Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : guerra
Han assaltat l'explanada de les mesquites
02 abr 2004
L'exercit israelia assalta l'explanada de les mesquites, causan una 20 de ferits
Avui divendres 02/04/04 minuts abans de les 12 del migdia l'exercit israelia ha assaltat l'explanada. L'exercit ha entrat desde la porta de marroc (aquesta porta va desde el mur de les lamentacions, fins a l'explanada de les mesquites, nomes es utilitzada pels israelians i pels turistes), amb un munt d'efectius. Un cop a dins, han disparat amb gas lacrimogens i amb unes bombes que disparan amb uns fussels, contra tothom, nens, dones, i vells. Causan una 20 de ferits. Els trets s'han pogut sentir desde qualsevol punt del casc antic, fet que ha causat una gran indignacio, rabia i impotencia a tots els palestins. L'assalt ha durat uns 10 minuts, pero un cop les persones estaven a dins de al Aqsa, pregan han sortit, l'exercit ha tornat a carregar.

Un cop finalitzat l'assalt, s'han contabilitzat disturbis a diferents punts de la ciutat, en especial a la porta d'Herodes, i a la porta del lleo. En aquests casos la l'exercit ha tornat utilitzar gasos i bombes.

Durant el transcurs de la tarda, molts dels jeeps de la policia i de l'exercit (casi la majoria) fan onejar la bandera d'israel, per humillar encara mes la poblacio palestina que viu a Jerusalem.

L'assalt l'han produit amb el pre-text, de que un grup de nens llencava pedres desde l'explanada cap al mur de les lamentacions, fet que han negat membres del WAQF (propietaris de l'explanada de les mesquites i el mur de les lamentacions)

This work is in the public domain

Comentaris

feixistes sacrílegs provocadors, com hitler
02 abr 2004
La Policia israeliana dispara granades lacrimògenes a dins de la mesquita d'Al-Aqsa
02/04/2004 13:49
JERUSALEM, 2 (EP/AFP)

La Policia israeliana ha disparat granades lacrimògenes a dins de la mesquita d''Al-Aqsa, a la ciutat vella de Jerusalem, on s''havien atrinxerat centenars de joves palestins, ha constatat avui un periodista d''AFP.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
02 abr 2004
Es malauradament típic que aixó succeixi aquesta època de l'any. Els palestins aprofiten que avui es divendres, el seu dia sant, per apedregar els turistes i israelians que s'apleguen avui tambéal mur de les lamentacions per celebrar la Pasqua jueva.

Resulta que el mur de les lamentacions es just al costat i a sota de la mesquita d'Al Aqsa. Els palestins pugen massivament a pregar a la mesquita i alhora a apedregar la gent que hi ha a sota al mur de les lamentacions.

Llavors, com ja ha passat, la policia i l'exèrcit entren a l'explanada de les mesquites a carregar contra tothom.

Cada any la mateixa merda.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
02 abr 2004
No estic del tot d'acord amb aixo Said,

"Els palestins pugen massivament a pregar a la mesquita i alhora a apedregar la gent que hi ha a sota al mur de les lamentacions", tot i que es veritat que ALGUNS DIVENDRES (no passa cada divendres), ALGUNS PALESTINS (el nombre de persones que hi ha a l'explanada en un divendres a les 12 del migdia, tal com be dius, es xifra en milers), llencen pedres contra la gent que hi ha al mur!. Aquests ALGUNS, que llencen pedres son una minoria la majoria nens, segurament no arriba n'hi un 5% de la gent que hi ha a l'explanada. Pero a l'exercit aquesta minoria l-hi va perfecte, per poder recrearse,, per poder criminalitzar i fotre una bona somanta d-hosties a la gent que simplement esta ressant.

L'actuacio de l'exercit d'avui ha sigut especialment violenta, ho he vist amb viu, no amb baso amb res que hagui llegit als altres media
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
02 abr 2004
L'apedregament de la gentada que s'aplega al mur de les lamentacions per celebrar la Pasqua jueva ha causat la càrrega de la policia i l'exèrcit israelians. Es veritat o no? Aquesta càrrega ha estat violenta, ho he posat en dubte?

La majoría dels palestins deuen volen anar a pregar a la mesquita, no deuen anar-hi per rebre una carrega de la policia. Aquesta minoría que ha apedregat la gent que havía al mur de les lamentacions ha aconseguit el que volía, d'altre banda, una càrrega contra tothom. Inclosa la majoría que ha anat a pregar i ja està.

Dius que la policia i l'exèrcit han tingut una bona oportunitat per carregar. Per que li han donat? Aquestes imatges que s'han vist als telenotícies a mig món tant poden servir per que alguns intentin criminalitzar el conjunt dels palestins, tal com comentes, o per intentar criminalitzar el conjunt dels israelians.

Quan, tal com escrius, la majoría de palestins deu haver pujat a la mesquita a pregar en pau. Com la majoría d'israelians que han anat al mur de les lamentacions.

Aixó passa cada any en aquestes dates i, com ja he escrit, és una merda. Sobretot perque entre apedregaments i càrregues no s'aconseguiex res. Només més merda. I els palestins és mereixen pau i independència, no haver de pagar les conseqüències del que fan quatre il.luminats.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
02 abr 2004
Said el que es estrany és que no entenguis que es llencin pedres!!!

La majoria del palestins aniria a pregar, però res han fet contra els que llencen pedres (si és veritat això. Crec que t'hauries de preguntar per què no han fet res, potser no s'han llençat pedres o potser és que ara hi ha molta gent que creu que alguns es meriexen aquesta pedregada.

Inútil políticament, però imprescindible des del punt de vista de la ràbia continguda davants l abrutalitat tecnològica dels carros de combat o el helicòpters d'Israel.

Una merda, si, però una merda que sempre cau sobre el mateixos.

Pau per jueus i palestins. Negociació internacional i independència per Palestina

www.kaosenlared.net
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
02 abr 2004
"Pau per jueus i palestins. Negociació internacional i independència per Palestina."

Aixó ho he tingut clar des del començament, altres no ho tenen tant clar. Més aviat senten com una mena de fascinació per la violència d'alguns palestins que, tal com vaig mostrar mitjançant fonts palestines, la gran majoría dels palestins vol aturar.
SAID ets un pesat
02 abr 2004
si feu una busqueda al cercador posant la paraula said podreu veure de quin pal les gasta aquest pro israelia camuflat.
@laila
03 abr 2004
si te molestarías a leer lo que te encuentra el buscador verías que said ni es ciegamente pro israeli ni pro palestino. más bien contempla con espiritu crítico AMBAS partes del conflicto, mostrándose en contra de la opresión israeliana, pero sin reducir a los palestinos al papel de la victima innocente o glorificarlos como heroes, como lo hace mucha gente en este foro.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
03 abr 2004
Tanta hipocresia té dins un pro-sionista amagat darrere de paraules com :pau etc...
Sharon ès un terrorista com tot el seu Govern,i qualsevol lluita contra aquests nazis-israelians no tan sols ès justa sino obligada.¡Visca el Poble Palestí!
¡Fora de Palestina l'exèrcit d'Ocupació israeliá!
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
03 abr 2004
¡Com funciona de bé el "lobby" sionista !
Es vé que paguen bé !
Però ès la vostra una batalla perduda.Tots sabem prou bé quina mena d'assassins i terroristes sòn aquests soldats israelians i el seu Cap...el carnicer Sharon.
¡Algun dia el veurem al Tribunal Penal Internacional per genocidi !
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
03 abr 2004
El que vull com tanta d'altre gent, i em sembla que és prou evident, és que israelians i palestins aconsegueixin viure en pau i en llibertat. Es molt evident el que penso del conflicte entre israelians i palestins. Recolzo el dret a la autodeterminació dels palestins, per aixó exigeixo la retirada immediata de l'exèrcit dels territoris ocupats i l'aturada immediata dels atemptats indiscriminats contra la població civil dels dos bàndols. Digues on creus que Sharon coincidiría amb el que acabo d'escriure.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
03 abr 2004
El único Muro (y ese sí que es de lamentaciones) es el que construye el nazi-Sharon alrededor de todo un Pueblo,despues de robarles su Tierra !
Que se lamenten ante ese Muro los israelís,por dar apoyo y votos a semejante criminal !
¿No aprendieron nada del Ghetto de Varsovia? ¿o ahora quieren construir otro para los Palestinos?
La Historia se repite...solo cambian las víctimas que ahora son los verdugos.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
03 abr 2004
Tu sí que tens un mur al teu cap. Comença per enderrocar aquest, després exigeix als altres que ho facin amb els seus. Mentrestant deixa d'escriure collonades. Soc contrari a aquest mur i a la política militarista de Sharon, pero es evident que sense Hamas o Hezbollah o qualsevol d'aquests molts israelians no recolzaríen el mur. No t'adones que Sharon i Hamas es necessiten? De fet el que volen la majoría d'israelians és la retirada dels territoris ocupats, de la mateixa manera que la majoría dels palestins volen la fi de la violencia. Per que no tens en compte aixó?
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
03 abr 2004
Tan sols canvia la estrategia...si poses al mateix nivell:l'ocupació d'un d'els més poderosos exèrcits d'el mon(té darrere tot els diners i l'armament nordamericá) i la resistència d'un Poble ocupat,torturat,masacrat i destruit,sense exércit,sense propagansa mediatica,sense recolçament internacional,i que ès defensa amb l'unic que té : el seu valor i la seua signitat.
@[mtz: un altre!]
03 abr 2004
¿te molestaría mucho aportar argumentos para subrayar tus acusaciones? ¿qué de lo que he dicho te hace pensar que soy pagado por el 'lobby sionista'?

parece que eres representante de la clase de gente que grita 'fascista!' en cuanto alguién expresa una opinión diferente a la suya.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
03 abr 2004
Si Sharon coincidis amb mí ja hauría enretirat l'exèrcit de Palestina. Ho hauría fet fa molt de temps, i hauría facilitat als palestins l'assoliment de la seva independència.

Pero aixó, més enllà de Sharon, és el que acabarà succeint més aviat que tard. La majoría de la societat israeliana vol la retirada dels territoris ocupats perque es absurd pretendre seguir amb aquesta situació indefinidament. Sobretot quan, si segueix així, només pot empitjorar. Pero els atemptats indiscriminats només aconsegueixen atemorir part de la societat israeliana tancant-la al voltant de Sharon cercant seguretat.

La fí dels atemptats indiscriminats facilitaría l'assoliment de l'independència pels palestins, fet molt significatiu si s'afegeix al desig majoritari entre els mateixos palestins en aturar-los. Els atemptats indiscriminats només aconsegueixen afeblir els moviments socials i partits polítics israelians que treballen per la retirada dels territoris ocupats, el que beneficia a Sharon. Insisteixo, digues que em fa coincidir amb aquest militar corrupte i d'ultradreta.
quina independencia?
03 abr 2004
NO A L'ESTAT D'ISRAEL. DESMANTELLAMENT DE L'ESTAT SIONISTA
No deixa der ser un estat racista que practica el genocidi des de la seva fundacio el 1948
Un estat que es l'herencia directa del colonialisme, gendarme de l'imperialisme a la zona

Retorn a Palestina dels milers d'exiliats i refugiats palestin a tot el mon. Indemnitzacions i reconeixement a totes les victimes de l'existencia d'aquest "Estat" racista.

Aixo és el primer que s'ha de tenir clar per un escenari de pau. La resta es justificar l'assassinat, els assassins i els seus hereus i descendents que s'han aprofitat dels seus crims.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
03 abr 2004
Simplement NO.

Independència per Palestina. Pau i llibertat pels israelians i els palestins que, en la seva amplia majoría i malgrat tot, volen aturar la violència.

L'alternativa a la convivència basada en el respecte mutu és l'anihilació mútua. La retirada de l'exèrcit dels territoris ocupats és un fet que només és qüestió de temps que succeixi, fet que desitja la majoría d'israelians. Qualsevol altre opció és un suicidi per tothom.
Re: Han assaltat l'explanada de les mesquites
04 abr 2004
¿De qué majoris parles tú ,que pareix que visques a Disneylandia?
¿La majoria que vota i vota a aquest genocida?
Després diran com els alemanys...que ells no sabien res d'els camps de concentració.
No digues més parides...Sharon no seria res sense un poble qu'el recolça i está amb ell.
Rachel Corrie,morta per defendre als palestins,si puguera te diría :¡ calla,la raó sempre está d'el costat de les victimes!
Tendries que anomenar-te Saul més que Said.
Sindicat Terrassa