Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
COMUNICAT DE PREMSA DAVANT LA JORNADA DE LLUITA CONVOCADA PER L’1 D’ABRIL CONTRA LA LOCE I LA LEY DE FP.
31 mar 2004
Comunicat de premsa davant les darreres novetats per part de la Conselleria d'Ensenyament de La Generalitat de Catalunya i del PSOE.
Des de la CEPC, mantenim les mobilitzacions de demà.
COMUNICAT DE PREMSA DAVANT LA JORNADA DE LLUITA CONVOCADA PER Lâ1 DâABRIL CONTRA LA LOCE I LA LEY DE FP.
COORDINADORA DâESTUDIANTS DELS PAÃ?SOS CATALANS (CEPC).

Davant lâanunci de la Conselleria dâEnsenyament de la Generalitat de Catalunya de no aplicar la Ley Orgánica de Calidad de la Enseñanza (LOCE) al Principat, la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC) mostrem la nostra satisfacció per aquesta decisió, i també ens alegrem de lâanunci que ha fet el govern espanyol dâaplicar una moratòria de dos anys en la implantació dâaquesta llei.

No obstant això, des de la CEPC entenem que, a nivell jurídic, aquesta situació és insostenible, ja que per deixar una llei sense cap efecte el que cal és derogar-la. Una moratòria, per tant, només sâexplica si no hi ha una voluntat ferma de bandejar aquesta llei.

Per tant, exigim:

· que el govern de la Generalitat de Catalunya defensi la inclusió en la moratòria de lâaugment dâhores de castellà que preveia la LOCE, ja que, en un principi, no tots els aspectes dâaquesta llei queden sota el seu efecte. També li exigim la implantació de manera immediata de les mesures de xoc que havia promès, com ara la revisió dels concerts.

· que cal completar aquest procés amb la derogació de les demés lleis impulsades en lâetapa del Partido Popular: Ley de FP, Ley de Ordenación Universitaria; normatives totes elles imposades i que implicaven un elitització del sistema educatiu i una ingerència sobre aquest per part del món empresarial. Ara és el moment de demostrar si la oposició a la llei dâaquests partits polítics -oposició encapçalada per sindicats, associacions de mares i pares i organitzacions estudiantils- no va ser un acte merament electoralista

· que les administracions autonòmiques dels demés territoris sota administració espanyola dels Països Catalans no desenvolupin reglamentàriament la LOCE.

· que, un cop derogades aquestes lleis, sâobri una taula de diàleg en la comunitat educativa dels diferents territoris dels Països Catalans per tal dâarticular una llei dâensenyament pròpia.

Finalment, des de la CEPC, entenem que el sistema educatiu, i en aquest cas lâensenyament mitjà, ja sigui amb la LOCE o amb la LOGSE, està molt lluny de les nostres expectatives. Seguim reclamant una transformació radical dâaquest; un ensenyament públic de qualitat és una eina fonamental per garantir la igualtat dâoportunitats, lâescola ha dâestar al servei de la societat i ha de solucionar la principal mancança que pateix: La manca de finançament públic que cal obtenir dâuna gestió eficient dels recursos i dâuna decidida política fiscal. Suprimir els concerts educatius, afrontar la integració de les noves fornades dâimmigrants, invertir en infrastructures i en noves tecnologies, avançar en la coeducació, disminuir la ràtio dâestudiants per professor tot invertint en la contractació dâaquests en condicions estables, actualitzar els continguts cap a la formació de lâindividu i per assolir una preparació òptima durant lâescolarització obligatòria són mesures que proposem en aquest sentit. Necessàriament, aquestes mesures requereixen dâun tractament transversal que ha dâafectar diverses branques de lâadministració.
Alhora, cal integrar les opinions dels diversos sectors que configuren la comunitat educativa, cal fomentar la participació dâaquests agents en el procés de presa de decisions i establir mecanismes de control per part de la societat.

    Per tot això, des de la CEPC, mantenim la convocatòria de vaga i les diverses mobilitzacions previstes inicialment.

Manifestacions:
Barcelona>> Plaça Universitat
Girona>> Plaça del Lleó
València>> Avda. Blasco Ibañez

Concentracions:
Castelló>> Avda del Mar. (davant de la Conselleria d'Ensenyament)

Concentracions davant dels Ajuntaments: >> Borriana, Vinaròs, Morella, Dénia, La Vall d'Alba, Mutxamel, La Vall d'Uixó, Cocentaina.
>>>>Totes les mobilitzacions són a les 12 hores.

*Tant a Mallorca com a Eivissa, la convocatòria s'ha vist alterada per les recents manifestacions promogudes contra les mesures del govern Matas.

www.coordinadora.net
cepc ARROBA coordinadora.net,
cepc-secundaria ARROBA coordinadora.net, premsa ARROBA coordinadora.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa