Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Rescat: agressions i restriccions a les presons.
15 mar 2004
El pres polítics català Zigor Larredonda ha patit els darrers dies diverses restriccions a les seves condicions de vida a la presó dâAlbacete, on a més el passat dijous es va produir una pallissa a un pres polític basc al módul IV.
Des de dijous, el veí de Terrassa ha vist restringit a 10 el número de persones que poden visitar-lo, fent recaure els milers de quilómetres mensuals de la dispersió en molt poques persones amigues. La rotació de les persones que poden fer visites només es pot fer cada sis mesos. A més, li han denegat el dret a la trucada telefònica, permetent-li només dues si no ha tingut visita aquella setmana. Finalment, en Zigor ha vist com se li restringien el número dâobjectes que pot tenir a la cel·la, restant amb dos llibres, uns pocs CD i la mínima roba imprescindible.
Davant dâaquestes restriccións dâInstitucions Penitenciaries, els presos polítics dâAlbacete han decidit que no sortiran a realitzar visos familiars o locutoris en cas que faltés a la visita de qualsevol dâells, i iniciaran una vaga de fam indefinida amb les següents reivindicacions:
o Lâagrupament de tots els presos polítics dâAlbacete en un únic mòdul de la presó.
o Lâaugment del número de persones que poden fer les visites o que sâaccepti un plaç més baix de rotació dâaquestes.
o Disposar de dues trucades, com a mínim, a la setmana.
Aquestes demandes estan dins els drets que la legislació espanyola reconeix a tots els presos, però han estat restringides sota criteris estrictament polítics.

A Soto del Real els presos i preses polítiques es troben tancats a les cel.les des de dijous. Aquell dia a primera hora del matí, els carcellers van estar cridant per megafonia coses com âNos estan matando y en España seguimos sin tener cojonesâ? amb la clara intenció dâencendre als presos socials, arran de lâatemptat de Madrid, perquè agredíssin als presos polítics. La conseqüència dâaixò van ser algunes agressions al mòdul 8 i una pallissa a una presa política que estava en aïllament per part dâaltres preses socials.
A les 10h del matí del mateix dijous els carcellers tancar els presos polítics a les seves cel.les i es troben en aquesta situació des de llavors. Tancats a les cel.les, porten 4 dies sense poder sortir al pati, a les activitats, al menjador, als tallers etc. A més a més, durant el matí que la resta de presos és fora de les cel.les, els tallen la llum, de manera que no poden ni llegir, ni escoltar música etc.
No sabem fins quan pot durar aquesta cituació que, de manera semblant, sâha repetit a moltes altres presons espanyoles on hi ha hagut agressions i pallisses contra presos i preses polítiques.14 de març del 2004
Rescat, col.lectiu de suport a presos i preses polítiques
Mira també:
http://www.rescat.org

Comentaris

Gracies companys i companyes
15 mar 2004
Gràcies per la vostra dedicació, incloent fer-nos als demés coneixedors del què està passant en aquell altre món separat i aïllat, que són les presons.
Sindicato Sindicat