Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : fòrum 2004 : guerra
Que és intocable La Caixa?
01 abr 2004
La participació de La Caixa en l'Iraq Trade Bank, l'anomenat 'banc de l'ocupació', és un episodi greu, un més, en què s'ha embolicat la principal institució financera del país. Li passarà factura, el país, o prevaldrà la tradicional i incomprensible reverència ciutadana que sembla que acompanyi sempre les actuacions d'aquesta entitat?
Quan vaig arribar a Barcelona una de les coses que em varen sorprendre més va ser l'aurèola d'intocable que envoltava La Caixa. La gent s'indigna pels peatges de les autopistes, però sembla que no hi vulga veure la mà de La Caixa. Acusem Madrid i deixem netes les torres negres. Critiquem Telefònica per l'estat deficient de les telecomunicacions, i La Caixa, un dels accionistes de referència, sempre se'n salva. I no en diguem res, de la vergonya de tenir un feixista al capdavant de la principal institució financera del país. Encara li fan homenatges i tot!

Ara ens trobem amb un cas molt greu. El nostre país, el país d'on neix La Caixa, es va manifestar d'una manera contundent per la pau i contra l'ocupació de l'Iraq. Bush pare mateix va haver de dir allò de la 'política americana no la decidiran els manifestants de Barcelona'. La sensibilitat catalana contra la guerra i l'ocupació resta fora de tot dubte. Què passarà ara amb La Caixa?

De la participació d'aquesta entitat en l'Iraq Trade Bank, és difícil de no dir-ne rapinya. Per més apel·lació a l'ètica que faça. I en un cas com aquest, quin país veurem ara? El país mobilitzat per la pau que crida l'atenció del món sencer, o el país que reverencia fins a l'extrem allò que se suposa que és el seu principal poder econòmic? Passarem factura a La Caixa pel fet de participar en 'el banc de l'ocupació, com en diuen els iraquians? O tot seguirà el camí degut i qui dia passa negoci empeny? Ho pregunte.

Vicent Partal
Mira també:
http://www.vilaweb.com/mailobert/index.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Que és intocable La Caixa?
01 abr 2004
per cert...em sona que hi ha una campanya engegada de denúncia de tot això...algú sap si hi ha una web, recollida de firmes, etc? gràcies!
Re: Que és intocable La Caixa?
01 abr 2004
Muy sencillo, yo saque la pasta de la Caixa hace poco.. antes de cancelar la cuenta, les explique el porque lo hacia....Tenemos poder aunque quieran hacernos creer que no lo tenemos.... aguuuur la caixa..
Re: Que és intocable La Caixa?
01 abr 2004
Trobareu tot el material de la campanya de la Caixa a www.boicotpreventiu.org. Avui(1/4/2004)a primera plana de vilaweb.com a mes de força informació hi han enllaços el boicot i altres web.
Re: Que és intocable La Caixa?
01 abr 2004
La nit de dissabte 20 de març uns desconeguts van calar foc a una sucursal bancària de "La Caixa" (empresa que participa en el procés de reconstrucció de L'Iraq) del carrer Rector Triadó al barri d'Hostafrancs. Posteriorment ens van fer arribar el següent comunicat mitjançant Internet. "Vam col·locar l'artefacte incendiari a l'oficina de la Caixa amb la intenció d'enviar
a aquesta multinacional un missatge clar: Fora de L'Iraq i fora de les nostres vides.
Cap canvi de cares al teatre del Poder polític podrà aturar mai l'avanç progressiu i violent del
Poder econòmic, autèntic responsable de l'espectacle mercantil i de l'engranatge social que ens
sotmet.
Per aquest motiu animem a totes les persones solidàries i fartes d'asumir el paper de ciutadà/na
obedient a atacar negocis i entitats implicades en l'ocupació a l'Iraq aixi com a
qualsevol estructura i mecanisme de poder que perpetui aquest sistema.

Per la solidaritat internacional entre oprimits/des i la reapropiació de la nostra força de lluita
individual: ¡guerra social!"

------------------------------------------------


"Colocamos el artefacto incendiario en la sucursal bancaria de "La Caixa" con la
intencion de enviar a esta multinacional un claro mensaje: Fuera de Irak y fuera de nuestras vidas.
Ningun cambio de caras en el teatro del Poder politico podrá frenar jamás el avance
progresivo y violento del Poder económico, autentico responsable del espectáculo mercantil
y del engranaje social que nos somete.
Por este motivo animamos a todas las personas solidarias y hartas de asumir el papel de ciudadan@
obediente a atacar negocios y entidades implicadas en la ocupacion de Irak asi como
a toda estructura y mecanismo de poder que perpetue este sistema.

Por la solidaridad internacional entre oprimid@s y la reapropiación de nuestra fuerza de lucha individual: ¡guerra social!"
Sindicato Sindicat