Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
El Govern valencià obre la porta a la urbanització de l'Albufera
15 mar 2004
Mitjançant la modificació del règim jurídic actual, el Govern valencià pretén desprotegir el parc natural de l'Albufera. L'operació s'emmarca dins l'anomenat 'horitzó 2007' i preveu desprotegir més de 118 hectàrees del paratge.
albufera.jpeg
Aprofitant l'anomenat horitzó 2007, el govern valencià sembla decidit a irrompre en un dels últim paratges naturals protegits de la ciutat de València. La modificació del règim jurídic del parc natural de l'Albufera, fixat per un decret de l'any 1993, eliminarà la impossibilitat actual de qualsevol tipus de reclassificació de sòl no urbanitzable en el paratge. Aquesta modificació implica també la derogació de part de la preservació establerta pel pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la conca hidrogràfica de l'Albufera, aprovat al maig de 1995 i considerat com un dels documents més conservacionistes de l'aquesta zona humida i de la seva zona d'influència.

Unes mesures que en definitiva permetran la construcció d'edificis i equipaments urbans en sòl actualment protegit del paratge als nuclis poblacionals situats als marges del paratge i dependents de ciutats com Alfafar (El Tremolar), València ( Pinedo, El Saler, El Palmar i El Perellonet), Sueca (El Perelló, Mareny de Barraquetes i Els Palmeres) i Cullera (Mareny de Sant Llorenç).

La Conselleria de Territori i Habitatge, en boca del sempre polèmic conseller Rafael Blasco, ha justificat aquest reforma per una suposada pressió demogràfica d'aquest poblacions i ha iniciat el procés de recepció de suggeriments per part dels ajuntaments mentre demora el Pla Rector d'Usos i Gestió (PRUG), que hauria haver entrat en vigor al desembre de 1996. El departament del govern fins i tot ha justificat la reforma jurídica del parc davant les al·legacions presentades per ajuntaments al PRUG, encara que segueix sense contestar moltes de les aportacions de científics i ecologistes. Mitjançant aquesta maniobra, es facilita l'acceptació d'un pla rector continuista amb l'esborrany presentat durant l'anterior legislatura (principis de 2002), que plantejava mesures regressives en la conservació. Aquest era el cas de la creació d'Àrees d'Actuació Preferent on cabrien instal·lacions esportives, hoteleres, etc. o l'elaboració de plans especials per a para fomentar borses d'usos urbans.

Per la seua banda representant de l'oposició a l'Ajuntament de València, han assegurat que el decret, que ha estat remès als ajuntaments perquè puguen presentar al·legacions, aprofita les expectatives de la Copa Amèrica en llocs que no tenen res a vore amb l'esdeveniment esportiu, com El Perellonet i El Palmar. En aquest sentit cal recordar les paraules del conseller de Territori i Habitatge, qui va assenyalar que el pla d'usos del parc natural quedava supeditat al desafiament del 2007. Es preveu que el sòl agrícola protegit que es requalificarà arriba a les 118 hectàrees i que en cap de les pedanies afectades s'ha produït augment de població.

La resposta més contundent però, l'ha protagonitzada grups ecologistes com Acció Ecologista Agró o la Fundació d'Amics de l'Albufera, encapçalada per la catedràtica d'Ecologia de la Universitat de València, Maria Rosa Milacre. Aquestes dues entitats han manifestat el seu total rebuig a la desprotecció legal del parc i han anunciat mesures legals imminents contra el que consideren una "burla de les directrius de la llei valenciana d'espais naturals de 1994" i "una nova agressió al patrimoni de tots els valencians."
Mira també:
http://www.lavanc.com

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more