Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
27 mar 2004
Aquesta tarda he anat a la manifestació de suport de la Hamsa. Aquests últims anys he participat d'activitats de la Hamsa i d'altres centres socials ocupats, i també he organitzat algunes activitats a aquests centres. Alguna gent m'havia avisat que els veïns/nes del barri en general estaven en contra de la Hamsa, però no he volgut fet cas. A més, hi tinc força estima a la gent que hi viu a la casa.

He durat dos minuts a la manifestació.

Gent de la mani pintant els portals de les petites botiguetes del barri, els portals dels veïns, amenaçant treballadors, veïns amb por ... us heu suïcidat. Adeu Hamsa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
27 mar 2004
adeu democratas
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
27 mar 2004
No entenc molt bé el teu raonament "-". Haviam, suposant que estigués en contra de fer pintades, que no ho estic, trobo patètic que per aquest sol fet tiris per terra la feina que s'ha estat fent durant 8 anys de resistència a l'Hamsa, trobo patètic que per fer unes pintades, dir quatre koses a uns treballadors(que tots/es ho som) i provocar la suposada "por" a alguns veïns(els que fan por son els que van armats i a la manifestació no hi havia ningú armat)diguis que el col·lectiu que forma l'Hamsa s'ha suicidat..... el teu llenguatge em fa malaespina "-", el teu raonament no s'aguanta per enlloc.
Un salut a tothom!!
L'Hamsa seguirà resistint, entre tots i totes aturarem el desallotjament!!
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
27 mar 2004
Hola -, em sembla que t'equivocas. Jo era amb tu en el moment en què has marxat de la mani, i entenc que pugui semblar-te una tàctica dolenta fer pintades a les parets del barri (bàsicament a bancs i caixes d'estalvi). Però que d'aquest fet facis un titular com "A favor del desallotjament de la hamsa", em sembla una mica bèstia. No crec que fer pintades a les parets del barri s'hagi d'interpretar com una agressió als veins. Evidentment que sempre hi haurà veins en contra de les pintades, veins que encaixen perfectament en el perfil del barceloní cívic que creu en el discurs de l'ajuntament i pel qual cridar o fer una pintada és "violència". Però si fos per aquesta gent no fariem mai res.

NO AL DESALLOTJAMENT DE LA HAMSA.
No hay futuro
27 mar 2004
Centramos nuestra defensa en un sistema del siglo pasado con costosos buques, tanques, aviones y preparando personal de bajo C.I. para manejarlos, hardware y software sofisticadísimos en los que se emplea una astronómica cantidad de presupuesto.

Lamentablemente es un sistema obsoleto. Porque el enemigo ha elegido la guerra asimétrica. Carece de presupuesto y no espera condecoraciones ni pensiones vitalicias. Y nos será difícil reconocerlo porque tampoco lleva uniforme ni bandera, ni se declara como combatiente. Y, encima, le traen todavía más sin cuidado que a nosotros las Convenciones de La Haya.
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
27 mar 2004
Joder,chulos de barrios , mafiosos y terroristas imponiendo su voluntad....Menuda gentuza..
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
27 mar 2004
Como siempre, el que no está de acuerdo o es policia o no ve las cosas como tiene que verlas.

Yo no he estado en esa manifestación y aunque estoy totalmente con el proyecto de la Hamsa desde que empezó hace 8 años, no tengo porque dejar de creer sus palabras.

Me creo que se hagan pintadas donde no toca y que haya penya que vaya metiendo miedo. Pero tampoco hay que generalizar claro está.
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
28 mar 2004
estic bastant d'acord amb "un".
els que critiquen: o son polis o estan equivocats.
ei, que hi ha diferents maneres de veure les coses, a veure si som més humils.
per altra banda, obviament, estic contra el desallotjament de la Hamsa.
però per altra banda, penso que espantem a la gent amb certs tipus d'accions i de plantejaments, i la gent ens veu com a gent problemàtica i intolerant. cosa que en principi hauria de ser el contrari.
i no crec que valgui dir que la violència del sistema o dels antidisturbis és pitjor, o la injusticia mundial és més insultant que unes pintadetes nostres i unes poses molt radikals i confrontatives.
sincerament penso que dins del moviment okupa hi ha massa gent que cau en la pose i el discurs anti perquè estan rabiosos i inadaptats. el moviment okupa és un dels més rics i interessants dels últims temps, però per la seva estètica i discurs és normal que atregui a gent que està putejada i que només vol destruir a la contra.
si el moviment okupa fes servir els seus arguments, amb els preus de vivenda i lloguer, moltíssima gent se solidaritzaria i es podrien fer manifestacions contra l'especulació de milers i milers de persones.
però masses vegades, quan es planteja el tema de l'especulació a Gràcia, Sants, Ciutat Vella, els col·lectius okupes volen portar a la gent a defensar l'okupació i lluitar contra els desallotjaments havent d'assumir les seves formes (unes formes que són molt confrontatives), i la majoria de la gent està per altres formes, de manera que al final l'especulació no la batallem massivament i queden els okupes per una banda fent les seves manis molt radikals i molt autèntiques.
espero que poc a poc anirem sabent viure la diversitat de formes i estils i aconseguint la unitat d'acció (almenys en uns mínims comuns).
salut i que ningú no se m'enfadi que ho dic amb sinceritat des de la voluntat que les coses millorin.
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
28 mar 2004
Completament d'acord amb "un altre".
NO AL DESALLOTJAMENT DE L'HAMSA.
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
28 mar 2004
el primer comentari despren violencia. l´hamsa, es el que és, ja fa vuit anys, la provocació, la confrontació és una actitut, s'assumeix o no. dacord, optaries per una manifestació més cívica, oberta, pero de les teves conclusions no es despren cap mena d´estima, més aviat una certa esquizofrenia. cadascú traçarà la seva ètica, la seva tàctica-estratègia, i la okupació (diversa), amb les seves formes "lletges", resisteix, a les cases i als carrers, amb la seva actitut, i té una raó de ser,ni marginada, ni integrada, sobretot positiva, a la BCNeta, del forum, guapa , de disseny, del botiguer -fins i tot de barri- al CIUTADA, dit el la seva forma més despectiva, el em trepitja cada dia quan em colo al metro. Que desallotgin l´hamsa? Que pintin el portal de la teva casa.
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
28 mar 2004
JO estava a la mani i no hi havia ningú amb por. NINGÚ. No et dic que potser algunes pintades no estaven en els millor lloc, però més del 95 % eren en vidres i parets de bancs, caixes, immobiliaries, i altres especuladors. Si la teva lluita contra l'especulació es tan feble que va condicionada per un sprai fora de lloc, no anem enlloc.
Les parets callaran quan la terra sigui lliure!
Agradi o no agradi: l'Hamsa es queda al barri!
A favor d'un altre
29 mar 2004
Crec que 'un altre' se li han colat els estereotips amb lo de 'inadaptats rabiosos', pero básicament estic d'acord. Estic okupant desde fa molts anys, i cada cop tinc més clar que alguna cosa estem fent malament quan una ciutat tan colpejada per l'especulació no es capaç de treure milers de persones al carrer per denunciar-la. No crec que la okupació sigui l'única resposta a la especulació. l'Hamsa es queda, avui hem parat el desallotjament, demá...
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
29 mar 2004
quan s'acabarà l'especulació inmobiliària?quan podrem viure sota sostre sense haver de deixar-nos més de la meitat del sou en el lloguer? va home, va, per quatre pintades ja "te rajas"? no vinguis més.
"Saliendo al paso de algo que hay que terminar"
29 mar 2004
Document: manifest de la FAI de 30-6-1936

"Hasta nosotros han llegado rumores gravisimos. Se nos dice que grupos armados, diciendose pertenecientes a la CNT, a la FAI y al POUM, realizan registros domiciliarios y cometen actos en contraposición con el espíritu anarquista y con la justicia del pueblo. Como esto redunda en desprestigio de nuestra Organización, cuyos comités responsables no han autorizado ninguno de estos actos de vandalismo, decidimos salir al paso de esa irresponsabilidad monstruosa, no ya con palabras, sino con hechos y resoluciones implacables (...) fueran quienes fueran, sus actos les denuncian, en el mejor de los casos como almas turbias, en las que el instinto justiciero del pueblo se adultera, despertando voces primitivas anidadas en lo más oscuro de su consciencia (...) [la FAI] declara que no tan solo no tiene que ver con esos excesos, secuelas del desborde de un estadillo popular, sino que esta dispuesta a atajarlos de una manera radical y energica. Somos enemigos de toda violencia, de toda imposicion. (...) declaramos friamente, con terrible serenidad y con inexorable proposito de hacerlo, que si no se acaba con todos esos actos de irresponsabilidad que siembran el terror por Barcelona, PROCEDEREMOS A [...el que segueix es massa fort per transcriure-ho en aquest context...] A TODO INDIVIDUO que se compruebe que ha realizado actos contra el derecho de gentes; (...) Lo decimos como lo haremos y lo haremos como lo decimos. Y Barcelona sabe y lo saben España y el mundo entero, que los hombres de la FAI jamas dejan incumplidas sus promesas (...) hay que acabar con esos excesos. Y con ellos acabaremos."
Re: A FAVOR QUE DESALLOTGIN LA HAMSA
01 abr 2004
Hola. Jo no vaig poder anar a la mani, i no sé com va anar,. per tant no em puc mullar gaire, però per experència sé que en manis d´aquestes, hi ha un sector que la lía sense cap sentit (de vegades són secretes) i que es dediquen a privar enmig de la mani, tirar-se rots, cridar OI! OI!, pensar-se que estàn a la intifada plestina devant un urbano gordo i cutre de 50 anys, etc etc...
Després hi ha un altre sector ultra cívic i demòcrata per la pau que identifica unes pintadetes a un Mc Donalds amb una violenta acció contra la llibertat i un signe d´opresió incívica. Això sempre ha estat així, cadascú té la seva manera d´expressar-se. A Ghandi li va sortir bé. Doncs collonut. però ell mateix va acceptar l´oposició violenta al nazisme a la II guerra mundial.
Sindicat