humana.

Moltes gràcies,

NOM CIUTAT

********** CASTELLANO

Estimados políticos de la ciudad de Barcelona, os pido por favor que en el próximo Pleno del Ayuntamiento que vais a celebrar el próximo martes, día 6 de abril, seáis consecuentes con los principios más elementales de la ética y con el deseo mayoritario de los ciudadanos y ciudadanas de vuestra ciudad. Os pido, por tanto, que prohibáis las corridas de toros en vuestra ciudad, esta actividad tan cruel e inhumana que no permite que Barcelona sea aún, por ahora, verdaderamente europea, civilizada y humana.

Muchas gracias,

NOMBRE CIUDAD

********** EUSKERA

Bartzelona izan dadila Espainian zezenketak bere senetik kanporatzen dituen lehendabiziko hiria.... Gora zezenketarik gabeko Katalunia!

NOMBRE CIUDAD

********** ENGLISH

Dear Sirs,

I am writing to encourage you to vote against bullfighting in Barcelona. Animal lovers the world over are aware of the suffering that this tradition has caused countless numbers of animals. We are looking to you to do the right thing on behalf of sensible creatures.

Traditions change. With new information and increased awareness, laws are beginning to reflect the fact that people believe animals deserve protection from cruelty and abuse. The needless harming and/or killing of animals for entertainment must be targeted as ours laws evolve. I hope you will take a step forward to a time when animals will receive the respect they deserve. I hope you will outlaw the practice of bullfighting in Barcelona.

Sincerely yours,

NAME CITY

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barcelona - Campaña antitaurina
04 abr 2004
la lluita d toros fa centenars danys q es practica aqui i ara resulta q ens han d dir q aixo no esta be, q no esta be matar els toros aixi, ens diuen indignats de tot arreu del mon.
Potser si, pero si comparem amb les vaques lleteres d granjes industrials amb tot el dia amb les maquines succionadores a les mamelles, porcs i gallines masificats , atiborrats dantibiotics i amb llums artificials potser els toros tampoc estan tant malament, d fet son els mes respectats: menjen be, viuen al camp, follen el q volen i els mimen fins a lultim dia, despres lluiten i si guanyen, els toros se salven. Tenen una oportunitat. No aixi les vaques, oques, gallines, pollastres, ovelles, porcs....
Si us voleu dedicar a tocar els collons amb lo dels animals i quedar be i "humanitaris" dediqueu-vos tambe als altres animals q encara estan pitjor, o millor encara dediqueu els esforsos a salvar Irakis, desgraciats.
Re: Barcelona - Campaña antitaurina
04 abr 2004
T'oblides de moltes coses. Pero una d'elles es que ...les vaques estan als estables per ser menjades. I sencillament les tracten aixi perque si les tractessin com cal la carn i la llet seria molt mes cara i la gent tindria més dificultats per alimentarse. Jo personalment considero que fins i tot aixo no es del tot una excusa per que tinguem les vaques d'aquesta manera. No obstant pero i en qualsevol cas lo dels toros ES MOLT DIFERENT.
De fet no te res a veure!.

El cas de el sacrifici del toros no te res a veure. La tortura que sel's inflingeix NO TE CAP ALTRE MOTIU que el de la celebració de la propia festa cruel i res més enllà d'aquesta redundancia.

La festa dels toros es tota ella una situació de dolor real i stress intens (patiment emocional per l'animal que ha de lluitar perque no te on fugir). Un espectacle de sang i mort, un show "artistic" sàdic (al estil de les lluites "artitistiques-sadiques" dels gladiadors a la antiga roma que estaven obligats a matarse mutuament) pero encara més: una "lluita" totalment DESIGUAL i en la qual el toro MAI te posibilitat de sobreviure perque esta literalment condemanat a mort.

PREGUNTEM: Es aquest espectacle PEDAGOGIA per al segle XXI?
Es aquesta "PARAFERNALIA folclorica" ....ART?
ES una festa ..DIVERTIDA? QUE ES LA FESTA DELS TOROS?

Només cal fer us dels ulls, de la raó i d'un mínim sensibilitat per adonar-se'n.


-ES INJUSTICIA
-ES ABÚS GRATUIT
-ES SADISME MORBÓS en grau pur
-ES MASCLISME CHORRA (a pesar de que tb hagi una dona torera al estat espanyol)
-ES CRUELTAT SUMA
-ES MISERIA HUMANA
-ES JUGAR AMB LA SIMBOLOGIA DE LA MORT
-ES DESIGUALTAT
-ES VERGONYA
-ES TRIUNFALISME
-ES PATRIOTERISME
-ES TONTERIA
-ES IDIOTESA CULTURAL
-ES NEGOCI
-ES PRESSO
-ES TERROR
-ES MORT.
Re: Barcelona - Campaña antitaurina
04 abr 2004
"La festa dels toros es pedagogia".

Jo crec que si. Pero una pedagogia invertida.
M'explico.

-Jo quan vaig veure per televisió un espectacle de toros em vaig quedar horroritzat i quan li vaig preguntar al meu pare per que els mataven i em va dir: "perque s'ho passen be aixi. Ho porten fent molt anys s'ha convertit en tradició. Es premia amb als qui toreigen i maten millor. Els toreros s'ho passen molt bé perque es el seu ofici i el public també ho troba molt bé perque es diverteix"

Jo vaig preguntar de nou... (perque no m'ho acababa de cruere): Només els maten per això?
-Si noi si.

Em va agafar una rabia! I quan vaig veure la seguent corrida, quan vaig veure el torero tallant l'orella a un toro que havia estat patint durant mes de mitja hora... A partir d'aquell moment i per sempre jo desitjo que Tots els toreros morin a les places i que en cada celebració taurina ocorregues un terratremol que destruis tota la placa i matés a tots els assistens que aplaudeixen aquesta festa del terror. Ho dic sincerament de tot cor. He apresen mi el desig de matar "gracies" als toros, i el desig de vengar cada toro mort per rao de ser conscient de totes les corrides (injusticies brutals) que s'ha fet a la historia.

Despres de saber que hi havien festes cruels on es mataven toros i que una serie d'homes n'eren els responsables he aprés que hi han moltes altres brutalitats al mon i que no sols hem de lluitar per defensar els toros.... Pero lo dels toros es el que tinc mes arrelat perque va ser el primer shock ètic que vaig viure a la meva infantesa.

LLuitem contra totes les injusticies. Erradiquem la festa dels toros!!
Re: Barcelona - Campaña antitaurina
04 abr 2004
No es pot considerar un "esport" la tortura salvatge d'un animal. Aturem aquesta barbàrie per sempre (no només durant el fòrum). Prou "corridas de toros" als PPCC, a España i a on en facin.
Re: Barcelona - Campaña antitaurina
05 abr 2004
prou tortures a ANIMALS i a HUMANS...
Sindicato Sindicat