Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: mitjans i manipulació : guerra
Crònica dissabte nit
15 mar 2004
Crònica personal (d’urgència) de la nit del dissabte
En mig del maremàgnum informatiu (i manipulatiu) dâaquests dies crec que no sâha donat el relleu que tindria que tenir a les reaccions cíviques del dissabte nit, les cassolades, els clàxons dels cotxes, les manifestacions davant de les seus del PP. I més que a Barcelona, on és més fàcil per la marginalitat política del PP, sâha de valorar la mobilització ciutadana a Madrid i altres ciutats més conservadores.

El dissabte matí els únics senyals dâesperança que arribaven, de que la gent no podia empassar-se les burdes mentides del govern i la premsa del règim, va ser la indignació mostrada a Barcelona durant la manifestació amb Piqué, Rato i companyia i les imatges de la mani de Madrid amb gent cridant âQuién ha sido, Quién ha sidoâ?. Per la tarda es confirmava el que tothom ja sabíem, que Al-Qaeda estava darrera de lâatemptat, què lâadhesió del govern espanyol a la guerra dâIraq tenia un preu (de moment 201 morts), però malgrat això el govern continuava amb la seva manipulació informativa barroera. La indignació pujava, no podia ser que no hi hagués una reacció davant del cop dâestat mediàtic que estava donant el govern, no podia ser que no hi hagués una postura més dura de lâoposició, ens estaven mentint però no es veia cap reacció de la ciutadania, però de cop i volta surten les imatges de la manifestació davant de la seu del PP de Madrid. Això va suposar, per mi, i suposo que per molta altre gent una esperança, immediatament vaig marxar cap a lâestació en direcció a la seu del PP al carrer Urgell de Barcelona, al tren vaig coincidir amb alguns més que es dirigien al mateix lloc, em vam informar de lâassassinat de Pamplona, la indignació pujava de to. A Barcelona ja hi havia gent manifestant-se per les Rambles convocats per diferents moviments socials, manifestació que acabaria dirigint-se també cap a la seu pepera.

Quan vaig arribar a la seu del PP a Barcelona hi havia concentrades més de 800 persones, amb una actitud pacífica es cridaven diferents lemes que sortien de la ràbia més profunda per tot el que havia passat i encara estava passant, en poc temps la concentració arribava des de la Diagonal fins ben avall del carrer Urgell, els crits es multiplicaven âSe va acabar, se va acabar la dictadura de Aznarâ?, âAquesta és la seva democràciaâ?, âVosaltres feixistes sou els terroristesâ?, âAznar, Urdaci, vaya par de nazisâ?, âQueremos salir en la Primeraâ?, â¦. Fins i tot la vena jipiosa i nostàlgica va fer que es cantés âLâestacaâ?. La indignació va pujar de to quan es va produir una càrrega policial, més aviat una provocació policial, doncs tret de tres o quatre objectes llançats la concentració, malgrat la crispació, era del tot pacífica. Amb el desplegament policial que hi havia (al començament cinc o sis nacionals, reforçats després per uns 15 antiavalots) si la gent hagués volgut es podria haver assaltat la seu del PP (potser això volien amb la provocació). Els crits continuaven âHijos de Franco, Hijos de Francoâ?, âQuè ha passat a Pamplona?â?, âAznar al TPIâ?, ⦠i la indignació davant les notícies que arribaven també (TVE posant un documental sobre lâETA, les declaracions de Rajoy, etc.). Les bastides que rodegen la porta de la seu del PP sâomplen de pancartes contra el PP i la maniPPulació.

Davant de la seu hi havia gent de tot tipus, però sobretot gent jove, no només « els de sempre » hi havia gent que havia sortit de festa i en veure les manifestacions sâhavia apuntat, grups dâamics sâanaven reunint al carrer Urgell convocats per trucades dâaltres amics, pares amb fills, però com deia destacava sobretot la gent jove.

Cap a la 1.30 h comença a circular la consigna dâanar en manifestació cap a la delegació de govern, poc a poc la gent es posa en marxa i baixem en manifestació cap al centre tallant el trànsit de la Gran Via, Pelai, Via Laietana, davant de la desesperació de la urbana. Durant el recorregut es viuen els moments més emocionants, els cotxes sâaturen, molts toquen els clàxon, altres surten dels vehicles a aplaudir, altres ensenyen el puny tancat des de dins (fins i tot un taxista ens saluda puny enlaire), en alguns balcons surt gent en pijama amb les cassoles, un iaia surt al balcó onejant una bandera de CCOO, des de la Casa de Andalusia en Barcelona la gent celebra el pas de la manifestació, la gent que circula per les voreres somriu veient la mani.

Cap a les 2.45 h arribem davant la delegació de govern a pla de Palau, no som tants, el cansament ha fet desistir a molts, una vegada arribats no es sap molt bé que fer, sâimprovisa una sentada, més crits, â¦. Poc a poca la gent va marxant conscient de que les mobilitzacions cíviques han de tenir fruït al dia següent. Diumenge tenim el premi: el PP perd les eleccions. A més ZP serà efectivament president, no era el nostre objectiu, però parafrasejant als que pidolen al Metro âMás vale Zapatero, que tener que aguantar al PPâ?.

Ara hem de continuar mobilitzats, fiscalitzant la política del PSOE, exigint que faci una política decent, demanant que sâaclareixi tota la manipulació que hem patit, demanant una premsa lliure, demanant la retirada de les tropes dâIraq⦠i el proper dissabte 20 de març tots a la manifestació a cridar més fort que mai NO A LA GUERRA.

Comentaris

Re: Crònica dissabte nit
15 mar 2004
nosaltres hi érem i et felicitem per la crònica d'uns fets pacífics!
Re: Crònica dissabte nit
15 mar 2004
AUPA, LO QUE SE CONSIGUIO ESE SABADO....!!!! EL 20 TODOS A LA CALLE....LA LUCHA CONTINUA....
Re: Crònica dissabte nit
15 mar 2004
Al dissabte a la nit vam evitar el frau electoral. Ha guanyat l'esquerra del sistema, perque la gent per la base ens vam mobilitzar (i perque molta gent que no havia votat mai els ha anat a votar) la propera qui ha de guanyar és l'esquerra del carrer.
Re: Crònica dissabte nit
16 mar 2004
el dissabte a la nit el que es va evitar va esser un cop d'estat "de facto" con diu el mail que ja circula. Jo vaig anar a la seu de PP tan bon punt vaig veure al marianico per la tele. era el primer acte de l'obra que es volia portar a terme. un cop alli vaig coneixer que la junta electoral central estava reunida ( segon acte ) y despres en van informar ( no gaire clarament, la persona que ho va fer parlava per tercers )de que la agencia efe avia dit que "de segir les coses aixi, es podria declarar l'estat de excepcio" ( tercer acte). naturalment amb cancelacio de les eleccions.
espero que algu ho faci public amb proves. es necesari.
Re: Crònica dissabte nit
17 mar 2004
¿alguien tiene info veraz sobre este supuesto o veridico "hoax" que corre por internet?. Si es asi, que la haga pública. Muchas gracias
Re: Crònica dissabte nit
18 mar 2004
dissabte els franquistes van recordar com les gasta el poble espanyol quan li volen prendre el que ès seu
Re: Crònica dissabte nit
19 mar 2004
Tard, però gracies a tots
Sindicat Terrassa