Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La CUP de Vilafranca fa balanç positiu de les aportacions en política social
15 mar 2004
La comissió de política social de la CUP, a través dels seus portaveus, Llorenç Casanova, Teresa Alsina i Ãlex Suàrez, valoren de forma positiva la tasca iniciada pel grup municipal de la CUP en aquesta legislatura i que sâha concretat en la presentació dâuna sèrie de mocions al ple âemmarcades en els nostres objectius de justícia i igualtat, afavorint els diferents col·lectius dâactuació social de la vila que actualment pateixen una manca de suport real per part de lâAjuntament.â?
acup.jpg
A la roda de premsa celebrada dijous de la setmana passada, al local de la CUP, Llorença Casanova va parlar, en primer lloc, de âles mocions encaminades a reivindicar i protegir els drets de les persones amb discapacitatâ?. Casanova va posar com a exemple la moció, que va resultar aprovada, per a lâelaboració dâun Pla dâacció pro comunitat sorda de Vilafranca. La moció, elaborada conjuntament amb persones afectades de sordesa, planteja la creació dâuna borsa dâintèrprets a la comarca âper tal dâagilitzar els sistema actual de recerca dâintèrprets per acabar amb el retard actualâ?. La moció, va afegir Casanova també plantejava que en els actes públics i festius -com ara el pregó de la festa major- tinguessin un traductor en llenguatge de signes, que la biblioteca Torras i Bages ampliï la informació i material sobre la comunitat sorda i el seu llenguatge, així com el fet que Vilafranca Televisió inclogui a la seva programació la interpretació dels signes o almenys el subtitulat. Per a la CUP, lâaprovació dâaquesta moció ha suposat âobrir un canal de diàleg entre lâequip de govern i la comunitat sorda de Vilafranca per tal de portar a terme aquests punts i dâaltres que en un futur puguin aparèixer.â? Per la seva banda, Teresa Alsina va destacar també la moció perquè lâAjuntament demanés al govern espanyol la derogació de la Llei Antiterrorista âperquè vulnera els drets fonamentals de la persona recollits a la Declaració Universal dels Drets Humansâ?. La moció, va indicar Alsina, va obtenir el suport âtímidâ? dels altres grups municipals i el vot en contra del PP: âDes de la CUP tenim clar que el control social i polític és lâeina indispensable per aturar les lluites dâemancipació nacional i social. Ãs per això que en aquesta moció denunciàvem els seguiment policials, les indentificacions i detencions arbitràries, les tortures a les casernes que, juntament amb la Ley Antiterrorista, utilitza lâEstat espanyol per silenciar les alternatives que qüestionen el seu model. No ens oblidem tampoc de les preses i els presos polítics catalans i nâexigim la llibertat.â? Alsina també va recordar que la CUP havia presentat una moció en la qual sâinstava a crear una borsa de transport per ampliar el servei que actualment oferia el SIAJ. Aquesta nova borsa estarà oberta a tota mena de necessitats com ara desplaçaments acadèmics, laborals o dâoci. LâAjuntament, a més, es compromet a fer-ne difusió.

Normalització social

Finalment, Ãlex Suàrez va destacar lâaprovació, en el ple de febrer, de la Declaració de Vilafranca com a municipi per la diversitat sexual i la normalització social del fet homosexual i transsexual en considerar que âper primera vegada sâha posat sobre la taula del ple la situació de desampara legal i de discriminació social que encara patim els gais, lesbianes i transsexuals.â? Per a Suàrez, lâaprovació dels set punts que contenia la moció constitueixen âun primer pas cap a la normalització i la visibilitat social del fet homosexual i transsexual a la nostra vila i, per tant, tenim clar que amb aquesta moció no nâhi ha prou i que caldrà continuar treballant.â? Al redactat de la moció es demana que lâAjuntament insti als centres docents a aplicar plans dâestudi, cursos i tallers sobre la diversitat sexual on sâexpliqui el fet homosexual i transsexual de forma objectiva, clara i sense perjudicis. Així mateix, també es reclama lâelaboració dâun fullet que informi sobre les reivindicacions del col·lectiu gai, lesbià i transsexual que incorpori, a més, informació sobre col·lectius homosexuals i transsexuals. Igualment, la moció demana que la biblioteca Torras i Bages ampliï el fons bibliogràfic i de revistes dâaquests col·lectius, així com la creació dâun servei municipal dâatenció a gais, lesbianes i transsexuals. A lâapartat dispositiu, la moció insta lâAjuntament a fer âarribar una carta al Parlament de Catalunya on sâexpressi la ferma voluntat del nostre Ajuntament per tal que sâelabori una nova Llei de Parelles amb equiparació de drets per al col·lectiu homosexual, el reconeixement del dret dâadopció per part de les parelles homosexuals i lâaposta per tal que el procés de reassignació de gènere sigui cobert per la sanitat pública.â? La moció, va assenyalar Suàrez, va ser aprovada amb els vots de tots els grups llevat del PP que es va abstenir seguint âla seva habitual política descaradament homofòbica i transfòbica a què ens té acostumats aquest partit que en aquest tema es caracteritza per obstaculitzar, juntament amb el poder judicial de lâestat, qualsevol llei encaminada a lâequiparació legal dels homosexuals i transsexuals.â?
Mira també:
http://www.el3devuit.com
Sindicat