Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
valoració CEPC de la jornada de lluita d'avui
01 abr 2004
VALORACIÓ DE LA COORDINADORA D’ESTUDIANTS DELS PA�SOS CATALANS (CEPC) DE LA JORNADA DE LLUITA DE L’1 D’ABRIL


Des de la CEPC fem una valoració positiva sobre la jornada de lluita estudiantil que s’ha convocat avui a tots els centres d’ensenyament dels Països Catalans: convocatòria de vaga a secundària i centres de Formació professional i manifestacions a Barcelona, Girona i València, així com concentracions a diverses viles i ciutats del País Valencià.
Cal recordar que el motiu de la convocatòria era l’exigència de la derogació de la LOU, la Llei de FP i la LOCE, unes lleis aprovades pel Partido Popular que signifiquen un important retrocés en la representació de l’estudiantat; l’entrada massiva i destructiva del capital privat als nostres centres; un augment de l’espanyolització tant de continguts com en llengua; la reducció tant de l’autonomia dels centres com la manca de democràcia interna que signifiquen aquestes lleis
Per tot això, des de la CEPC exigim al govern del PSOE una vertadera política a favor de l’ensenyament públic i fer d’aquest un ensenyament de qualitat allunyat de l’actual situació precaria del nostre ensenyament ( barracons, baix finançament...). Avui hem sortit al carrer per mostrar el nostre rebuig a les primeres declaracions de dirigents socialistes, que deixaven clar que aspectes com la revàlida o l’augment d’hores de castellà no serien modificats.

De les mobilitzacions d’avui cal destacar:

· la resposta conscient i ràpida de l’estudiantat català a les darreres notícies arran de l’aplicació d’una moratòria de la LOCE, mostrant el rebuig total a aquesta llei i reclamant la seva derogació absoluta.

· la importància de tractar-se d’una jornada a nivell nacional, que ha demostrat que la CEPC té la capacitat i la voluntat d’organitzar actes descentralitzats arreu dels Països Catalans. En aquest sentit, les manifestacions han estat concorregudes per uns 400 estudiants a la ciutat de València, uns 300 a Barcelona i uns 200 a Girona, mentre que les diverses concentracions han oscil·lat entre el centenar de persones i les 300, com és el cas de Dènia.

· que, tot i la dificultat de calcular el seguiment de la vaga, constatem que aquesta ha estat del 65-70 %, malgrat els diversos intents de directors i equips de govern d’alguns centres educatius per evitar que aquesta es produís, cosa que ha donat lloc a concentracions i actes de protesta.

· que considerem que la presència i desplegament policial a Barcelona ha estat absolutament desproporcionat, cosa que respon, una vegada més, a un intent de criminalitzar el jovent independentista i mostrar la maquinària repressiva de l’Estat, de manera que un conflicte polític i social es presenta com una simple qüestió d’ordre públic.

· que els estudiants de les Illes Balears i Pitiüsses han vist alterades les convocatòries, ja que cal recordar que van haver de fer front, al seu moment, a les mesures genocides de la política lingüística del govern de Jaume Matas.


Barcelona, Països Catalans, 1 d’abril de 2004

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat