Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Movilització 20M a Elx
21 mar 2004
Desde Ciutadans per la Republica-Elx creiem que no podem permetre que el resultat d'unes elecciones servisca per a domesticar-nos de nou
La convocatoria tenia el lema "No a la guerra, no al terrorismo" y va concentrar alvoltant d'unes 1000 persones a les portes de l'Ajuntament d'Elx. Es va llegir un manifest y varem estar 5 minuts de silenci per les victimes.

Desde Ciutadans per la Republica-Elx creiem que no podem permetre que el resultat d'unes elecciones servisca per a domesticar-nos de nou, es necessari pegar un salt cualitatiu i exigir posicionaments al nou govern.

Què hem d'exigir a un Govern d'esquerres?

Una vegada ha fracassat el gir ultraconservador (alguns han parlat d'autocolp) que planejava el PP, afanyant-se a fer-nos creure que ETA era la culpable del salvatge atemptat de l'11-M, hem de mantindre el cap fred per a que la manipulació no acabe triomfant, aprofitant el capgirament electoral del dia 14. No podem permetre, després de tot el que ha passat, que el resultat d'unes elecciones servisca per a domesticar-nos de nou i per a canviar algunes coses superficials sense modificar allò substancial. Si deixem que això ocórrega, només podem esperar nous 11-M: més manipulació, més mentides... i, potser, nous atemptats.

Davant eixa possibilitat, el Govern del PSOE hauria de recollir el sentir i la protesta de milions de ciutadans que han pres els carrers (especialment passat dissabte) per a enfrontar-se a les mentides i de cents de milers de vots prestats per l'esquerra per a dur a terme una profunda transformació democràtica, després del negre període aznarista. Per això, considerem que R. Zapatero ha d'assumir, ja mateix, els següents compromisos que permeten avançar en eixa direcció:

·     Tornada immediata i incondicional de les tropes destinades a l'Iraq.
·     Esclariment de tot el relacionat amb l'atemptat de l'11-M.
·     Aclariment del paper de la Corona a la guerra contra l'Iraq.
·     Reforma de l'estatut de RTVE i revisió de las concessions a la TV privada, pel seu paper en la manipulació de la ciutadania.
·     Aclariment del paper del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), especialment en relació amb les organitzacions polítiques.
·     Solució dialogada del problema basc amb totes les parts.
·     Reforma profunda de la Llei d'Estrangeria. Regularització dels sense papers.
·     Derogació de la Reforma laboral.
·     Jornada laboral de 35 hores setmanals per llei.
·     Educació pública, laica i gratuïta. Derogació de la LOCE i la LOU.
·     Paralització del Pla Hidrològic. Solució consensuada al problema de l'aigua.
·     Aprofundiment democràtic: referèndum Monarquia / República.

Contra el golpisme, més democràcia : III República, ara!

Ciutadans per la República
www.nodo50.org/republicanos
dissident ARROBA jazzfree.com
Sindicat Terrassa