Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Acampada dels treballadors de Telefònica
21 mar 2004
En protesta per la precarització
ACAMPADA PER LA DEFENSA DEL TREBALL ESTABLE: CONTRA LES SEGREGACIONS I EL DESMANTELLAMENT DE TELEFÓNICA

Després de successius expedients de regulació d’ocupació, que han fet minvar la plantilla de 75.000 a 25.000 persones, ens trobem que la voracitat de Telefònica no es dóna mai per satisfeta i seguim patint constants atacs a les nostres condicions laborals i de vida. Les noves segregacions i l’externalització d’activitat amenacen seriosament el nostre futur laboral, així com les nostres condicions de treball.

Per avançar en aquesta línia, ara es treuen de la màniga una altra maniobra financera i empresarial, per tal d’amagar el que, de fet, té tota la pinta d’una nova segregació: Telefónica Empresas España, TEE. Amb aquesta jugada, pretenen segregar de TESAU (la Telefónica de Espanya SA que coneixem) una de les àrees que més volum de negoci remena, emportant-se
el personal en dos temps. El primer, fent veure que és només una reorganització interna de TESAU, canviant la gerència dels treballadors i treballadores afectades, i, en una segona fase, seleccionar amb temps suficient per convèncer o descartar persones per fer la segregació definitiva. La veritat és que aquest enginy ja té NIF propi, és el de Telefónica Data, i això vol dir que la cosa amaga molt més del que volen ensenyar. La seva intenció, en plena coherència i sintonia amb tot el que hem viscut fins ara i que hem descrit aquí, és externalitzar i segregar
encara més tot allò que és rendible per tal d’enfonsar definitivament el balanç de TESAU, i acabar d’una vegada amb les nostres condicions salarials i laborals, ja que poden substituir-les per treball precari.

És per tot això que el Comitè d’Empresa de Barcelona ha convocat una acampada davant d’Estel, l’edifici de Telefónica de l’Avinguda de Roma, 73, de quatre dies, i convida als mitjans de comunicació a cobrir informativament l’acció, que consisteix en el programa següent:

El campament es muntarà dilluns 22, i s’aixecarà dijous 25 a migdia, per tal de marxar totes i tots junts cap a la concentració de les 19:00 h, a plaça St. Jaume, on confluirem amb companys i companyes d’altres empreses que estan patint acomiadaments i tancaments empresarials, coordinats a través de la Xarxa Solidària contra el Tancament d’Empreses (Printer, Nissan, Fisipe, Domar, Funosa, Panasonic...).

Durant aquests dies realitzarem diverses activitats, com ara:
-passades de pel·lícules, a les tardes,
-esmorzars i dinars col·lectius a l’aire lliure (botifarrades, paelles...),
-assemblees (en què discutirem la situació actual, i les mesures a prendre).

L’acampada començarà amb una assemblea a ESTEL, i finalitzarà dijous,
confluint amb la concentració de la plaça de St. Jaume amb la Xarxa contra
els Tancaments d´Empreses i la precarietat.

Us esperem a partir de las 10 hores del 22/3/04 a l'Avda de Roma 73, de Barcelona.(si la poli lo permite).

Si voleu parlar amb algun portaveu de l’acampada o algun membre del Comitè d’Empresa, poseu-vos en contacte amb:

Josep Bel: 639.39.07.10 Margarida Nebot: 606108114 Toni Pérez: 629254039
Berni Rodríguez: 616696079 Laurentino González: 660878809 Albert Díez: 665.34.00.01 Gemma Lanau: 619.94.89.47
Sindicato Sindicat