Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Al tanto: en el Senat, majoría absoluta del PP. Pactaran PP i PSOE?
14 mar 2004
Es gairebé segur que el PP tindrà majoria absoluta al Senat, sol o sumant amb Coalició Canaria
La cosa és preocupant. Moltes lleis no es podran aprovar si no vol el PP. És possible que PP i PSOE pacten, com ho van fer en la feixista llei de partits.
Hem de tindre en compte que, després de les mil putades que ens han fet en els darrers anys i sobretot en els darrers dies, el PP només ha perdut poc menys d'un milió de vots al Congrés. Supera els nou milions i mig, en unes circumstàncies que difícilment podríen ser pitjors per a ells.
Aquesta nit tots els del PP han repetit la mateixa consigna: cal que el proper govern siga fort. Estan oferint ja un pacte al PSOE perque saben que encara tenen molt de poder polític, economic i mediàtic(i de fet han tret uns bons resultats).
Però lo pitjor és que Zapatero els ha ofert també aquest pacte.
Durant aquests anys el PP no solament no ha dialogat sino que directament ha criminalitzat a tota la oposició. A tota. Des del PSOE fins a Batasuna, passant per IU, nacionalistes, anarquistes, etc etc.
Ara que ens hem tret del damunt aquesta dictadura, va el senyor Zapatitos i el primer que fa en saberse els resultats és oferir diàleg a Rajoy. Al mateix Rajoy que s'ha passat tota la campanya acusant a Zapatero de "pactar amb assassins", dia si, dia també.
Zapatero mai hauria guanyat pels seus propis mèrits. Ha guanyat perque estem fart del PP de la seua dictadura i de les seues guerres. Perque estem farts de la "guerra contra el terrorisme" llurs consequències hem pogut veure amb claredat als darrers dies, tant a Madrid com al País Basc.
Si el PSOE pacta amb el PP ho farà contra la voluntat dels seus votants, continuarà el procés de feixistització de l'estat espanyol, i la lluita continuarà.

Comentaris

Noticia de la web de TV3
14 mar 2004
El PP perd la majoria absoluta al Senat i l'Entesa Catalana obté 12 senadors, 4 més que al 2000

Amb el 95% dels vots escrutats, el Partit Popular perdria la majoria absoluta al Senat i obtindria 102 senadors, 24 menys que l'any 2000. El PSOE aconseguiria 81 senadors, i superaria en 27 els que va aconseguir en les anteriors eleccions. L'Entesa Catalana de Progrés obtindria 12 senadors i incrementaria en 4 els del 2000, mentre que EAJ-PNV mantindria els 6 senadors. Convergència i Unió reduïria a la meitat els seus senadors, ja que passaria de 8 a 4. Coalició Canària en perdria 2 respecte a les anteriors eleccions i es quedaria amb 3, mentre que el PIL es quedaria sense representació, perquè perdria l'únic senador que tenia.

El PP és la formació amb més representació a la cambra alta, amb 102 senadors, a 3 de la majoria absoluta. Tot i això, els populars perden 25 senadors respecte a les eleccions del 2000.

El PSOE és la segona força, amb 81 senadors, 28 més que ara fa quatre anys. L'Entesa Catalana de Progrés, coalició que agrupa el PSC, Esquerra Republicana i Iniciativa, obté 12 senadors, 4 més que en els anteriors comicis.

El PNB repeteix el nombre de senadors, 6, mentre que Convergència i Unió i Coalició Canària retrocedeixen en representació a la cambra alta. CiU perd 4 dels 8 senadors que tenia i els canaris en perden 2 dels 5 que van aconseguir l'any 2000.
Re: Al tanto: en el Senat, majoría absoluta del PP. Pactaran PP i PSOE?
14 mar 2004
Ueps, has de tenir en compte que, segons les dades que aportes, 102 del PP i 3 de CC fan majoría absoluta. La única alternativa sería la unió de tots els partits excepte el PP.
Re: Al tanto: en el Senat, majoría absoluta del PP. Pactaran PP i PSOE?
14 mar 2004
Doncs a tocar fusta i pensar ke els de CC tindran uns mínims de dignitat!!
Re: Al tanto: en el Senat, majoría absoluta del PP. Pactaran PP i PSOE?
14 mar 2004
Doncs tant de bo que així sigui, però fins ara CC ha estat sempre al costat del PP, fins i tot quan tenien majoría absoluta els han donat suport en tot.
Re: Al tanto: en el Senat, majoría absoluta del PP. Pactaran PP i PSOE?
15 mar 2004
Esta mañana decian que CC ¡apoyara al PSOE!
Si yo tambien me he quedado alucinada...pero es que con todo lo que esta pasando; esperemos que cambien las cosas... porque sino....
Re: Al tanto: en el Senat, majoría absoluta del PP. Pactaran PP i PSOE?
15 mar 2004
El Senado por ahora nunca había tenido trascendencia dado que solia coincidir la misma fuerza mayoritaria en ambas. Si se conforma que PP tiene mayoria absoluta en el Senado, no es excusa para que pacten PP-PSOE, dado que el SENADO puede "VETAR" leyes, pero la mayoria absoluta del Congreso de Diputados, puede "levantar" dicho veto.
Re: Al tanto: en el Senat, majoría absoluta del PP. Pactaran PP i PSOE?
15 mar 2004
els de Coalición Canaria sempre han fet si fa no fa com CiU. Són el centre-dreta "regionalista" d'allà. Han recolzat al PsoE o al PP segons els ha convingut. Es vendran al millor preu. La decisió històrica està en mans de Zapatero: Espanya o Espanyes?
Sindicato Sindicat