Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
valoració CEPC de la jornada de lluita d'avui
01 abr 2004
VALORACIÃ DE LA COORDINADORA DâESTUDIANTS DELS PAÃ?SOS CATALANS (CEPC) DE LA JORNADA DE LLUITA DE Lâ1 DâABRIL


Des de la CEPC fem una valoració positiva sobre la jornada de lluita estudiantil que sâha convocat avui a tots els centres dâensenyament dels Països Catalans: convocatòria de vaga a secundària i centres de Formació professional i manifestacions a Barcelona, Girona i València, així com concentracions a diverses viles i ciutats del País Valencià.
Cal recordar que el motiu de la convocatòria era lâexigència de la derogació de la LOU, la Llei de FP i la LOCE, unes lleis aprovades pel Partido Popular que signifiquen un important retrocés en la representació de lâestudiantat; lâentrada massiva i destructiva del capital privat als nostres centres; un augment de lâespanyolització tant de continguts com en llengua; la reducció tant de lâautonomia dels centres com la manca de democràcia interna que signifiquen aquestes lleis
Per tot això, des de la CEPC exigim al govern del PSOE una vertadera política a favor de lâensenyament públic i fer dâaquest un ensenyament de qualitat allunyat de lâactual situació precaria del nostre ensenyament ( barracons, baix finançament...). Avui hem sortit al carrer per mostrar el nostre rebuig a les primeres declaracions de dirigents socialistes, que deixaven clar que aspectes com la revàlida o lâaugment dâhores de castellà no serien modificats.

De les mobilitzacions dâavui cal destacar:

· la resposta conscient i ràpida de lâestudiantat català a les darreres notícies arran de lâaplicació dâuna moratòria de la LOCE, mostrant el rebuig total a aquesta llei i reclamant la seva derogació absoluta.

· la importància de tractar-se dâuna jornada a nivell nacional, que ha demostrat que la CEPC té la capacitat i la voluntat dâorganitzar actes descentralitzats arreu dels Països Catalans. En aquest sentit, les manifestacions han estat concorregudes per uns 400 estudiants a la ciutat de València, uns 300 a Barcelona i uns 200 a Girona, mentre que les diverses concentracions han oscil·lat entre el centenar de persones i les 300, com és el cas de Dènia.

· que, tot i la dificultat de calcular el seguiment de la vaga, constatem que aquesta ha estat del 65-70 %, malgrat els diversos intents de directors i equips de govern dâalguns centres educatius per evitar que aquesta es produís, cosa que ha donat lloc a concentracions i actes de protesta.

· que considerem que la presència i desplegament policial a Barcelona ha estat absolutament desproporcionat, cosa que respon, una vegada més, a un intent de criminalitzar el jovent independentista i mostrar la maquinària repressiva de lâEstat, de manera que un conflicte polític i social es presenta com una simple qüestió dâordre públic.

· que els estudiants de les Illes Balears i Pitiüsses han vist alterades les convocatòries, ja que cal recordar que van haver de fer front, al seu moment, a les mesures genocides de la política lingüística del govern de Jaume Matas.


Barcelona, Països Catalans, 1 dâabril de 2004

This work is in the public domain
Colera camping CNT