Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Intel·lectuals palestins reclamen fi de la violència a Hamas
27 mar 2004
"Una seixantena de intel·lectuals i polítics palestins reclamen a Hamàs i altres grups armats contenció i la fi de la violència.

Els firmants exhorten tots els palestins a deixar de banda "la lluita armada" i combatre l'ocupació de Cisjordània i la franja de Gaza "només per la via pacífica". "El poble ha d'aixecar-se en una Intifada pacífica i sàvia", manté el grup en el seu manifest, alhora que aclareix que l'ocupació ha d'acabar però que la lluita no armada serà més beneficiosa per als palestins."

Aquests són també "sionistes de merda" com anomenen alguns a qualsevol que recolza l'independència de Palestina i rebutja les massacres suicides?

Hamas i els atemptats són el problema, no la solució. Igual que ETA a Euskalherria.
Jana Beris
CORRESPONSAL JERUSALEM
(publicat al Avui)

Un cop passats els tres dies oficials de dol per la mort del cap de Hamàs, el xeic Ahmed Iassín, assassinat a Gaza en un atac israelià, l'organització continua prometent "una venjança terrible". Malgrat tot, però, hi ha qui tot i arriscar-hi la vida intenta aturar una nova onada de violència.

Més de 60 figures públiques i intel·lectuals palestines van publicar ahir un manifest en el qual exhorten Hamàs i altres grups radicals armats a abstenir-se d'atemptar contra Israel en venjança per la mort de Iassín, afirmant que amb nous atacs provocaran més vessament de sang.

En un avís destacat publicat al diari Al-Ayyam de l'Autoritat Nacional Palestina, el grup -que inclou alguns diputats i exministres del Parlament palestí- remarca que un nou esclat de violència conduiria a una resposta militar israeliana que acabaria perjudicant només els interessos del poble palestí.

Encara més: els firmants exhorten tots els palestins a deixar de banda "la lluita armada" i combatre l'ocupació de Cisjordània i la franja de Gaza "només per la via pacífica". "El poble ha d'aixecar-se en una Intifada pacífica i sàvia", manté el grup en el seu manifest, alhora que aclareix que l'ocupació ha d'acabar però que la lluita no armada serà més beneficiosa per als palestins.

Entre els firmants del manifest d'Al-Ayyam hi ha la diputada Hanan Ashrawi, Abbas Zaki -membre del grup Al-Fatah i pròxim a Iàsser Arafat-, l'exministre d'Informació Iàsser Abd Rabo -promotor palestí de la iniciativa de Ginebra- i el governador de Nabulus, Mahmud al-Alul.

Les reserves sobre la línia seguida per la Intifada s'han anat expressant de mica en mica en la societat palestina des de fa més d'un any. Els palestins entenen que per les armes -i especialment amb els atemptats suïcides- no han aconseguit res de bo, sinó que només han tingut fortes reaccions d'Israel, amb les quals s'han vist perjudicats els interessos palestins en general i no només els responsables del terrorisme.

Abans-d'ahir va ser el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Iàsser Arafat, qui va exhortar a la calma i va demanar que no hi hagi venjança. "M'oposo a qualsevol atac contra civils, siguin israelians o palestins", va indicar el rais.

Però les veus que encara surten de les files de Hamàs no tenen gaire en compte aquesta crida a la moderació. A Gaza, quan va acabar el dol oficial per la mort de Iassín, hi va haver un acte multitudinari en el qual de sobte van irrompre a l'esplanada central nombrosos membres d'Ezzedin al-Kassam, els batallons armats de l'organització.

Encaputxats, empenyent una arma i uniformats, hi van arribar amb pas ferm i cridant venjança contra Israel. "Els sionistes ni es poden imaginar el que viuran", cridava una veu. El comandant Muammar Def -greument ferit fa alguns mesos en un intent israelià d'assassinar-lo- no hi era, però va enviar un missatge prometent la mort de molts oficials d'Israel.

This work is in the public domain

Comentaris

...
27 mar 2004
En efecto, hay cierta clase de ceguera que no tiene que ver con estar equivocado sino con esa especie de abyección moral que contamina la atmósfera política que respiramos. En este sentido, La Polla Records aportó un poco de honradez para llamar a las cosas por su nombre y enderezar una brújula moral estructuralmente invertida. Todo una lección y un reto para las cátedras de Ética y Filosofía de este país. Ya está bien de explicar en qué consisten la moralidad y la ciudadanía tomando por referencia un mundo supuestamente sano en el que los individuos sólo delinquirían, por ejemplo, robando un jamón o mintiendo a su novia. Hay que explicar en qué consiste la moralidad en este mundo de "demócratas cristianos hinchados como cerdos y podridos de dinero" (LPR), a los que nunca se les pilla robando en un supermercado porque resulta que son los accionistas de este formidable supermercado en el que se ha convertido el planeta. La cuestión no es tanto si los banqueros, por ejemplo, pueden estafar o extorsionar; es más interesante reparar en la estafa y la extorsión que supone el hecho mismo de que existan banqueros. A los perros guardianes de este infierno, a sus usureros y beneficiarios, a sus administradores, voceros y legitimadores –así hasta completar el índice de canciones de LPR– no se les puede denunciar en un juzgado y, desde luego, es inútil intentar convencerles de nada. Es aquí donde el insulto –un arte en el que LPR fueron maestros– empieza a cumplir un papel "epistemológico".
Re: Intel·lectuals palestins reclamen fi de la violència a Hamas
28 mar 2004
Em sembla prou clar que els palestins també volen aturar la violència. No nomès la de Sharon, sino també la de Hamas. Per aixó sorprèn que des d'aquí alguns encara intentin justificar aquests fanàtics religiosos i les seves massacres.
@Said
28 mar 2004
un problema es el antisemitismo (*)
reinante en la 'izquierda' y el fuerte deseo de ver desaparecer el estado de israel y todos sus habitantes. otro el simplicismo de ver dos bandos, identificando uno como malo, el otro - con todas sus acciones - tiene que ser bueno. esto último facilita mucho la vida, hace desaparecer las contradicciones y el pensamiento crítico ...

grácias Said por tus comentarios, está bien saber que hay más personas por aquí que no ven el conflicto en blanco y negro :)

(*) antisemita.
   
    1. adj. Enemigo de la raza hebrea, de su cultura o de su influencia. Apl. a pers., u. t. c. s.

http://www.rae.es/

(para evitar la chapa habitual que los palestinos también son semitas, ...)
no et confonguis, ni vulguis confondre
29 mar 2004
El moviment de la no-violencia a Palestina no ha deixat mai d´existir, i conviu amb el moviment marxista, nacionalista i islamista.

Lo de fanatics i massacres i no se que, es una opinio teva, a palestina, tambe en el si del moviment de la no-violencia, es respecten les altres formes de lluita i es considera tot resistencia.
Sindicato Sindicat