Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Accions de boicot empreses voltor i mani del 20 de març a Tarragona
21 mar 2004
El 19 de març es va fer accions de boicot a la Caixa i el 20 entre unes entre 4000 i 7000 persones es van manifestar contra la guerra i les ocupacions.
caixafont.jpg
divendres a la tarda vam fer les accions de boicot a les empreses que donen suport a la guerra.

Primer de tot vam penjar cartells de la manifestació a les estàtues de la Font del Centenari (un monument emblemàtic de Tarragona). SAeguidament vam anar a l'oficina principal de la Caixa, per deixar unes armes (de joguina) i bitllets tacats de sang per terra. Inmediatament, a cop de sirena, va aparèixer un escamot de la brigada "eticosocial" que va anar explicant a cop de megàfon tot el que feien (acordonar la zona del crímen, segellar acessos, recollir proves...). Després vam llegir les acusacions contra la Caixa i, per acabar vam enganxar un tros gran d'aironfix en el que haviem pintat "la Caixa fa negoci amb la guerra" i el logo de la Caixa amb les dues taques de sang. Mentres feiem l'acció repartiem octavetes per la mani del 20 i l'auca de la Caixa (la gent ens la prenia de les mans).

En una altra oficina, al costat d'un mercat a l'aire lliure, vam repetir l'operació.

Al abandonar l'escenari de la darrera acció, a més de 50 mts., un guardia urbano va demanar la documentació a una de les persones que havia participat a l'acció. Immediatament ens vam agrupar al seu voltant amb els carnets a la boca i les mans aixecades. La premsa, que va fer un bon seguiment del tema es va presentar immediatament per fotografiar i enregistrar tot el que passava. El policia (que en aquell moment estava blanc) trucava per teléfon per aclarir que havia passat i perquè ens demanava la documentació. Finalment li van dir que no hi havia pintades sinó enganxines i, alleugerit, va tornar el DNI, sense anotar res, pirant immediatament.

Després, en declaracions a TV3 i Catalunya Radio, vam contestar preguntes en relació a aquesta "identificació" explicant que, probablement, algú havia avisat d'algun delicte i que ens havien confós amb els delinqüents. Que enlloc de detenir els criminals, o sigui els responsables de la Caixa, que trafiquen amb la mort i la guerra, ens identificaven a nosaltres i que, al veure, tal com deiem, que no hi havia cap malifeta ens han deixat anar.

El dia 20, entre 4000 i 7000 persones (jo no sé com cony es conta) van manifestar-se contra la guerra, per la retirada (que no retorn) de les tropes d'ocupació, pel judici als responsables, etc.
caixapint.jpg
caixapintada.jpg
caixaproves.jpg
caixafinal.jpg
vintestatua.jpg
vintimperial.jpg
vintseg.jpg
Mira també:
http://www.tinet.org/~tgnapau

Comentaris

Re: Accions de boicot empreses voltor i mani del 20 de març a Tarragona
22 mar 2004
va ser una acció ben divertida. a tarragona caldría molta més gent com vosaltres perque es una ciutat dormida i plena de fatxilles i fatxots.jo hi participaré sempre que pugui amb vosaltres.salut!
Re: Accions de boicot empreses voltor i mani del 20 de març a Tarragona
22 mar 2004
va ser una acció ben divertida. a tarragona caldría molta més gent com vosaltres perque es una ciutat dormida i plena de fatxilles i fatxots.jo hi participaré sempre que pugui amb vosaltres.salut!
Entre boicot i sabotatge
22 mar 2004
Crec que hem d'assumir entre tots quin és el llindar, tant des del punt de vista legal com des del punt de vista pràctic, entre el què és una acció de boicot i una acció de sabotatge.

No vull dir que això sigui a la pràctica una acció de sabotatge (el banc seguirà podent obrir al públic), sinó que hem d'anar-hi pensant.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more