Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
La Haine encara es troba fora de funcionament
14 mar 2004
Atacs a la llibertat d'expressió: webs de La Haine i Indymedia sabotejades


Sobre les 21’30 hores de la nit, eren despenjades les pagines de La Haine, l’IMC Euskal Herria i l’IMC Barcelona, justament en el moment en el que aquestes webs es feien ressó de les diferents mobilitzacions que s’estaven donant davant moltes seus del PP. A hores d'ara la pàgina de La Haine encara es troba fora de funcionament.
Per si no hi hagués prou amb la descarada manipulació informativa a la que hem assistit aquests darrers dies de la mà del Partit Popular i els mitjans de comunicació orgànics, ahir dissabte a la nit calia afegir lâatac contra webs contrainformatives que estaven fent un seguiment net i independent dels esdeveniments dels últims dies. Sobre les 21â30 hores de la nit, eren despenjades les pagines de La Haine, lâIMC Euskal Herria i lâIMC Barcelona, justament en el moment en el que aquestes webs es feien ressó de les diferents mobilitzacions que sâestaven donant davant moltes seus del PP i als carrers de diferents ciutats dâEuskal Herria, Països Catalans i altres punts de lâestat.

A hores dâara les webs dâIndymedia Barcelona i Euskal Herria ja es troben funcionant de nou amb normalitat. Pel contrari, La Haine encara manté lâaccés interromput, per la qual cosa es veu obligada a continuar la seua tasca des de lâhostatge provisional a lâIndymedia Argentina.

La Haine ha emés un comunicat des dâon s'exposa que âel servidor ha estat suspés després dâun constant atac informàtic DoS, la qual cosa estava portant problemes al correu i a la pujada de fotografies. Alhora que sâiniciava lâatac es rebien al correu electrònic de La Haine més de cinquanta postals de Basta Ya amb el missatge de 'que hijos de puta que sois... cómo podéis anteponer una ideología política a la muerte de una sola persona (ahora ya más de 1000)', i signat: 'Navarra', i amb lâArrano Beltza dibuixat al segell."

Tal com seâns comunica des del col·lectiu editorial de La Haine, els seus tècnics es troben en contacte amb els administradors del servidor, tot i que encara es desconeixen les causes del problema. El que resulta obvi és que ens trobem davant dâun atemptat a la llibertat dâexpressió.

Per últim, des del comunicat, La Haine destaca âel rol nefast de mentides i manipulacions que estan jugant els mitjans al servei del sistemaâ? i encoratgen a les persones a estar atentes als mitjans de comunicació alternatius.
Mira també:
http://www.lahaine.org
Sindicat Terrassa