Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
|
Notícies :: educació i societat |
Eleccions UB>>Valoració resultats
|
|
per ZéFormiguinha |
27 mar 2004
|
Valoració dels resultats electorals a les eleccions al Claustre, Consell d'Estudis i Junta de Facultat a la UB.
Hi afegim els resultats al claustre més un resum del nostre programa electoral.
Podeu consultar tots els resultats a: http://monub.ub.edu/fitxers/eleccions/eleccions.htm |
VALORACIÓ DE LES ELECCIONS AL CLAUSTRE DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (UB)
COORDINADORA D'ESTUDIANTS DELS PAÃ?SOS CATALANS (CEPC) i ALTERNATIVA ESTEL
A les eleccions al claustre de la Universitat de Barcelona (UB) que es van celebrar el passat dijous 25 de març la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i l'Alternativa Estel ens presentà vem en coalició amb el nom de Candidatura de l'Esquerra Independentista, acord al que vam arribar degut a l'apropament i el treball conjunt realitzat en els darrers dos anys.
Aquesta coalició, després d'un intens treball a 8 de les facultats de l'UB, hi ha extret uns bons resultats aconseguint un total de 18 claustrals. Aquests 18 claustrals, han estat escollits a les següents facultats: 2 a biologia, 2 a dret, 1 a econòmiques, 2 a farmà cia, 3 a filologia, 3 a geografia i història, 2 a matemà tiques i finalment tres a medicina. Aquest resultats ens porten a valorar molt positivament la consecució de diversos objectius:
-Hem esdevingut la candidatura més votada i alhora la que ha aconseguit més claustrals entre els estudiants de primer i segon cicle.
-Esdevenim la segona força a nivell d'estudiants del claustre de l'UB.
-Hem esdevingut la candidatura més votada a cinc de les vuit facultats on ens presentà vem (biologia, filologia, geografia i història, matemà tiques i medicina) i la segona força a farmà cia –per dos vots de diferència-.
-Hem obtingut un augment de vots superior al 30% i hem esdevingut dels principal beneficiaris de l'augment del nombre d'estudiants que varen acudir a les urnes.
-A les facultats on hem presentat candidatura, com a reflex del treball realitzat, aspecte que considerem requisit indispensable, hem obtingut representació a totes.
-Hi hauran dos claustrals més de l'esquerra independentista que en l'anterior claustre, que es dedicaran a defensar els interessos dels i les estudiants en base als tres eixos que presentà vem: Ensenyament públic i de qualitat, Defensa de la llengua i Democratització del sistema educatiu.
Per altra banda, la Candidatura de l’Esquerra Independentista es conscient que la feina que podem fer a nivell institucional és molt limitada. Tot i això, la participació a les institucions és un front més de lluita on els i les estudiants ens hem de fer valer. Creiem que la representació estudiantil al claustre és insuficient, i més inestable ja amb la LOU, i poc representativa del dia a dia a la universitat. Es per això que tant la CEPC com l’Alternativa ESTEL no canviarem la nostra dinà mica de treball basada en fomentar la participació estudiantil, a través de organitzacions sindicals i/o en assemblees de facultat tot compartint les informacions de les que disposem de les decisions institucionals; en tasques formatives i en tasques d’agitació en contra del pensament únic.
Respecte la participació, aquesta ha oscil·lat entre el 3 i el 15% en la majoria de facultats, fet que és no una novetat però que és absolutament preocupant. De tot plegat, exceptuant les bosses d’abstenció activa, en culpem a l’administració università ria, que no informa i no ajuda a promocionar aquest tipus d’eleccions. La Universitat pública, en aquest cas la UB, duu temps fomentant un nou model d’estudiant: actualment es pretenen clients i no pas usuaris i usuà ries, conseqüentment això duu a un desinterès absolut cap a la gestió del centre que ja interessa a determinats sectors per a poder incidir en la polÃtica università ria, hipotecada per l'insuficent despesa pública.
És també motiu de preocupació per part de la nostra coalició l’aparició de sindicats a les nostres universitats que no duen una lÃnia de treball clara i que no fan més que enterbolir la feina que podem fer nosaltres o bé altres organitzacions més o menys afins, però que entenen com a priorità ria la implantació als centres on es participa a les eleccions. Creiem que, tot i la legitimitat que tenen per presentar-se, aquestes pseudo-organitzacions només intenten distreure als estudiants alhora que en treuen rendiment econòmic.
També era data d'eleccions a la Junta de Facultat i al Consell d'Estudis de les respectives facultats, obtenint també uns importants resultats. En aquestes eleccions també hem aconseguit esdevenir la força més votada en diverses facultats.
COORDINADORA D'ESTUDIANTS DELS PA�SOS CATALANS (CEPC) i ALTERNATIVA ESTEL, 27 de març del 2004, Universitat de Barcelona
www.coordinadora.net
www.alternativaestel.org
-------------------------------------------------------
RESULTATS AL CLAUSTRE 25-M
AEP: 20 claustrals
CEPC-AE: 18 claustrals
FNEC: 12 claustrals
MUA: 9 claustrals
PPDU: 5 claustrals
AJEC: 6 claustrals
Assemblea d'Estudiants de Psicologia: 4 claustrals
Sindicato de Estudiantes: 3 claustrals
Estudiants de Dret: 2 claustrals
Goliardos: 2 claustrals
PIG: 2 claustrals
Independent:1 claustral
6 places vacants (manca de llistes en determinades facultats) per assolir els 90 estudiants que conformen el claustre.
>>Informació extreta de:
http://monub.ub.edu/fitxers/eleccions/eleccions.htm
-------------------------------------------------------
RESUM PROGRAMA ELECTORAL>>CANDIDATURA DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA
L'eix fonamental de la nostra proposta gira entorn de la Universitat pública. És important que l’administració, finançament, investigació, recursos, entre d'altres, estiguin regits per la mateixa societat, per abarcar les seves necessitats i fer un enfocament objectiu de les matèries que s'imparteixen, posar al servei de la gent els coneixements oportuns i construir una societat autocrÃtica.
Realitzar i aplicar un estudi sobre el nivell de vida de l'estudiantat i del seu lloc de residència durant el curs acadèmic; implicar a tots els sectors posibles per tal de planificar i impulsar una polÃtica d'habitatge al servei de l'estudiantat i habilitar els habitatges que estan en desús a un preu assequible.
Transport urbà gratuït i que tingui un recorregut més freqüent i la bona habilitació del carril bicicleta.
Transport extraurbà : gratuïtat dels desplaçaments de l'estudiantat, del professorat o membres del PAS.
Apostem plenament per un ensenyament gratuït per a tot l'estudiantat, no classista segons la renda econòmica de l’estudiant. Volem un augment de recursos econòmics provinents de les institucions enlloc de malbaratar-los en altres à mbits, aturar la privatització continuada, apostar per una universitat ecològica i sostenible on es reutilitzi i no es malbarati energia.
Les condicions de treball del professorat i PAS han de ser les òptimes per tal que la Universitat tingui una evolució positiva: Omissió per part de la UB de la quota del 49% de precarietat en el professorat que estableix la LOU, introducció de les garanties de dret laboral en les beques de docència i investigació, difusió per part de la UB dels drets dels i les alumnes pel que fa a la docència i als exà mens, potenciar dins de les assignatures les vies alternatives d’avaluació de l’alumnat i disminució del nombre d’alumnes per professor.
La Universitat de Barcelona, com a Universitat del Països Catalans, ha de contribuir a la reconstrucció nacional del paÃs, fomentar, estudiar i difondre la llengua i cultura catalanes, tant a dins la Universitat com a tot el paÃs en general, i donar a conèixer els nostres valors a d'altres indrets.
Proposem la total catalanització de l'administració università ria i de totes les publicacions università ries, i especialment l'editorial de la UB, docència de les matèries en català , creació d'un subdepartament de llengua destinat a la traducció de llibres i publicacions i foment de la llengua catalana a les biblioteques, potenciar el teixit associatiu de la UB amb més recursos i establiment de cursos de català per a nouvinguts al paÃs.
Considerem totalment necessà ria una polÃtica integral de joves: la Universitat ha de donar suport decidit a totes les formes d'associacionisme i autoorganitzacions juvenils i ha de promocionar valors, com la solidaritat, la participació, l'arrelament al paÃs, etc.
La investigació s’ha de basar en els valors ètics i morals d’una societat igualità ria i crÃtica. S’ha d’abolir de contractació dels investigadors investiguen que cobren sous Ãnfims i amb contractes temporals i sense cobertura.
Volem una Universitat participativa on tots els sectors socials de la Universitat es vegin implicats en les decisions de l'institució. Cal que l’estudiantat estigui representat als òrgans de govern amb un 50% com a mÃnim.
DIEM NO: a la massificació en determinades matèries i prà tiques; a la manca d’ordinadors, infraestructures i material de laboratori; la destinació de recursos econòmics a la investigació;a la mala estructuració dels Plans d’Estudis i a les traves burocrà tiques amb les quals es troba el i la estudiant.
S’ha de tendir a un model sostenible amb el medi ambient: apostar decididament per la reducció, reutilització i el reciclatge. S'ha de tendir a utilitzar tots aquells recursos renovables que es tinguin a l'abast. Per això cal fer un inventari molt ben fet i, a més a més, una inversió per millorar els actuals i crear-ne de nous
La Universitat he d’incrementar els projectes d'ajuda i cooperació amb altres pobles. Promoure agermanaments de cooperació en el camp de l'ensenyament i pressionar polÃticament a les institucions perquè compleixin els seus compromisos internacionals i perquè es replantegin les lindes d'actuació en el camp de la cooperació. |
Mira també:
http://www.coordinadora.net http://www.alternativaestel.org |
This work is in the public domain |
Re: Eleccions UB>>Valoració resultats
|
per mmm... |
27 mar 2004
|
sembleu un puto partit polític fent aquest tipus de valoracions, deixeu estar la pseudo-democràcia que ens venen... per aquest camí no es canvien les coses. |
Re: Eleccions UB>>Valoració resultats
|
per escarbatinho |
28 mar 2004
|
mira nano/a, no dius res de res. fem moltíssimes més coses que no pas anar a unes eleccions. i és evident que si hi anem ho valorem. sempre s'han de valorar els actes, de forma interna o externa
salut |
Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more