Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Entrevista :: altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
“Aspiro a ser tant poc independent com ho són Portugal, Dinamarca i Eslovènia�
30 mar 2004
La nova majoria té l'obligació de desmuntar l'arquitectura institucional del govern d'Aznar, "basada en plantejaments uniformistes, centralistes i espanyolistes, però també involucionistes en el terreny democràtic i profundament reaccionaris en l'àmbit social i econòmic".

La bossa de votants que els populars mantenen és resultat d'"una estructura informativa que ofereix un profund desconeixement de la realitat de les diferents nacions, cultures i llengues que hi ha a l'Estat. Canviar les consciències de nou milions de persones no serà fácil".
Saludat i felicitat pels ciutadans que se'l troben per Donosti aquests darrers dies, el secretari general d'ERC insisteix en desmarcar-se del procés polític obert a Euskal Herria. Malgrat això, en una entrevista publicada avui dimarts al diari Gara, el dirigent republicà opina que "si ha ha avenços per part d'ETA i l'Estat espanyol, podem assolir un panorama esperançador".

Carod, per qui "la derrota del PP ha sigut important per tots els demòcrates", insisteix en què la nova majoria té l'obligació de desmuntar l'arquitectura institucional del govern d'Aznar, "basada en plantejaments uniformistes, centralistes i espanyolistes, però també involucionistes en el terreny democràtic i profundament reaccionaris en l'àmbit social i econòmic".

Així i tot, el líder d'ERC considera que la bossa de votants que els populars mantenen és resultat d'"una estructura informativa que ofereix un profund desconeixement de la realitat de les diferents nacions, cultures i llengues que hi ha a l'Estat. Canviar les consciències de nou milions de persones no serà fácil".

Després d'apostar perquè Catalunya consensui una proposta d'Estatut que permeti resoldre els problemes que té pendents en aquests moments, Carord-Rovira advoca perquè, des de la "no ingerència", Euskal Herria explori totes les vies possibilistes que permetin avançar en un camí on el dret a l'autodeterminació és irrenunciable.

D'altra banda, al ser preguntat si el temps no juga en contra de les nacions sense estat, es mostra esperançat en que l'ampliació de la UE "afavoreixi les nacions com les nostres, per bé que els estats van a resistir-se al màxim".

En qualsevol cas, en aquest marc de certa interdependència, afirma que "jo aspiro a ser tant poc independent com ho són Portugal, Dinamarca, Luxemburg o Eslovènia". Finalment, el secretari general d'ERC confesa que enveja Euskadi per la seva "actitud de valentia, dignitat i coratge", encara que respecte Catalunya, valora que es practiqui un discurs nacional "més obert, civil i integrador".
Mira també:
http://www.gara.net/orriak/P30032004/art76524.htm

This work is in the public domain

Comentaris

ni dependència, ni neocolonialisme. RESISTÈNCIA ANTIMPERIALISTA
31 mar 2004
-"jo aspiro a ser tant poc independent com ho són Portugal, Dinamarca, Luxemburg o Eslovènia". Aspirar a pasar de ser una colònia espanyola a una neocolonia yanki membre de l’OTAN (amb la tutela potser de Berlín i Paris), no em sembla que es pugui qualificar com a independentisme (en el sentit de partidari de la no dependència de un poble a l'elits de un altre).

L'independentisme interclassista d'ERC és una falacia com un campanari. L'independentisme hauria de voler dir (almenys pels revolucionaris) defugir la idea estatista i afrontar en primer lloc, un projecte de resistència antimperialista global. La independència del poble treballador català es avui un projecte internacionalista, de pobles contra imperis; contra Madrid i Washigton al mateix temps.

SENSE REVOLUCIÓ NO HI HA INDEPENDÈNCIA QUE VALGUI!
VISCA LA LLUITA DE POBLES CONTRA IMPERIS!
Sindicat Terrassa