Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : fòrum 2004 : guerra
empreses de la guerra ni al 22@, ni enlloc!
20 mar 2004
LES EMPRESES DE LA GUERRA, L’ALTRA CARA DEL 22@!

Les darreres guerres i en especial la guerra a l'Iraq posen de manifest la relació existent entre les empreses vinculades a les Noves Tecnologies (Nova Economia i Tecnologies de la Informació i Comunicació) i la indústria d'armament. És obvi que una part important del sector centra la seva activitat en la investigació, desenvolupament i fabricació de productes destinats a l'ús militar.
Aquestes empreses necessiten les guerres per tal de garantir la demanda continuada de productes i serveis i el creixement dels seus beneficis. Per tot això i donat que l'àmbit del 22@BCN promou la implantació de la indústria de Nova Economia i de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació al Districte de Sant Martí de la ciutat de Barcelona exigim:

*Que l'Ajuntament de Barcelona, en cooperació amb el moviment veïnal, entitats cíviques i socials i persones reconegudes pel seu treball en favor de la resolució de conflictes i de la pau, examini la relació entre la indústria d'armament i les empreses que sol.licitin llicència d'activitats al Districte 22@BCN .

*Que es deneguin les llicències d'instal.lació i activitat al Districte 22@ a les empreses vinculades als grups industrials que tenen el desenvolupament armamentístic entre el seu àmbit d'activitat.

-Firmeu per impedir la instal.lació d’empreses militars al 22@ (baixeu-vos els fulls a www.poblenou.org/c22).

EMPRESES DE LA GUERRA, NI AL BARRI!, NI ENLLOC!
RECORDEU: diumenge 25 d’abril a partir de 10 hores, Pl. St. Bernat Calvó-POBLENOU
TROBADA DE COL.LECTIUS I BOTIFARRADA CONTRA L’ESPECULACIÓ
EMPRESES DE LA GUERRA AL 22@ I AL FÒRUM 2004 :

General Electric: multinacional americana que s’ha instal.lat al 22@.
La seva filial General Electric Aircraft Engines és la primera empresa del món en fabricació de motors a reacció per a l’aviació militar. Aquesta filial s’encarrega de fabricar els motors pels helicòpters militars nord-americans Apache i va firmar uns contractes amb el Pentàgon per valor de 1.559 milions de dòlars durant el 2002.

T-Systems: multinacional alemanya del grup Deustche Telekom que s’ha instal.lat al 22@.
T-Systems té una divisió dedicada a la Defensa (productes per a ús militar).
Forma part del Círculo de Tecnologias para la Defensa y la Seguridad.

Indra: multinacional espanyola que estudia la instal.lació d’una seu al districte 22@.
Indra és la principal empresa espanyola en electrònica de defensa. Fabrica simuladors per a l’aviació militar, per a tancs i míssils. Participa en el projecte de fabricació del caçabombarder europeu Eurofigther. Indra ocupa el lloc 88 en el rànking mundial de companyies armamentístiques. Patrocinadora del Fòrum 2004.
Forma part de la Asociación Española de Fabricantes de Armamento y Material de Defensa y Seguridad i del Círculo de Tecnologias para la Defensa y la Seguridad.

AGBAR (Aigües de Barcelona): multinacional catalana que s’ha instal.lat al 22@. Patrocinadora del Fòrum 2004.
AGBAR serà propietària del 50% d’EMTE.; empresa que té una divisió anomenada EMTE-Sistemas que fabrica sistemes electrònics per a ús militar.

Telefónica: multinacional espanyola que construeix les infrastructures tecnològiques i té previst instal.lar-se al districte 22@. Patrocinadora del Fòrum 2004
Té una filial anomenada Telefónica Sistemas que participa en programes de guerra electrònica, missatgeria militar i que també és membre de la Asociación de Fabricantes de Armamento y Material de Defensa y de Seguridad.

GTD Ingenieria de Sistemas y de Software: companyia catalana té la seu al barri de Poblenou. La companyia participa en els projectes de software per a l’Eurofigther i forma part del Círculo de Tecnologias para la Defensa y la Seguridad i de la Asociación Española de Fabricantes de Armamento y Material de Defensa y Seguridad.
Mira també:
http://www.poblenou.org/c22

Comentaris

cartell
20 mar 2004
cartell CAMPANYA.JPG
-Salut!!

#file_1#
Mira també:
http://www.poblenou.org/c22
Sindicat