Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Boicot a La Caixa - Tarragona
19 mar 2004
aquesta tarda hem fet les accions de boicot a les empreses que donen suport a la guerra.
Bé, dons avui ja és "demà"

aquesta tarda hem fet les accions de boicot a les empreses que donen suport a la guerra.

Primer de tot hem penjat cartells de la manifestació a les estàtues de la Font del Centenari (un monument emblemàtic de Tarragona). SAeguidament hem anat a l'oficina principal de la Caixa, per deixar unes armes (de joguina) i bitllets tacats de sang per terra. Inmediatament, a cop de sirena, ha aparegut un escamot de la brigada "eticosocial" que ha anat explicant el que feien (acordonar la zona del crímen, segellar acessos, recollir proves...). Després hem llegit les acusacions contra la Caixa i, per acabar hem enganxat un tros gran d'aironfix en el que haviem pintat "la Caixa fa negoci amb la guerra" i el logo de la Caixa amb les dues taques de sang. Mentres feiem l'acció repartiem octavetes per la mani de demà i l'auca de la Caixa (la gent ens la prenia de les mans).

En una altra oficina, al costat d'un mercat a l'aire lliure, hem repetit l'operació.

Al abandonar l'escenari de la darrera acció, a més de 50 mts., un guardia urbano ha demanat la documentació a una de les persones que havia participat a l'acció. Immediatament ens hem agrupat al seu voltant amb els carnets a la boca i les mans aixecades. La premsa, que ha fet un bon seguiment del tema s'ha presentat immediatament per fotografiar i enregistrar tot el que passava. El policia (que en aquell moment ja estava blanc) trucava per teléfon per aclarir que havia passat i perquè ens demanava la documentació. Finalment li han dit que no haviem fet pintades que només haviem pegat enganxines i, alleugerit, ha tornat el DNI, sense anotar res, i ha pirat.

Després, en declaracions a TV3 i Catalunya Radio, hem contestat preguntes en relació a aquesta "identificació" explicant que, probablement, algú havia avisat d'algun delicte i que ens han confós amb els delinqüents. Que enlloc de detenir els criminals, osigui els responsables de la Caixa, que trafiquen amb la mort i la guerra, ens identificaven a nosaltres i que, al veure, tal com deiem, que no hi havia cap malifeta ens han deixat anar.

Demà, o passat, penjarem les fotos.

Bones manis!!!!
Sindicat Terrassa