Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
La comunitat marroquina de Barcelona es desmarca de l'11-M
20 mar 2004
L'autoria islàmica dels atemptats de l'11-M i el fet que bona part dels detinguts siguin marroquins han posat en estat d'alerta la comunitat marroquina de Barcelona per la possibilitat de represàlies contra persones originàries d'aquest país. Per això, avui han fet públic un manifest en què s'assegura que l'islam "està net i és absolutament aliè" als recents atemptats a Madrid, i s'adverteix que "igual que no hi ha justificació per al terrorisme, no n'hi ha per al racisme ni per a la discriminació ni la desigualtat".
peace.jpeg
La comunitat marroquina de Barcelona ha evidenciat el seu temor d'un sentiment negatiu de la població envers els ciutadants del Marroc després de la massacre de Madrid, i insten els mitjans de comunicació i els moviments socials a treball per evitar-ho. En un comunicat, es desmarquen dels atemptats de l'11 de març i consideren que és un "comportament salvatge" que no té relació amb cap religió en el món.

El manifest afegeix que Espanya hauria de mantenir-se lluny de la política dels Estats Units i Israel, que, segons es pot llegir, "amb la seva coneguda política contra la humanitat i contra el món àrab tenen el pla d'ocupar aquests països, apoderar-se de la seva riquesa natural, empobrir-los i torturar la població sota la falsa bandera de la democràcia, la llibertat i l'antiterrorisme".
Sindicat Terrassa