Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat
Accions Dia 30 Biologiques UB
02 abr 2004
CONTA LA EXPERIMENTACIÓ AMB ANIMALS

CONTRA LA TRANSGENIA VEGETAL I ANIMAL

CONTA LA DOMINACIÓ

PER UN MON LLIURE I SALVATGE
Avui dia 30 de març al migdia sâhan efectuat un seguit dâaccions al campus de Diagonal de la Universitat de Barcelona, relatives a lâexperimentació amb animals, a la transgènia animal i a la nanobiotecnologia. Les accions sâhan centrat sobretot en dos centres dâinvestigació, el CREB (Centre de Recerques en Enginyeria Biomèdica) i el Parc Científic de la UB, però també a les aules, biblioteques i bars. Hem fet soroll, hem molestat, em enganxat cartells i enganxines, hem fet pintades i repartit pamflets, hem rodejat el Parc tecnològic amb una cinta de perill (per poc temps, segurates i municipals sâhan encarregat de donar un caire efímer a lâacció) .... en resum, hem pertorbat un espai dâimpunitat per a lâexperimentació amb animals i per a la transgènia ... lâhem pertorbat poquet, però esperem pertorbar-lo més en un futur.

Sâhan recorregut les Facultats de Biologia, Física, Química, Historia i Geografia, també les rodalies del Parc Tecnològic i CREB.

El Parc Científic de Barcelona és una plataforma dâinvestigació al servei de les grans corporacions, col·labora dâuna manera estreta amb empreses farmacèutiques com Almirall Prodesfarma, Esteve, Uriach o Merck ..... Val a dir, sense desmerèixer a les altres, que Merck és una bona peça, lâany 2002 va facturar 51.760 milions de dòlars .... i és la tercera corporació farmacèutica (humana) i la segona de farmàcia animal.

El Parc i el CREB són punters en lâús i comercialització de transgènia animal (sobretot ratolins knock-out/knock-in). Hem de dedicar una atenció molt especial el Parc Científic i els seus centres associats, el IRBB (Institut de Recerques Biomèdiques de Barcelona) i el CREBEC (Laboratori de Recerca en Nanobioenginyeria ).

La transgènia dâanimals, i en especial mamífers, tenen una pila de connotacions tant per el sofriment dâéssers sensibles, inclosos els humans, com sobre la classificació (malalts/sans, normals/anormals .....), sobre la reproducció, sobre el gènere ...

Els transratolins, i dâaltres malaurats animals transgènics, estan destinats directament al desenvolupament de noves mercaderies per a la farmaindustria, cosificats i convertits en mercaderia, el seu sofriment acaba sent també una nova mercaderia, un preu afegit als productes dels explotadors biotecnològics. I, malgrat tots els antropocentrismes, els éssers humans estem lligats a la mateixa nòria consumidors/consumits i serem devorats per ella.

A continuació posem el text de la fulla repartida, demà o demà passat podrem penjar alguna imatge a les webs de contrainformació.

Si voleu contactar amb nosaltres podeu escriure a llavorda ARROBA anarchie.net o a comedorvegano ARROBA yahoogroups.com

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:

"CONTRA LA TRANSGÃNIA I L'EXPERIMENTACIÃ AMB ANIMALS, CONTRA LA DOMINACIÃ CIVILITZADA (CIENTÃ?FICA?)."

El procés de domesticació de la naturalesa i regulació de la vida està arribant al seu punt culminant mitjançant l'artificialització de tot allò que fins ara encara era viu i lliure i escapava de les urpes del mercat. Darrera del suposat progrés de les ciències i de la "millora" de les nostres condicions de vida s'amaguen monopolis, patents i negocis milionaris, així com la possibilitat d'un control total de les poblacions del planeta gràcies a les noves tècniques i tecnologies (des de la nanoelectrònica fins a la genòmica). Per més que el capitalisme es vesteixi aquí de benefactor de la humanitat, el cert és que tots els àmbits de la vida estan essent mercantilitzats, generant quantiosos beneficis als poders corporatius transnacionals, les companyies biofarmacèutiques, agroalimentàries, químiques, etc. La resta d'espècies animals són vistes directament com a amplíssim ventall de material d'experimentació, així que milers d'éssers són criats en abominables condicions industrials, tractats amb hormones, manipulats genèticament i sotmesos a tota classe de tortures i vexacions. Igual que la industrialització anava de la mà de la promesa incomplerta d'alliberar l'home del treball, ara l'objectiu amb què es promouen aquestes i altres investigacions científiques és alliberar-nos de la gana, de la malaltia i fins i tot de la mort, quan el que s'intenta en realitat és que abdiquem definitivament del que resta de la nostra llibertat i autonomia en favor del sistema tecnològico-industrial de dominació.

En l'assoliment d'aquests objectius és indispensable doncs la participació de la ciència, que lluny del caràcter neutre que se li vol atribuir dirigeix les seves línies d'investigació en la direcció més beneficiosa per als interessos econòmics i polítics dels sectors industrials abans esmentats i dels estats. Per no quedar enrera en aquesta carrera suïcida, les universitats (amb el suport d'entitats bancàries, entre d'altres) estan posant a disposició de grups de recerca tant públics (estatals) com privats instal·lacions equipades amb una àmplia oferta tecnològica per a realitzar les seves "investigacions". Als Centres associtas a la UB, per exemple, el Parc Científic di el Centre de Recerques en Ingeniería Biomèdica es treballa en transgènia animal, en nanobiotecnologia. Però sota la disfressa de la investigació científica o biomèdica s'amaguen:

-Els riscos de modificar el patrimoni genètic d'animals, plantes i microorganismes, riscos per a la vida en general i per a la biosfera en el seu conjunt.

-L'apropiació per part de les companyies i els estats del que ha estat lliure des de l'origen de la vida, el codi genètic dels organismes.

-El sofriment injustificable de milers d'animals sotmesos a abusos i tortures.

-La cobdícia i afany d'estatus en els seus camps del coneixement respectius de persones concretes (amb noms i cognoms) implicades en tot aquest procés de dominació.

"AMB TRANSGÃNIA NO HI HA LLIBERTAT."

"PER UN MÃN LLIURE I SALVATGE."

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Accions Dia 30 Biologiques UB
02 abr 2004
q pesats amb el tema aqst!!! torneu a la vostra cova a cultivar la vostra ignorància... la ciència no és "mala" per si sola, si no per l'ús q se'n faci... lluiteu contra el sistema capitalista, q es la causa de tots els mals existents i dels que vindràn, no contra el progrès...
Re: Accions Dia 30 Biologiques UB
02 abr 2004
Tu si q eres un pallaso, capoll. T'has llegit el text? Te l'has llegit? Pq crec q no.
Re: Accions Dia 30 Biologiques UB
02 abr 2004
SUPOSO QUE LA SOLUCIÓ NO PASSA PER LIMITAR-SE A PERTORBAR, POTSER SERIA MILLOR ACOSTA POSICIONS.
DE TOTES MANERES ESTIC D´ACORD EN QUE L´IDEA DE PROGRÉS QUE PREGONA EL MÓN CIÈNTIFIC ESTÀ PORTANT A UNES CONSEQÜÈNCIES NEFASTES PER EL MEDI NATURAL. LA CIÈNCIA DE L´HOME HA INTENTAT DOMINA LA NATURALESA, EN COMPTES DE TROBAR UNA SIMBIOSI AMB AQUESTA, NO S´HA D´OBLIDAR QUE EN FORMEM PART.
Re: Accions Dia 30 Biologiques UB
02 abr 2004
Els cientifics i tots aquells que estudieu per ser-ho haurieu de fer més autocrítica.
Re: Accions Dia 30 Biologiques UB
02 abr 2004
Antipayasos, si tens valor i criteris, perque no fas un comentari de texte de la informació que he penjat.
Salut.
Re: Accions Dia 30 Biologiques UB
02 abr 2004
al parc científic de bcn no només hi ha grups de científics malvats que fabriquen monstres mutants que destruiran el mon... també hi ha grups de recerca depenents d'institucions públiques i universitats dedicats a la recerca biomèdica, sobre el càncer, etc...
Re: Accions Dia 30 Biologiques UB
02 abr 2004
....... aleshores eixos grups no tenen pq sentir-se identificats en la denuncia, diria jo. POsem com a comparacio una protesta contra la universitat pq invertir en investigacio militar. Si tu fores alumne de belles arts et sentiries inclos dins del col lectiu de persones denunciades?
Sindicat Terrassa