Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : especulació i okupació
El Clown terrorífic i la guerra bruta de l'ajuntament.
25 mar 2004
Finalment s'estrena el documental "De nens" de Joaquín Jordá, en el que narra un cas de manipulació policial i de farça judicial, relacionat amb una època de demolicions a gran escala contra el Xino.
Certs fenomens de mobbing que es descubreixen actualment o pràctiques d'intimidació directa, tal com per ex. la destrucció d'habitacles d'un a un de les arrasades casernes de st.Andreu; l'eliminació del mapa de carrers sencers, posem que al Poblenou, el c/Puigmal, i de troços del c/Pere IV, etc... o alguns casos que semblen ser novells en la ciutat del forum, com els desallotjaments il.legals practicats per la policia municipal, recordem els del Turó de la Peira, o el de l'antic economato...; i les amenaces i atacs de matons contractats pel cas.(a Gràcia aquesta setmana, l'atac a plena tarda en una casa de la plaça del Nord, per un grup de matons encaputxats i obrers, amb el resultat de contusions als residents i destrucció a l'estil casernes: Parets, sostres, sanitaris i tots els béns que van trobar al seu pas.) Tots aquests casos relacionats amb la guerra bruta de l'especulació, de neteja urbanística, de segregació (el rebuig de sempre, cap al poble gitanu que mira de sobreviure entre les restes que el forum deixa al seu pas, o la clausura recent de la plaça de les Glòries, per evitar el mercadeig de la miseria i de la pura supervivència) semblarien massa exagerats si no fos pel cas succeït al Raval durant l'any 97. Va ser, el de la xarxa de pederastes descoverta en època de ple esbudell del barri.

El documental "De nens" de Joaquín Jordá, ens narra un cas de manipulació policial, de farça judicial i de pressió mediàtica, relacionat amb una època de demolicions a gran escala contra el Xino.

Els fets arrenquen durant l'estiu del 97 quan la policia nacional va anunciar la desarticulació d'una xarxa de pederàstia, la major fins llavors descoverta en la península, instal.lada en el barri del Raval; nomès dos de les cinc persones acusades van ser comdemnades per l'Audiencia de Barcelona en el maig del 2001. Es tractava de persones molt implicades en la problemàtica social del seu entorn, educadors voluntaris que anys enrere a finals dels setanta, ja havien començat a treballar contra un fenòmen nou a la ciutat, que era el de les bandes infantils. La cosa es complica quan els imputats tambè tenien relacions amb col.lectius que denunciaven la política municipal de neteja del barri, que consistia en l'obertura d'avingudes senceres en clar afany especulador...
Sens dubte, amb aquest film tindrem l'altre cara terrible i fosca que la pel.lícula "En construcción" va ometre.

(Seria interessant que algú fes un bon resum del que va passar. I si pengem el cartell del documental, millor encara.)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Clown terrorífic i la guerra bruta de l'ajuntament.
25 mar 2004
0000265.jpg
La película documental âde niñosâ? de Joaquím Jordá, trae de nuevo a la actualidad el que fue bautizado como «Caso de Pederastia del Raval». Uno de los episodios mas lamentables de la historia reciente del barrio. Su estreno, volverá a poner sobre el tapete los oscuros manejos asociados a aquel caso. Este trabajo, recoge los acontecimientos vividos durante el verano del 97. Aquellos hechos alcanzaron una difusión extraordinaria por naturaleza morbosa del asunto combinada con la leyenda negra del barrio del Raval, tan cercana al sexo y la delincuencia. Durante meses se crearon opiniones, casi todas poco informadas y confusas, que llegaron a enfrentar a vecinos, familias, entidades y colectivos vecinales.
Siete años después, los jueces han dado ya su veredicto. Pero curiosamente, este no ha tenido ni el mismo tratamiento ni la misma difusión que la mezcla de rumores infundidos, difamaciones e informaciones que formaron aquel combinado en el que se convirtió el «Caso Raval». La realidad es, que aquel caso aún no ha sido cerrado desde el punto de vista social.

Per veure un adelant de la peli "DE NENS"
http://www.ravalnet.org/ravalmedia/raktvteb/deni%F1os/index.htm
Mira també:
http://www.ravalnet.org/ravalmedia/raktvteb/deni%F1os/index.htm
vuelve el fascismo ?
25 mar 2004
el fascismo no vuelve...

..el fascismo nunca se fue

(y asi nos va)

::

salute
Re: El Clown terrorífic i la guerra bruta de l'ajuntament.
14 abr 2004
Vaig veure la pelicula el diumenge passat, y esta força bé, es una gran crítica amb raó.
El que no esta tan bé es que el clown de la portada el va fer un amic meu i l'hi han plagiat l'imatge possant el nom d'una altre persona, eticament esta molt malament ell s'ha queixat a la productora però l'hi han dit que es una película de baix presupost i tal i qual....

Be que estava ple el cinema, 5,80 euros, pobre amic meu, ni se'l reconeixera que es l'autor REAL de la portada.
Re: El Clown terrorífic
14 abr 2004
A per cert, això demostra una falta de imaginació brutal de qui s'ha encarregat d'això, y ultimament s'estan plagiant moltes obres de gent, i s'acostuman a pagar els drets d'imatge, encara que sigui un graffiti, ya que la persona que l'utilitza com a treball seu, li paguen el seu sou gràcies aquesta idea, que es d'un altre.

Al menys si el Joaquim Jordà ho sap, que no creec que ningú li hagi informat, amb el tipus de película que ha fet, no faria una cosa d'aquestes.

Felicitats per la película.

I love Raval.
Re: El Clown terrorífic i la guerra bruta de l'ajuntament.
15 abr 2004
Vaig viure de primera mà tot l'afer del "cas de Pederastia del Raval"per tant no sé si puc ser massa objectiva alhora de donar la meva opinio sobre el documental d'en Joaquim Jordà, però el que s i puc dir es q va ser un cas on la ética periodística, la moral i la presunció d'innocéncia van desaparèixer per complet, moltes famílies van patir molt i encara pateixen i senten tot alló succeït fa 7 anys molt viu, pero almenys tant el llibre "Raval de l'amor als nens" de l'Arcadi Espada com la pel.lícula d'en Jordà son un crit per despertar una história q ara per ara volien deixar adormida, per no recordar la vergonya del maltracte i de la manca d'etica de una societat de mercat no informada q es va creure amb el dret d'opinar sobre allò q desconeixien, o millor dit de totes les mentides q els periodistes van inventar.
Sindicato Sindicat