Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
La Haine encara es troba fora de funcionament
14 mar 2004
Atacs a la llibertat d'expressió: webs de La Haine i Indymedia sabotejades


Sobre les 21’30 hores de la nit, eren despenjades les pagines de La Haine, l’IMC Euskal Herria i l’IMC Barcelona, justament en el moment en el que aquestes webs es feien ressó de les diferents mobilitzacions que s’estaven donant davant moltes seus del PP. A hores d'ara la pàgina de La Haine encara es troba fora de funcionament.
Per si no hi hagués prou amb la descarada manipulació informativa a la que hem assistit aquests darrers dies de la mà del Partit Popular i els mitjans de comunicació orgànics, ahir dissabte a la nit calia afegir l’atac contra webs contrainformatives que estaven fent un seguiment net i independent dels esdeveniments dels últims dies. Sobre les 21’30 hores de la nit, eren despenjades les pagines de La Haine, l’IMC Euskal Herria i l’IMC Barcelona, justament en el moment en el que aquestes webs es feien ressó de les diferents mobilitzacions que s’estaven donant davant moltes seus del PP i als carrers de diferents ciutats d’Euskal Herria, Països Catalans i altres punts de l’estat.

A hores d’ara les webs d’Indymedia Barcelona i Euskal Herria ja es troben funcionant de nou amb normalitat. Pel contrari, La Haine encara manté l’accés interromput, per la qual cosa es veu obligada a continuar la seua tasca des de l’hostatge provisional a l’Indymedia Argentina.

La Haine ha emés un comunicat des d’on s'exposa que “el servidor ha estat suspés després d’un constant atac informàtic DoS, la qual cosa estava portant problemes al correu i a la pujada de fotografies. Alhora que s’iniciava l’atac es rebien al correu electrònic de La Haine més de cinquanta postals de Basta Ya amb el missatge de 'que hijos de puta que sois... cómo podéis anteponer una ideología política a la muerte de una sola persona (ahora ya más de 1000)', i signat: 'Navarra', i amb l’Arrano Beltza dibuixat al segell."

Tal com se’ns comunica des del col·lectiu editorial de La Haine, els seus tècnics es troben en contacte amb els administradors del servidor, tot i que encara es desconeixen les causes del problema. El que resulta obvi és que ens trobem davant d’un atemptat a la llibertat d’expressió.

Per últim, des del comunicat, La Haine destaca “el rol nefast de mentides i manipulacions que estan jugant els mitjans al servei del sistema� i encoratgen a les persones a estar atentes als mitjans de comunicació alternatius.
Mira també:
http://www.lahaine.org
Sindicato Sindicat