Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Vilafranca s’oposa a la instal.lació d’una base de muntatge de vies de l’AVE
19 mar 2004
- L’oposició frontal a aquesta infraestructura se sustenta en motius urbanístics, ecològics, paisatgístics i de planificació territorial.

- El ple va aprovar, amb el vot en contra del PP, una moció que reconeix el dret a l’autodeterminació de la nació catalana.

- Amatller(CUP) no va aconseguir que els partits del govern paguessin de la seva butxaca els anuncis publicats a la premsa per informar dels sous dels regidors.
aple.jpg
Tots els grups municipals inclòs el PP sâhan posicionat en contra de la instal·lació a Vilafranca dâuna Base de Muntatge i Manteniment de Vies de lâAVE tal com pretén el Ministeri de Foment, però també han precisat que lâoposició no és solament per qüestions formals, sinó que rebutgen aquesta infraestructura per motius de tipus urbanístic, ecològic i paisatgístic.

Si la setmana passada encara planava una certa incertesa sobre la naturalesa de lâoposició municipal a la instal·lació al terme municipal de Vilafranca dâuna Base de Muntatge i Manteniment de Vies de lâAVE que promou el Ministeri de Foment, és a dir, sobre si lâoposició es fonamentava exclusivament en la manca dâinformació o era per raons de fons, el ple de lâAjuntament es va manifestar aquest dimarts dâuna manera que esvaeix completament qualsevol mena de dubte, ja que tots els grups van coincidir a oposar-se a dita infraestructura per motius urbanístics, de planificació territorial, ecològics i de preservació paisatgística. Lâacord de tots els grups municipals va ser el resultat de la voluntat de consens que al final va imperar en el plenari, tot i que inicialment lâequip de govern havia demanat al regidor de la CUP que deixés sobre la taula la moció que havia presentat amb el propòsit de concretar lâoposició de lâAjuntament al respecte, el contingut de la qual ja vam avançar la setmana passada. Pep Colomé, i posteriorment lâalcalde Marcel Esteve, van mostrar el desacord de lâequip de govern envers la iniciativa de la CUP per entendre que no sâajustava a lâacord dâactuar conjuntament adoptat per la Junta de Portaveus. Fins i tot, hi va haver un intent de lâequip de govern de presentar una moció alternativa. Tanmateix, al final es va arribar a la sàvia conclusió que era preferible mantenir la unitat dâacció en aquest tema, deixar de banda qualsevol mena de protagonisme i encapçalar tots els grups la moció de la CUP.

Seguiment dels acords adoptats pel ple

El festival de mocions que en lâactualitat farceixen lâordre del dia dels plens va continuar amb el rebuig per part de lâequip de govern dâuna moció presentada per CiU amb lâobjectiu dâestablir un sistema protocol·litzat de seguiment de les accions dutes a terme per tal de fer efectius els acords adoptats pel plenari consistorial. Encara que la proposta de la federació nacionalista va comptar amb el suport del PP i la CUP, lâequip de govern va rebutjar-la per considerar que ja existeixen les vies adequades per informar els grups municipals dels passos realitzats. La segona moció presentada per la CUP, en aquest cas aprovada per tots els grups menys el PP, és un posicionament clar de lâAjuntament en què reconeix que la nació catalana ha de poder exercir el dret a lâautodeterminació, sense condicionaments de cap mena, i a decidir el tipus de relació administrativa, política o econòmica que el poble català vulgui establir amb les nacions veïnes, inclosa la independència. A més, en el redactat de la moció també es demana que lâAjuntament insti el conjunt de les forces polítiques catalanes a defensar una transformació a fons de lâactual marc juridicopolític que garanteixi el dret del conjunt dels territoris dels Països Catalans a federar-se lliurement i a desenvolupar polítiques comunes, així com el dret del poble català a dotar-se dâun sistema social i polític que permeti la construcció dâuna societat més justa, més lliure i més solidària.

Els anuncis de lâequip de govern

La moció de la CUP que finalment no va prosperar malgrat el recolzament de CiU i el PP va ser la que reclamava dels grups municipals que integren lâequip de govern que retornin a les arques municipals lâimport corresponent al cost dels anuncis publicats a la premsa local informant de les retribucions dels regidors en rèplica a un anunci del Grup de CiU. Visiblement empipat, Amatller entenia que el cost dâaquests anuncis no sâhavia de finançar amb diners públics, alhora que criticava el govern per no utilitzar els seus canals de comunicació. Contràriament, Pep Colomé va defensar el dret de la institució a defensar-se de âla demagògia i de la manipulació informativaâ? pels canals que es considerin oportuns. El plenari municipal també va aprovar dimarts, amb els vots de tots els grups, una moció per mitjà de la qual lâAjuntament sâadheria al manifest elaborat arran del Dia Internacional de la Dona, el qual va ser sotmès a petites modificacions en el seu redactat arran de les esmenes presentades durant el debat per CiU i la CUP. En darrer terme, el ple va aprovar, aquesta vegada amb lâabstenció del PP, una moció de rebuig a la guerra de lâIraq i a favor de la pau que exigeix la retirada immediata de les forces dâocupació i el retorn dels soldats espanyols, alhora que també fa una crida a la participació de la ciutadania en la concentració que tindrà lloc aquest vespre.
Mira també:
http://www.cupvila.org

Comentaris

Re: Vilafranca s’oposa a la instal.lació d’una base de muntatge de vies de l’AVE
19 mar 2004
Avui a les 8 del vespre, a la plaça de la vila de Vilafranca.. concentració contra les forces d'ocupació a Iraq i Palestina!!!

I demà.. TOTHOM A BARCELONA!!
La creació de la plaça de cap del Gabinet d’Alcaldia torna a enfrontar l’equip de govern amb tota l’oposició
19 mar 2004
- CiU, PP i CUP consideren innecessària la creació dâaquesta nova figura pel fet que ja hi ha 8 regidors a dedicació exclusiva.


Durant el ple de la corporació municipal celebrat aquest dimarts, la creació de la nova plaça de cap del Gabinet dâAlcaldia, plaça que serà ocupada per Maria Batet, va tornar a deixar sol lâequip de govern davant dels grups de lâoposició, que no la consideraven necessària ni justificada. Les fortes divergències existents entre lâequip de govern i els grups de lâoposició per les modificacions introduïdes en lâorganigrama municipal arran del pacte PSC-ERC, així com per la incidència econòmica de dites modificacions tindran en les arques municipals, es van tornar a posar de manifest aquest dimarts quan el ple va haver de pronunciar-se sobre la creació dâuna nova plaça de personal eventual o de confiança adscrit a lâàmbit del Gabinet dâAlcaldia, plaça que lâequip de govern pensa cobrir amb la incorporació de Maria Batet, fins ara responsable del Centre Ãgora i cap del Servei de Promoció Econòmica de lâAjuntament. Després de precisar que la retribució anual dâaquest nou càrrec serà de 36.648 euros, el portaveu de lâequip de govern, Francisco Romero, va explicar que les seves funcions primordials seran les de coordinar tots aquelles temes dâordre intern o extern que afecten lâalcaldia, però molt especialment en els àmbits de la comunicació, de la participació ciutadana i de la promoció econòmica.

Superman Aguado

Parodiant lâestratagema de les dues línies dâinvestigació emprada pel ministre de lâInterior durant les compareixences davant dels mitjans de comunicació després de lâatemptat terrorista de lâ11-M, Otger Amatller va començar a preguntar-se si la creació dâaquesta nova plaça obeïa a la descoordinació total existent a lâAjuntament des de la marxa de Joan Aguado, âque deuria ser un superman i ho controlava totâ?, o a la necessitat de regularitzar dâuna vegada els dos llocs de treball previstos en la plantilla del personal per a lâàrea del Gabinet dâAlcaldia. En qualsevol cas, el regidor de la CUP va dir que no considerava necessària la creació dâaquesta nova plaça després dâhaver pogut prescindir-ne durant 25 anys i perquè âles seves funcions es podrien distribuir perfectament entre els 8 regidors que té lâequip de govern a dedicació exclusivaâ?. Més indignat del que és habitual en ell, Amatller va abandonar posterioment la ironia per carregar contra lâequip de govern per no haver optat per cobrir la plaça de cap del Gabinet dâAlcaldia mitjançant un concurs obert i va assegurar que âaquesta manera de procedir fa mal a la participació ciutadana i no ajuda a recuperar la credibilitat de la classe políticaâ?.

http://www.el3devuit.com
Re: Vilafranca s’oposa a la instal.lació d’una base de muntatge de vies de l’AVE
19 mar 2004
Felicito a l'Otger per la feinada que està fent i la inciativa que la propaganda institucional la pagui de la seva butxaca el que decideix encarregar-la em sembla excel·lent, ja que ara es paga amb els impostos de tots i no dels que governen sols

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more