Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Solidaritat des del Penedès al pres polític Zigor Larredonda.
30 mar 2004
A dia d’avui, 30 de març, en Zigor porta 16 dies en vaga de fam, ingerint només aigua. El director de la presó continua sense escoltar les seves demandes. Per tal de mostrar el nostre recolzament als presos i preses en lluita, i especialment al nostre company Zigor, des d’Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) ens sumem a les mobilitzacions convocades per Rescat, col.lectiu de suport a presos i preses polítiques, i hem volgut concentrar-nos davant l’ajuntament de Vilafranca i visualitzar amb una acció simbòlica la nostra més ferma solidaritat amb la lluita del nostre company. En concret l’acció consisteix en penjar diferents fileres d’ampolles buides, símbol que s’identifica amb la vaga de fam.A continuació us adjunto fotografies relacionades amb la penjada, davant l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, d’aquestes ampolles buides.
Ampolles.jpg
Ampolles Plaça.jpg
Ampolles Plaça02.jpg
El pres polítics català Zigor Larredonda, veí de Terrassa, ha patit els darrers dies diverses restriccions a les seves condicions de vida a la presó d'Albacete, on a més el passat dijous 11 de març es va produir una pallissa a un pres polític basc al módul IV. Des dâaquell dijous, el veí de Terrassa ha vist restringit a 10 el número de persones que poden visitar-lo, fent recaure els milers de quilòmetres mensuals de la dispersió en molt poques persones amigues. La rotació de les persones que poden fer visites només es pot fer cada sis mesos. A més, li han denegat el dret a la trucada telefònica, permetent-li només dues si no ha tingut visita aquella setmana. Finalment, en Zigor ha vist com se li restringien el número d'objectes que pot tenir a la cel·la, restant amb dos llibres, uns pocs CD i la mínima roba imprescindible. Davant d'aquestes restriccións d'Institucions Penitenciaries, els presos polítics d'Albacete van iniciar una vaga de fam indefinida, el passat divendres 15 de març, amb les següents

reivindicacions:- L'agrupament de tots els presos polítics d'Albacete en un únic mòdul de la presó.

- L'augment del número de persones que poden fer les visites o que s'accepti un plaç més baix de rotació d'aquestes.

- Disposar de dues trucades, com a mínim, a la setmana.Aquestes demandes estan dins els drets que la legislació espanyola reconeix a tots els presos, però han estat restringides sota criteris estrictament polítics. A Soto del Real els presos i preses polítiques es troben tancats a les cel.les des de dijous. Aquell dia a primera hora del matí, els carcellers van estar cridant per megafonia coses com âNos estan matando y en España seguimos sin tener cojonesâ? amb la clara intenció d'encendre als presos socials, arran de l'atemptat de Madrid, perquè agredíssin als presos polítics. La conseqüència d'això van ser algunes agressions al mòdul 8 i una pallissa a una presa política que estava en aïllament per part d'altres preses socials. A les 10h. del matí del mateix dijous els carcellers van tancar els presos polítics a les seves cel.les i es troben en aquesta situació des de llavors. Tancats a les cel.les, porten 4 dies sense poder sortir al pati, a les activitats, al menjador, als tallers etc. A més a més, durant el matí que la resta de presos és fora de les cel.les, els tallen la llum, de manera que no poden ni llegir, ni escoltar música etc. No sabem fins quan pot durar aquesta situació que, de manera semblant, s'ha repetit a moltes altres presons espanyoles on hi ha hagut agressions i pallisses contra presos i preses polítiques.
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa