Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: criminalització i repressió
Llibertat Gabriela Kanze - 2 anys empresonada
18 mar 2004
PROU DE SEGRESTS!!!

LLIBERTAT GABRIELE KANZE !

LLIBERTAT PRESOS/ES DE LLUITES
SOCIALS I POLÃ?TIQUES

Concentració:
20 de març a les 12:30 hores
al Consolat General dâAlemanya
edifici al costat de Deutsche Bank, Pg de Gràcia/ Diagonal (jardinets de Gràcia)

LâEstat espanyol vol acostumar-nos a assumir com a normal vulneracions dels drets i llibertats de detinguts i presos per motius polítics; que entrin per una orella i surtin per lâaltra les crides a aquests drets i llibertats per part dâorganitzacions com Amnesty International i altres. Així, lâEstat espanyol no dubta a mentir al propi Relator Especial Contra la Tortura de Nacions Unides, ocultant informes oficials que avalen les denúncies de pràctiques de tortures contra persones detingudes; i és permanent la seva negativa a fer públics els continguts dels informes elaborats pel Comitè Europeu per la Prevenció de la Tortura del Consell dâEuropa després de les seves visites a lâEstat espanyol i a Euskal Herria.

Hi ha a lâEstat espanyol presoners per lluites socials i polítiques que es troben en condicions iguals que la Gabriele des de fa prou anys, alguns en situacions més sangnants i cruels encara... però denunciem ara el seu cas, ja que el 15 de març fa dos anys de la seva detenció, i sense judici a la vista, i això que el seu sumari està tancat, conclòs ja fa temps.

Som conscients que el procés de la âconstrucció europeaâ?, dissenyat i executat al marge i contra els interessos dels pobles i sectors socials, avança i es materialitza en una creixent coordinació i implicació en matèria repressiva, sobretot en les seves vessants policial i judicial. Per això, demanem al cònsol i al Govern alemany que prenguin part i assumeixin les oportunes responsabilitats i facin les gestions per demanar la llibertat de la ciutadana alemanya Gabriele Kanze, solidària amb les lluites de llatinoamèrica i lluites antiracistes.

Ãs la nostra unitat, la de tots i totes que no volem callar ni ens callaran, la que farà que tots els i les presoners/es per lluites socials i polítiques: independentistes, comunistes, anarquistes,... tornin lliures a casa.

Escriviu-la:
Gabriele Kanze * C.P.Brieva * Mòd.Rojo * Apartat de Correus 206 * 05194 BRIEVA (Avila)

Barcelona, el març de 2004
Familiars i Amics/gues de la Gabriele Kanze
Llibertat Gabriele Kanze! Prou muntatges policial i jurídic!

Concentració el 20/3/04 a les 12.30hrs jardinets de Gràcia/ consolat alemany, Pg. de Gràcia, 111

Ara fa dos anys que la ciutadana alemanya Gabriele Kanze es troba a la presó. Dos anys sense que hagi comencat el judici o sense que hi hagi proves sustancials contra ella. La seva Odissea va començar el 14 de març de 2002 quan va ser detinguda a la frontera entre Suïssa i Alemanya per un ordre de cerca i captura espanyol per âcolÃlaboració amb banda armadaâ?. El 2003 va ser extraditada a lâEstat espanyol. De moment, la militant de la solidaritat amb els pobles dâAmèrica llatina i del moviment antiracista és a la presó de Brieva/ Ãvila.
El rerefons de la seva persecució i el seu segrest és que va llogar un pis a Barcelona lâany 1993. Quan ja havia tornat al seu país dâorígen, un detingut va fer declaracions sota tortura que van portar a aquest pis. Ãs lâúnica âprovaâ? que hi ha contra la Gabriele. Tantmateix, després de la seva extradició per Suïssa, lâEstat espanyol va modificar lâacusació que diu ara: âpertinença a banda armadaâ?, tot i que a Alemanya es va archivar el sumari contra ella i el seu cas és conclòs ja fa temps.
Ãs molt freqüent aquesta situació dâexistència de proves que només són tretes sota tortura, ja que la Llei antiterrorista permet lâincomunicació de les detingudes fins a cinc dies sense que puguin veure ni un/a advocat/da. Per aquesta raó, països com ara Bèlgica ja sâhan negat a extraditar persones a lâEstat espanyol.
No obstant, Alemanya va extraditar lâany 1995 el marit de la Gabriele, lâinternacionalista Benjamí Ramos Vega, per un cas casí igual. També hi havia una declaració feta sota tortura contra ell. Finalment, en Benjamí va ser absolt dâhaver llogat un altre pis a un comando dâETA. Ja que no era possible condemnar-lo per això, el jutge va basar la seva sentència en âfalsificació dâuna matrícula de cotxeâ?, entre dâaltres, per poder enviar-lo per a 11 anys a la presó. Després dâuna campanya intensa organitzada a nivell internacional per familiars, amics/amigues, companys/es i diferents organitzacions va ser alliberat temporalment el 2001 per raons de salut. A lâactualitat ha dâemprendre viatjes de 1500 kms per poder veure la Gabriela, la qual cosa comporta molt dâesforç i despeses i, a més, un risc elevat a patir un accident de trànsit. La pràcitica ilÃlegal de dispersió per motius polítics de presos/es a lâEstat espanyol ja ha conduït a morts a les carreteres de familiars que estaven de viatge a les presons.
Insistim, fa més de dos anys que la Gabriele és a la presó. Tenim constància dâun cas similar, el de la també ciutadana alemanya Petra Elser que en total va passar tres anys a la presó. Havia dâimposar el començament del âseuâ? judici mitjançant un recurs constitucional. Finalment va ser absolta i era evident que només es tractava dâun muntatge polític i júridic.
Per tot allò que hem exposat, temem que lâEstat espanyol ni tan sols respectarà les garanties exigides per Suïssa quant al rebuig dâuna condemna només per les seves idees i conviccions.

Llibertat Gabriele Kanze! Fora la llei antiterrorista!

amigues i amics de la Gabriele Kanze
Colera camping CNT