Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
Un grupuscle feixista autodenominat Cristo Rei ha fet saber via email que convoquen una concentració "de afirmación hispanista" davant de la generalitat a la plaça sant jaume per mostrar el seu rebuig amb el tripartit, aquesta purria esta relacionada amb la xusma del MPC ( Moviment patriotic catala )i amb MCE ( Movimiento catolico español ) crec que son els mateixos components de l'extinta milicia catalana. Aquests de Cristo Rey son bojos fonamentalistes que viuen a l'edat de pedra, que despertin d'una vegada ESPANYA JA ET QUEDA POC, hem d'aturar aquestes ultimes mostres d'espanyolisme quan esperem s'apropa la fi de la seva existencia, a veure si els donem la benvinguda salut deixo el mail que esta fent circular
"Muchachos Españoles:
en esta hora decisiva, de desenlace incierto y próximo a lo tembile y numinoso, si la Providencia no lo remedia, el eje diamantino de la hispanidad, nuestra España, cabeza secular de la catolicidad como el vaticano es la cabeza religiosa, aunque impío ya y desviado de la fe de cristo en estos años últimos de tragedia para los ceyentes, corre el riesgo, atizada por la impiedad de sus enemigos, por la antiespaña que es el anticristo, de desaparecer y que sería compatriotas la Iglesia sin Cristo que es su cabeza, o la mujer sin su marido que es su cabeza como dice el Apostol, que será de la catolicidad si pierde, a causa de nuestra irresolución, su ejemplo más glorioso? No podemos desamparar a nuestros hermanos con este diabólico ejemplo de irresolución: ahora más que nunca hemos de hacer apostolado, desencadenar una lucha apostólica final en la agonía de nuestra Patria,
acabemos con los traidores,
acabamos con la quintacolumna antiespañola,
mostremos pacificamente, la ira del Señor en la voz de nosotros, sus siervos, camaradas es la hora.
El próximo sabado dia 27 a las 18:00 de la tarde todos los patriotas DEBEIS acudir a plaza san jaime, pacificamente, sin actitud violenta, pero con odio en el ánimo y con preocupación cristiana, es un llamamiento que nuestra agrupación hace humildemente a todas las fuerzas nacionales, en esta hora debemos estar todos unidos, por el bien del Imperio y de la Iglesia, acudid camaradas, mostremoles a la democracia satánica que ESPAÑA VENCE !
Nuestro espíritu nunca le ha fallado a la Patria en sus momentos decisivos.
ARRIBA CRISTO REY
VISCA CATALUNYA! VISCA ESPANYA!
CRISTO REY- SECCIÓN DEL REINO DE ARAGÓN"

Comentaris

Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
Modificat: 06:48:27
Davant l´onada antifeixita creixent hem de defensar-nos. A Sabadell la situació comença a ser preocupant i al resta del país va en augment. No és un fenòmen nou, pero la actual conjuntura política és possible que faci augmenta els actes de caire feixista.Es previsible un augment dels atacs racistes després del 11 M. Es l´hora d´organitzar unes brigades antifeixistes sèries.
Organitzem-nos i lluitem per la llibertat de tots itotes, i per la llibertat del nostre poble a escollir el seu destí lliurement.
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
em dakabar am ells!
montem una concetracio o una mani, xo qe no sigui com les pasades de qe despres no i avia ni deu
ja direu algo
jo sok de les afores
si es fa algo o dieu i aviam si podem fer algo!
salut i antifeixisme
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
Ya veo la batalla campal...venga a pegaros de hostias que yo voy y lo filmo...
Los fachas no asumen lo que esta pasando... algun dia tendran que ir a trabajar, no ? Pues eso ni puto caso....
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
ALGU SAP QUE ESTÀ PASSANT A SABADELL ?
Fonamentalisme surrealista
18 mar 2004
Aquest discurs és realment surrealista.
Més aviat sembla escrit de guasa, i si els funciona la convocatòria, serà perquè hi ha niñatus d'aquests que es llegeixen els comunicats tant colocats com l'escriptor.

Jo crec que estaran encantats d'esperar antifeixistes amb porres i cadenes. I un bon "chute" que portaran.
El millor que es pot fer és deixar-los fer i filmar-los.
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
ESTIC D´ACORD AMB TU LIBERO, POTSER ES MILLOR SUDAR DE LA SEVA CARA EN AQUEST CAS. PERO ELS APUNYALAMENTS I AGRESSIONS QUE S´ESTAN DONANT A SABADELL NO SÓN DE GUASA.
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
a Sabadell passa que dilluns a la nit tres joves van tornar a patir la violència neofranquista i neonazi que practiquen grupuscles relacionats amb l'MSR i altres púrries feixistes de la ciutat i comarca. I quan dic violència parlo de ganivetades pel 'sol fet' de quan els van fer senyals a braç alçat i van enarbolar l'estanquera els nois no van respondre com esperaven, els van assenyalar com 'rojos separatas' i els van clavar d'òsties i ganivetades, per sort els tres nois van ser ajudats per un conductor i no cal lamentar víctimes. El pitjor de tot, com de costum a altres llocs, és que el govern local PSOE-IU-ERC-CIU i la seva policia local van de la maneta per dir que són accions aïllades i conflictes entre bandes, això sí saben fer comunicats de juntes de portaveus que criminalitzen la dissidència i col·lectius que no són de la seva corda i sí que parlen d'organització d'indesitjables.

Impunitat dels feixistes organitzats a Sabadell, això és el que hi ha i molt em temo que això s'estendrà, penseu que tot l'engranatge feixista està trontollant una mica i que la democràcia parlamentària està per mantenir-lo. Ara més que mai, cap agressió feixista sense pillar-nos desorganitzades/ts i, clar, sense resposta. Salut!
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
esta clar ke tenim ke fer la contramanifestació
a la mateixa hora el mateix dia, al mateix lloc, no els deixarem ni començar!
VISCA L'ANARKIAAAAA
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
Aquestes són notícies de les darreres setmanes que poden fer cinc cèntims del que passa a Sabadell, sense oblidar les nombroses agressions anterior i alguns atemptats contra locals. Són notícies de l'arxiu del diari El Punt (www.elpunt.com)

> Detenen quatre caps rapats per l'apunyalament d'un ucraïnès a Sabadell

L'home, de 30 anys, va rebre la ganivetada al braç i està ingressat al Parc Taulí

La Policia Municipal de Sabadell va detenir ahir quatre joves d'estètica skin com a presumptes autors de l'apunyalament d'un home de 30 anys d'origen ucraïnès a l'Eix Macià. La víctima, que està ingressada al Consorci Hospitalari del Parc Taulí de Sabadell, tenia una ganivetada al braç i esgarrapades al tòrax. Fonts del centre sanitari han indicat que un cop se li va haver suturat la ferida se'l va traslladar a una habitació, sense passar per l'UCI, i que evoluciona bé.

14/12/2003
J.R.S. Sabadell


La Policia Municipal de Sabadell va ser alertada pels veïns, dissabte, cap a les tres de la matinada, que cinc persones es barallaven a l'Eix Macià. Quan els agents van arribar-hi van trobar l'ucraïnès ferit que retenia un dels caps rapats presumptament implicats en l'apunyalament. Uns testimonis de l'agressió en retenien un altre, i els altres dos havien fugit. Un cop va haver fet portar el ferit a l'hospital de Sabadell i va haver detingut els dos caps rapats que hi havia al lloc dels fets, la policia va començar a buscar els altres dos sospitosos. Finalment els va trobar a la cruïlla dels carrers Herculà i Abat Escarré, al barri de la Concòrdia, a tocar del mateix Eix Macià. Els agents van comissar a un dels joves una navalla de set centímetres de fulla amb la qual se sospita que va ser comesa l'agressió. Tot seguit, la policia va posar els quatre joves a disposició del jutjat de guàrdia. Ara per ara, no es descarta cap mòbil, des de la baralla sense cap mena de motivació fins a l'agressió racista.
Sabadell, i concretament els barris de la Concòrdia i Torreguitart, han patit els últims anys la violència racista i xenòfoba dels caps rapats amb un gran nombre de pallisses i apunyalaments d'immigrants o de joves de col·lectius d'esquerres. Aquests fets han provocat diverses mobilitzacions de protesta i les queixes de la federació d'associacions de veïns. L'últim incident important es va produir el 18 d'octubre quan tres joves d'estètica skin en van apallissar dos més a prop de la plaça d'Espanya, a Torreguitart. La policia estatal els va detenir una setmana després. Però la violència skin no ha afectat només Sabadell, al Vallès Occidental. Més d'un centenar de caps rapats organitzats van rebentar els actes de la Diada i la festa major de Castellar, el setembre passat, i, d'altra banda, la població magribina de Terrassa ha patit aquests mesos un gran nombre d'atacs, els últims contra carnisseries i perruqueries del barri de Can Palet.

> Dos barris de Sabadell exigeixen accions socials a l'Ajuntament per posar fre a la violència dels caps rapats

26/01/2004
V.P. Sabadell


Els barris de la Concòrdia i Torreguitart han tornat a exigir una vegada més a l'Ajuntament de Sabadell que adopti les mesures socials necessàries per posar fre a la violència neonazi que hi ha en aquests barris. Segons han denunciat reiteradament les dues associacions de veïns de la zona nord de Sabadell, fa més de dos anys que els dos barris viuen una escalada d'agressions fetes per caps rapats que tenen una especial incidència als voltants de la plaça Espanya i a les nits dels caps de setmana.
En els últims mesos s'han produït diverses agressions, de les quals els veïns destaquen dos apunyalaments, el d'un jove de la Concòrdia el 26 de juliol i el d'un ciutadà ucraïnès el 15 de desembre passat al carrer Abad Escarré, a tocar de l'Eix Macià. Després d'unes quantes reunions amb la policia i amb representants de l'Ajuntament, els veïns han aconseguit que hi hagi més vigilància policial al barri, però tot i així denuncien que les agressions continuen. «Està clar que no s'actuarà amb contundència fins que passi una desgràcia gran», va afirmar Reyes Serra, una de les responsables de l'associació de veïns de la Concòrdia.
Per la seva banda, Júlia Garcia, de Torreguitart es queixa de la «passivitat» de l'Ajuntament de Sabadell, «que no ha estat capaç d'oferir alternatives d'oci als joves per evitar que siguin captats per aquests tipus de bandes». En aquest sentit, Garcia lamenta que no hagi prosperat la proposta dels veïns d'obrir les escoles del barri a les tardes per desenvolupar-hi diferents activitats i que s'hagin suprimit iniciatives d'oci com Dies de nit, que consistia a obrir els centres cívics a la nit per fer tallers per als joves.

> Sabadell enceta un desplegament policial «excepcional» per als caps de setmana

L'alcalde diu que amb aquesta mesura es volen evitar agressions com les de les últimes setmanes

Des d'ahir, l'Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa un desplegament policial «excepcional» durant els caps de setmana que, segons l'alcalde, Manuel Bustos, té l'objectiu de «dissuadir aquelles persones que vénen a la ciutat a generar actes de violència». Aquest dispositiu és una acció conjunta de la Policia Municipal i de la Policía Nacional, que estarà present a diferents barris de la ciutat entre els divendres a la tarda i els diumenges a la nit. Bustos va donar a conèixer aquesta mesura ahir al migdia, després de la primera reunió del Consell de Seguretat de la ciutat, constituït després de les eleccions locals.

28/02/2004
CARLES ALUJU FERRER Sabadell


Segons ha explicat el comissari de Sabadell, Aurelio Fernández Villar, el cos policial estatal ja va reforçar el seu servei fa algunes setmanes. Villar ha afegit que aquest operatiu conjunt estarà en marxa «dues o tres setmanes». Un cop passat aquest temps, i en funció de les agressions que s'hagin pogut produir, es valorarà la conveniència d'ampliar o no aquest servei. Bustos va informar que «des de la prevenció i la dissuasió es vol evitar que es repeteixin els últims fets aïllats». L'alcalde va voler fer arribar als ciutadans que amb aquesta mesura «no es vol generar alarma social».
Cal recordar que només durant el cap de setmana passat un avi va ser agredit per quatre ultres al centre de la ciutat; que sis independentistes van ser detinguts acusats d'una falta de lesions a sis neonazis; i que quatre menors van denunciar que havien estat agredits per uns feixistes.

Sense ús polític
Un dels compromisos adquirits pels assistents a la reunió del Consell de Seguretat és no utilitzar políticament les agressions que es produeixen a la ciutat. Tot i això, el portaveu de l'Entesa per Sabadell, Isidre Soler, va dir que «s'ha d'avançar molt per crear un clima de tranquil·litat», i va afegir que «s'ha de ser realista que hi ha unes agressions que existeixen» i que «hi ha un clima de por». L'alcalde va defensar que «cal treballar per garantir la convivència» i va assegurar que «els violents han de quedar aïllats».
Durant la trobada també es van facilitar els balanços de les actuacions de la Policia Municipal i la Policía Nacional durant l'any passat. Els grups municipals van destacar que els índexs de delinqüència a Sabadell estan entre els més baixos de Catalunya. En aquest sentit, el portaveu del PP, Jordi Soriano, va dir que aquesta seguretat «passa desapercebuda per la manipulació d'alguna formació política de segons quins fets».
En la reunió es va acordar que cal continuar treballant perquè qualsevol víctima d'una agressió presenti la c
orresponent denúncia. Es va exposar que hi ha denúncies que no es presenten per la por de les víctimes a rebre noves represàlies.
Pel que fa a les mesures socials que els representants veïnals reclamen al consistori, l'alcalde va defensar totes les polítiques de caire social i juvenil que s'apliquen actualment. Per Bustos, aquesta és «una tasca que està poc reconeguda», però es va mostrar del tot conveçut que «la gent jove de Sabadell té moltes alternatives»

> Què passa a Sabadell

El lector escriu

06/03/2004
ARACELI BAY�N S�NCHEZ. Sabadell (Vallès Occidental).
Ens estem instal·lant en el pensament únic? Això ens preguntem molts ciutadans, especialment preocupats arran dels últims brots de violència que han tingut lloc a Sabadell. És una sensació que tinc fa temps i que cada dia em preocupa més, com a ciutadana i principalment com a mare de joves actius i crítics amb la nostra societat. Joves que són criminalitzats perquè surten al carrer i expressen la seva opinió disconforme i crítica, amb els seus encerts i desencerts, però com correspon a la seva edat. Si no ho fan ara, quan ho faran? Se'ls classifica com a joves violents, radicals, independentistes i de pertànyer a una determinada classe social, la d'uns pares que sembla que no els sabem educar. Què passa? Que ser fill de pares que han intentat educar-los en la tolerància i en l'esperit crític, en el compromís polític i social, és ara motiu de discriminació i tracte diferenciat? Què diuen aquests joves que no ens agrada, què demanen que tant ens molesta? Què passa? Que és millor obviar la violència de determinats grups, pensant que no va amb nosaltres, però castigant durament aquests que no ens agraden, aquests que discrepen, que pertanyen a determinats col·lectius anomenats alternatius? Estem millor vivint tranquil·lament, sense problemes ni compromís i evidentment sense el diàleg que ens estan demanant? Què passa? No volem que dediquin hores del seu temps lliure escrivint des d'una revista crítica i compromesa? No acceptem discrepàncies? És que tot ho fem bé? No seria millor proporcionar-los els mitjans per expressar-se lliurement? (...)

> Un grup de neonazis agredeix tres joves en un nou atac feixista en un barri del nord de Sabadell

L'agressió va passar dilluns a la nit i els «skins» van apunyalar una de les víctimes

Dos menors d'edat i un noi de 18 anys van ser agredits dilluns a la nit per un grup de neonazis mentre eren en una parada d'autobús situada prop del parc del Nord de Ca n'Oriac, un barri situat al nord de Sabadell i on molt sovint es produeixen atacs d'ultradretans. El major d'edat va ser apunyalat al pit i a l'esquena, tot i que les ferides van ser molt superficials, i els dos menors tenen contusions. Tots tres van denunciar els fets a la comissaria ahir a la tarda.

17/03/2004
CARLES ALUJU FERRER Sabadell


Segons ha explicat a El Punt un familiar dels agredits, al llarg d'aquella tarda un grup format per mitja dotzena de neonazis es va dedicar a passejar pels carrers del barri fent ostentació de simbologia nazi, com ara una bandera amb l'esvàstica. Cap a les deu del vespre, aquest grup d'ultres va abordar quatre joves que eren a la parada de l'autobús «sense que hi hagués cap provocació prèvia». Un d'ells va poder fugir i va trucar a la policia, però els altres tres joves no es van poder escapar. Agents de la policia estatal i municipal van arribar al lloc dels fets al cap de poca estona. Tot i que van fer una batuda, no van localitzar els presumptes agressors.

Denúncia i concentració
Després de l'atac, els tres joves van anar a curar-se de les ferides a l'hospital Parc Taulí, i cap a dos quarts d'una de la matinada van anar a presentar la denúncia a la comissaria. Els joves i els seus familiars asseguren que van ser rebuts a crits a la comissaria i que en van marxar perquè es van sentir «coaccionats». El comissari de Sabadell, Aurelio Fernández Villar, ha explicat que els familiars van arribar a les instal·lacions molt crispats. Les famílies dels tres agredits valoraran ara si denuncien el tracte rebut a la comissaria. Ahir a la tarda, i després que les famílies es reunissin amb Villar al migdia, els joves van denunciar l'agressió dels ultradretans.
Els familiars dels agredits van manifestar ahir la seva voluntat de participar en la concentració que s'organitza -des de fa un any, tots els dijous a tres quarts de nou del vespre davant l'ajuntament- per denunciar qualsevol acte de violència
contramani
18 mar 2004
Al mateix lloc no, em de kdar en un lloc proper com l'última mani que es volia organitzar feixista a la plaça universitat i vam quedar a urquinaona. Aixi veiem quants som i ens organitzem, es important perque si anem sols passara com li va passar a alguns companys en la mani contra el terrorisme que van pillar per part dels fatxes que hi havia manifestant-se, per anar sols...
la contramani hauria de ser a urquinaona per exemple a les 6.
no es pot sudar d'aquestes coses... em de demostrar-lis que a barna hi ha molts antifeixistes perque no facin com a sabadell o terrassa que estan arrassant amb la penya , i a sobre ells sempre estan defensats per la policia, i si no us ho creieu parleu amb penya que visqui a sabadell
salut i antifeixisme sempre!
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
si suem d'aquests temes ens adonarem de l'error quan ens hagi explotat als morros (quan succeeixi una desgràcia)

per experiència
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
No podem deixar que aquesta gent utilitzi, ni un sol carrer, ni una sola placa perque cridin Visques Espanyes, ni perque organitziin batudes contra inmigrants, homosexuals, punks, independentistes, ni contra ningu!.

La lluita es l unic cami
Re: ANTES QUE NADA
18 mar 2004
Antes que nada, hay que contrastar la información. Últimammente internet se llena de gente que dice cosas que luego son de risa y pretenden todo lo contrario de lo que expresan. No lo digo por este comentario, sino por todos y si eso se confirma... ADELANTE!
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
18 mar 2004
Hi ha gent que treballa intensament per crear violencia a Catalunya i després montar una campanya de criminalització.

La manipulació de la violència els ha anat molt bé amb ETA, fins al punt de que li van intentar atribuir l'atemptat de Madrid malgrat ser més que evident que va fer-lo Al Qaeda, per criminalitzar les opcions socials i polítiques no espanyolistes a Euskalherria.

Ara s'intenta fer el mateix aquí, fent servir aquesta púrria que els fa la feina bruta per tal que ells intentin treure profit mediàtic.

Cal fer front al feixisme sense dubtar-ho, pero fent-ho amb el cap i tenint aixó molt en compte.
a l'edat de pedra no existien ni els fatxes ni els católics
18 mar 2004
ni els patriotes ..... alguns diuen que no sols no existia tot això, sinó que tampoc existien aclcaldes, regidors, metges, psiquiatres, mestres, carcellers .... no se com era l'edat de pedra, pero crec que no es el que busca la Milicia Catalana ...
Au!!! a ser bons!!!
Huevada contra los okupas de Francesc Macià
19 mar 2004
Nos acaban de llegar un par de SMS con el siguiente texto:

Hoy a ls 20.00h. en el pokins calvo sotelo. Huevada contra ls okupas que se han instalado en nuestra plaza. Basta ya!! PASALO

Allí estaremos.
Re: ACTE FEIXISTE A PLAÇA SANT JAUME EL PROPER DISSABTE 27
26 abr 2004
M'ha agradat molt la vostra pàgina i m'ha servit de molt en el meu estudi de la violència entre grups "marginals" (mal expressat).
Vos felcite.
Re: Los warros moriran ke bien
30 jun 2005
asi pasais los dias aki amenazando x la red,ke ciber malotes ke sois los warretes,ke solo os eskondeis atra ves dela policiam warros de mierda akavaremos con todos vosotros! ANTINAZIS MAMAN! NAZIS MANDAN!!
Observando
07 mar 2006
Pues yo creo que tienen derecho a manifestarse, tanto los unos como los otros ¿o no estamos en un pais libre? ¿o la libertad es de los de izquierdas o para los de derechas? Me parece que siempre tienen razon los mismos... Pobrecitos sin trabajo ni casa (suya, claro)...

A ver si somos mas civicos y no nos metemos ni con los fachas, ni los anakistas, ni los cristianos o los ateos. Hay que recordar lo que dice la Constitución, sin discriminación por razón de....

Esto ya empieza a oler mal y si seguimos abusando por algun lado reventará y entonces aquellos que siempre se quejan del sistema pero siempre acuden a el como victimas y siempre salen bien parados, ya no tendran a donde acudir y probaran que aquello que propagan con su actitud no es bueno.

Seamos respetuosos con todos, por que hay situaciones que no tienen marcha atras.

Un saludo

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more