Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Al-Qaida va anunciar al desembre la seva intenció d'atemptar a Espanya per forçar la retirada de les tropes de l'Iraq
17 mar 2004
Al-Qaida va anunciar al desembre la seva intenció d'atemptar a Espanya per forçar la retirada de les tropes de l'Iraq
Al-Qaida va anunciar el mes de desembre passat la seva intenció d''atemptar a Espanya amb "dues o tres explosions" amb l''objectiu d''augmentar la pressió social contra el Govern, aconseguir la victòria electoral del PSOE i, en últim terme, obligar a Madrid a retirar les seves tropes de l''Iraq, segons un document de la xarxa terrorista a la que va tenir accés la CNN.

Segons la pàgina d''Internet de la cadena nord-americana, el document exposava un pla per apartar a Espanya de la coalició liderada pels Estats Units a l''Iraq. El document va ser difós entre els activistes i simpatitzants d''Al-Qaida el mes de desembre passat.

El text dissenyava una estratègia per a, mitjançant atemptats terroristes, apartar del Govern al Partit Popular i situar en el seu lloc al PSOE. Posteriorment, s''esperava crear dissensions entre Washington i Madrid i, en última instància, aconseguir la retirada de les tropes espanyoles de l''Iraq.

"Creiem que el Govern espanyol no suportarà més de dues o tres explosions com molt abans que es vegi obligat a retirar (les tropes) per la pressió popular", assenyala el document. "Si les tropes estiguessin després d''aquestes explosions, la victòria del Partit Socialista estaria gairebé garantida i la retirada de les tropes espanyoles entraria en els seus arguments de campanya", afegeix el document.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/ep/20040317024200.html

Comentaris

Al-*Qaida/ anunció en diciembre su intención de atentar a España por forzar la retirada de las tropas de Irak
17 mar 2004
Al-*Qaida/ anunció en diciembre su intención de atentar a España por forzar la retirada de las tropas de Irak

17/03/2004 02:42.

NUEVA YORK, 17

Al-*Qaida/ anunció el mes de diciembre pasado su intención de 'atentar a España con "dos o tres explosiones" con la 'objetivo de 'aumentar la presión social contra el Gobierno, conseguir la victoria electoral del PSOE y, en último término, obligar a Madrid a retirar sus tropas de la '*Iraq, según un documento de la red terrorista a la que tuvo acceso la CNN.

Según la página de 'Internet de la cadena norteamericana, el documento exponía un plan por apartar a España de la coalición liderada por los Estados Unidos al '*Iraq. El documento fue difundido entre los activistas y simpatizantes de 'Al-*Qaida el mes de diciembre pasado.

El texto diseñaba una estrategia para, mediante atentados terroristas, apartar del Gobierno al Partido Popular y situar en su lugar al PSOE. Posteriormente, se 'esperaba crear *dissensions entre Washington y Madrid y, en última instancia, conseguir la retirada de las tropas españolas de la '*Iraq.
"Creemos que el Gobierno español no soportará más de dos o tres explosiones como mucho antes que se vea obligado a retirar (las tropas) por la presión popular", señala el documento. "Si las tropas estuvieran tras 'estas explosiones, la victoria del Partido Socialista estaría casi garantizada y la retirada de las tropas españolas entraría en sus argumentos de campaña", añade el documento.

http://www.vilaweb.com/ep/20040317024200.html
Sindicat