Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Màxima tensió: Ja són dos els bascos assassinats per la policia
14 mar 2004
Segons informa el diari Gara Kontxi Sanchiz de 58 anys ha mort com a conseqüència de les càrregues de la policia basca mentre participava en una concentració en protesta per l’assassinat de Àngel Berroeta, el panader de Pamplona. La nit del dissabte es produïren greus incidents a la ciutat navarra, on la policia espanyola carregà contra els amics i familiars del mort. El mateix dissabte també va ser detingut el fill del policia, ja que podria haver apunyalat al panader. Tota la geografia basca ha viscut mobilitzacions de protesta contra les mentides del govern i la mort del ciutadà basc.
DS / València

Segons informen els mitjans de comunicació bascos, la situació de tensió a Euskal Herria és màxima ja que s’ha iniciat una dinàmica provocada pels atemptats de Madrid i que lluny d’amainar ha provocat una espiral de violència, on l’esquerra abertzale s’ha convertit en la víctima dels assassinats polítics.

Si ahir un policia espanyol assassinava a un ciutadà de Pamplona per negar-se a col·locar un cartell contra ETA, hui les mobilitzacions que han recorregut la geografia basco-navarra han provocat la mort d’una dona de 58 anys. En aquest cas l’ertzaintza ha sigut la responsable quan ha carregat brutalment contra un grup de 200 persones que protestaven a Hernani. La policia basca ha dispersat la manifestació disparant pilotes de goma, moment en el qual la dona ha caigut al terra perdent el coneiximent. Els companys han demanat a la policia que la traslladaren a un hospital però els han contestat, segons els testimonis, “nos importa un bledo�. Quan l’ambulància ha arribat l’ambulància ja estava morta.

Arran de la situació a nombrosos col·legis electorals s’han vist pintades i tant ahir com avui diumenge han hagut càrregues i detencions de ciutadans bascos en les protestes. Les acusacions al Partit Nacionalista Basc s’han sumat a les crítiques a Aznar.

Més informació:
Mira també:
http://www.lavanc.com
http://www.gara.net

Comentaris

Re: Màxima tensió: Ja són dos els bascos assassinats per la policia
14 mar 2004
<b>El PP es responsable de al menos 202 muertes en cuatro dias!</b>
Re: Màxima tensió: Ja són dos els bascos assassinats per la policia
14 mar 2004
La família de Berrueta, el comerciant assassinat a Pamplona, agraeix les mostres de suport
14/03/2004 17:40




PAMPLONA, 14 (EUROPA PRESS)

La família d''�ngel Berrueta, comerciant assassinat ahir a la seva botiga del carrer Martín Azpilicueta, ha fet públic avui un comunicat agraint les mostres de suport que ha rebut "en aquests profunds moments de dolor i sofriment".

L''enterrament tindrà lloc demà al migdia i per desig de la família, en la intimitat. "El moment del comiat del nostre pare i marit volem realitzar-lo així, íntimament, que es respecti el dolor que aquesta família està patint". A la tarda, tindran lloc els funerals a la parròquia de l''Assumpció.
Sindicato Sindicat